[笑死] 【AA制出事】「牛角」老闆show帳單 爆出驚人真相

382 回覆
234 Like 0 Dislike
有「中古王」之稱的37歲玩具店老闆,前晚與新相識38歲女子在日本燒肉店「牛角」食晚飯時,因「AA制」問題而大打出手,事件經報道後成為城中熱話。就連身在日本開會的「牛角」老闆黃傑龍(http://bit.ly/1ehoOi4) 亦有留意這宗新聞,更越洋致電同事了解內情,結果獲悉提出「AA制」的竟然是女方。

黃傑龍今早在facebook貼出該對男女的帳單(http://bit.ly/2pYNWkY),指兩人於晚上7時54分入座,吃了三個多小時,一共點了3支sake、3杯啤酒,連同汽水在內,單單飲品已經差不多1200元,而食物則只點了700多元,結帳總數2135.1元。黃傑龍稱,向同事了解後得知兩人「基本上係食晒冇浪費嘅」。

黃傑龍稱,結帳時,是男子以現金付款,但女子則禮貌地提出「AA制」,不過男子表現豪氣拒絕,而女子卻拿出一張500元現金給對方,豈料此一舉動卻惹怒了男子,男子當場撕爛張銀紙。

由於警方正在調查事件,黃傑龍不方便多講「然後嘅事」,只表示最後是由男子以2,200元現金結帳,包括貼士60多元。

黃傑龍以「好可愛」形容兩人,認為他們都是性情中人,祝福兩人可以繼續做到好朋友。
500蚊aa制?

兩人單單飲品已經差不多1200元,而食物則只點了700多元,結帳總數2135.1元。
炒車

打左格唔似38歲
係咪痴線架
大家炒哂車
日本女唔係情侶既話唔會要男人請都唔撚知仲懶大方
學林鄭派500蚊俾人?
係咪痴線架

連登仔痴線d

連登仔:500蚊邊算aa制!臭雞!
炒車班人唔見哂
係咪痴線架

連登仔痴線d

應該係咁: 女話AA 男唔肯 女覺得咁起碼我比$500啦 男嬲豬撕銀紙

炒車
飲大左
炒車班人唔見哂
比少少時間佢地上水
係咪痴線架

連登仔痴線d

應該係咁: 女話AA 男唔肯 女覺得咁起碼我比$500啦 男嬲豬撕銀紙

未必係嬲豬嘅, 可能係懶豪氣

可能飲大左
二百蚊加一

好貴
我都話左係個男嘅大男人主義上身㗎啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞