政府個腦裝屎?繼賓賓 印印 再來柬柬?

119 回覆
6 Like 26 Dislike
唔係仲邊有傻妹肯嚟做奴隸

非洲囉

委內瑞拉經濟破產, 有無得諗?

Latina

烏克蘭

烏克蘭一定搞到人家庭破裂

平時女主人返到屋企好攰㗎啦,分擔下姐

尤其是好多港女都性冷感又嫌污糟又嫌麻煩咁
星期日放假想出下街~!
D 天橋都被班外傭霸~!
天橋有外傭, 行地下又有大陸客&水貨狗~!
外傭來港
釋放女性生產力
家庭收入增加
樓市gogogo

社會成本理得你
街道烏煙瘴氣
子女無家教
關人撚事,四個大字

姐手姐腳咁 點做家務?

睇個款洗個碗都唔識
要入房教訓下

咪係 拖地拖到一地係水
要入房訓教下
班港女唔湊仔,唔煮飯,唔執屋。

你想點

香港啲嘢咁貴人工咁低...啲港女唔出去做嘢, 你點養?
香港要國際化
間屋(定叫房)得果一百幾十尺,點請工人?兩個人都唔夠住,個工人唔通住露台

你想點

日本夠貴。

日本女人咪一樣相夫教子。

你想點

日本夠貴。

韓國的女人仲勁啦,煮埋早餐得公公婆婆起身先食添
討論黎都戇鳩,有錢咪請,無錢咪自己做囉

組織得家庭就預左有辣有唔辣,成班人毒撚唔知嘈乜撚

你想點

日本夠貴。

韓國的女人仲勁啦,煮埋早餐得公公婆婆起身先食添

日本韓國撈唔掂可以住其他遠d地方..
香港唔通真係北上咩
間屋(定叫房)得果一百幾十尺,點請工人?兩個人都唔夠住,個工人唔通住露台

訓我張床
東歐個d
白俄羅斯 烏克蘭

你想點

日本夠貴。

日本啲生活必須品同樓點會貴得過香港啊....
識請一定請泰泰

温柔,識按摩,煮泰菜,免費泰國導遊

仲介紹好多泰妹比你識

申利:朋友請
排外都用下腦講嘢
右翼俾你呢啲人影衰晒

冇外傭收低價照顧香港家庭香港過去幾十年點釋放生產力呀?

不過窮撚點會明
所以話連登窮撚多 思想都偏激啲

咁咪由得佢生產力低囉
架妹 台妹生左都係自己湊嫁啦
係香港先咁畸型

個個社會都唔同架啦
你又唔講日本女性家庭觀念比較重
如果下下好似你咁講,呢個社會唔洗進步

真係見到佢啲point都知唔洗討論落去
咩由得佢,依個世界冇樣嘢叫由得佢
市場係要男女都出嚟做嘢推動社會推動經濟就要請工人㗎啦
要怪就怪話香港生活水平高,生活費貴。咩由得佢?香港女人出嚟返工分分鐘過二萬,請個工人先幾千,用下腦都知唔值做家庭主婦啦。

生產力都可以由得佢 窮人思維

你想點

日本夠貴。

當一半人唔做野
人工自然會升

以前咪又係一個做野養成家
假如柬柬啲姐姐靚女
個班啊叔會炒左個賓賓印印
請過個柬柬
到時一街係賓印雞

你想點

日本夠貴。

當一半人唔做野
人工自然會升

以前咪又係一個做野養成家

啫係到時個一半人做嘢要做依家嘅雙倍 仲嫌唔夠ot?好就算保持既往工作量/效率,生產力下降,整體經濟下滑,當中嘅影響好大
假如柬柬啲姐姐靚女
個班啊叔會炒左個賓賓印印
請過個柬柬
到時一街係賓印雞

d朋友好多都係有左小朋友先請工人,間屋已經唔係大,仲要放多個工人,放假又一街都係工人

其實搞好d托兒服務,係咪就唔洗咁多工人?

家務可以請鐘點

你想點

日本夠貴。

點解要用一個國家同一個豆腐潤咁細嘅城市比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞