【超奢華】杜拜晶石浴缸值780萬 從亞馬遜森林原塊運去中東

64 回覆
12 Like 1 Dislike
2 億都去唔到 仲話天價
白加道22號屌打啦
樓上好多有錢人
對我黎講2億真係天價
杜拜的別墅有多豪華?單單一個浴缸已價值100萬美元(780萬港元),這些別墅每棟都是天價,由1,080萬至2,450萬美元(8,424萬至1億9,110萬港元)不等,雖然還未建好,但已經賣出三成。

位於朱美拉棕櫚島的22棟別墅可謂極度奢華,每棟擁有7間大房、有園景花園和24小時禮賓服務。其中最特別的賣點,就是由珍貴晶石製成的浴缸,由意大利著名家居飾品品牌Baldi的手工藝師雕鑿而成。

Baldi行政總裁巴迪爾(Luca Baldi)形容在晶石浴缸浸浴是「超現實」的享受,他說:「這些浴缸能助你把日常生活中的壓力完全釋放出來……這是一個與大自然一起的快樂體驗,屬於原始感覺,達到最高級的享受。」

要營造這種「與大自然一起的原始感覺」,所耗用的資源卻一點不少,每塊晶石重逾一萬公斤,在巴西亞馬遜原始森林開採,再遠道由南美運到中東,之後被割開一半,再由手工藝師花數百計小時打磨出來。

英國《每日郵報》
http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56605130&category_guid=10793140&category=instant&issue=20170424

FF
樓上好多有錢人
對我黎講2億真係天價

毒撚: 2億之嘛 我打一次飛機都唔見左兩憶
樓上好多有錢人
對我黎講2億真係天價

班撚屌網上講就型
2億同10億咪又撚係貴 佢地要做幾耐先搵到

好似有人話間3千呎好大 佢地就話:車 邊度邊度一萬呎Tim la 但自己就住緊三百呎屋

一個字講哂:酸
樓上好多有錢人
對我黎講2億真係天價

班撚屌網上講就型

好似有人話間3千呎好大 佢地就話:車 邊度邊度一萬呎Tim la 但自己就住緊三百呎屋

ff下都要俾人拆穿
有錢佬用既浴缸黎講size好似太細
成日覺得班油王係用大浴池
果舊野應該只係擺設黎

洗手盆來咋
樓上好多有錢人
對我黎講2億真係天價

班撚屌網上講就型

姐係要買得起先討論得
https://www.youtube.com/watch?v=kUL6s03NoUo&feature=share

美國最貴間屋賣19億港紙你地覺得底唔底屌
佢仲要送埋裝修幾部靚車同好似兩年工人service
不過呢d機會唔係屬於我
https://www.youtube.com/watch?v=kUL6s03NoUo&feature=share

不過呢d機會唔係屬於我

包唔包埋落飛機條女
樓上好多有錢人
對我黎講2億真係天價

班撚屌網上講就型

姐係要買得起先討論得

咁我又唔會阻止你地討論既
但留意番 呢個post 係討論緊舊浴缸
如果要比較 我覺得個浴缸討論性高D lo
樓價係一線城市邊度都係貴架啦 拎唔同地方既樓價黎比較真係得淡笑
成日有人話連登好多有錢人上
本身我都唔信 但依家都信了 兩億都平
樓上有無有錢人請工人?大隻捱得

工人
你有冇窿?

如果2億都要上報,全香港唔少house都要上報

呢樣真
https://www.youtube.com/watch?v=kUL6s03NoUo&feature=share&feature=share

不過呢d機會唔係屬於我

包唔包埋落飛機條女

當你有19億買樓個陣呢d女就免費喇

如果2億都要上報,全香港唔少house都要上報

呢樣真

真乜鳩 依家係因為間屋貴而上報咩 岸鳩
https://www.youtube.com/watch?v=kUL6s03NoUo&feature=share&feature=share&feature=share

不過呢d機會唔係屬於我

包唔包埋落飛機條女

當你有19億買樓個陣呢d女就免費喇

其實睇落幾抵
但係我覺得 只係我呢啲蟻民覺得姐
我有19億買間屋 但點解間屋要搞到好似會所咁
40個坐位影院 咁多太陽櫈要黎把撚?
買架用得既直升機加多幾架靚車好過
有錢佬用既浴缸黎講size好似太細
成日覺得班油王係用大浴池
果舊野應該只係擺設黎

羅馬浴場岩唔岩
油王:買黎比D賤奴沖涼
#love#
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞