Football Manager 2020 討論區 (7)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有scouting plan 轉 有無俾錢upgrade
助教d提示多數都係廢
我都唔會信晒
成日都叫人保守
淨係用佢黎prematch set oppo instruction 即係
tight唔tight mark
標唔標波
mark左腳定右腳嗰d

tactic大方向一定唔可以俾佢郁
尤其是你用knap呢d exploit meta既陣
一郁條防線高低/tempo 闊窄高低
好影響佢spam兩翼兩閘屈傳中
防線高低可以因啲咩因素而set
set打地波反擊(實際又係燒味)攻防線都縮後守得住但唔係太攻得入肉
我打高位352 兩閘主攻
三中堅多數用防中/防中能力既人
你縮後防守
實際對面隻跑狗都係一fake就過
positioning 同anticipation幾高都冇用
你縮後左=佢一扭過就心臟地帶

不如推高 等佢係中圈俾人扭過都仲有機會追返
同埋佢前面冇人mark冇咁易出屈機遠射
新save玩到第二年
鏝城2.47億買哈利簡尼
好on9
而家仲有冇整廢regen既mod down
今年好似得殘體source 既出咗

有呀
玩魚拉突一早推到最高

唔用青斯會比格拉沙屌

咁set有無問題

如果係100% : 究竟係借出畀定借入畀
借入果個比
賣人bug係咪已經用唔到?
如果借個幻幻番黎同佢打好關係 佢踢得開心
第日買佢機會會唔會大左
定其實無分別?
Report有得睇買唔買到
一般會易買d,除非你得罪佢母會
如果之後幾間球會爭 揀我機會會唔會大d ?
趁租借狀態bid,冇咩人爭
其實減半會唔會反而減到冇乜人用,見有啲人出咗個唔係減半嘅
唔會
基本上D球員就算得150PA都可以好撚勁

明明美斯C朗先近200
你玩左幾年已經成十幾個190-200既人
thx今晚試下先,洗唔洗開新save㗎定佢之後生出嚟嘅人會自動弱化,同埋係咪唔會有球皇級數嘅人仔
郁條防線高低/tempo 高低同意
但闊窄根據我經驗 因應對方陣式黎郁係有幫助

例如對方踢4231 exploit wing side, 我會教個窄D去防邊位
對方踢352 就進攻闊D, 防守窄D

當然用knap 陣係overall黎計係嬴多D
但點嬴得最多, 最終都係睇係點maximize 利用個陣
廢事煩 所以我揀3中堅
一定撐到最闊唔洗諗
係我控制場波唔係電腦控制我踢法

如果下下要因應人地黎轉 你唔會夠D世界級既踢 尤其去到歐聯
D教頭特別癲 好似食左春藥咁成日變陣 你開佢個TACTIC出黎會留意到
我用緊個3DC 2WB 2MC 3ST

前面左右ST會move into channel 企對方閘同中堅中間
佢閘一上前助攻 我D中堅一拎到波就放落兩邊底線打反擊

所以基本上左右WB長期單對單
set左tight mark就好少輸兩翼
就算俾佢出波我都有3個中堅封出波線
痴線 424仲入得少波過4141
有無巴打有d大路setting指教下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞