Football Manager 2020 討論區 (7)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
你哋賣人前會唔會特登整傷條友/調佢去練啲鳩位同traits
兩樣野根本唔同
賣人bug你正常咁用 只係將啲價錢變返同玩家買電腦人既價錢
仲要唔會影響到電腦隊波個財政 即係佢買人係一開始出果個價錢
佢仍然有錢去補強
你用add manager買人已經會郁到球會財政
另外你買完就retire唔教呢隊 佢換咗個新教練未必岩用
(就似平時玩家教完一隊跳去第隊 原本果隊請新教練返嚟就會清走哂啲人 就算幾勁都好)
賣人前會出盡力比佢打正選
希望吸引到有買家買
一有球會出價 就會擺佢入雪櫃雪
直至轉會
另外如果係非轉會期確認咗交易都會入雪櫃雪
而且萬一訓練受傷 會揀最長時間好返果一個選項
唔係好明 比如佢值80 m
你add manager 要佢俾80 m 唔係正常咩?
點解要俾佢40m買到80m既人
第二點認同
平時電腦掛牌賣人
基本上一定係身價以上 即使個身價有水份
咁用賣人bug 玩家一樣可以用身價賣返比電腦
去彌補個交易不平衡
之但係假設我用bug 個球員身價39.5m 我咪用bug set0蚊
最後變到40m賣比個球會 但個球會就會以0蚊收購
玩家呢面就會變40m賣出 完全影響唔到電腦既發展
唔洗驚玩到佢破產
但如果用add manager 用買人身份40m買 買完返嚟個身份reitre
咁球會仍然係用40m收購咗 即係佢轉會資金就少咗40m
佢未必會再買到其他球員
個問題就係如果個人真係值40m既,佢俾40m係好合理
點解要佢俾0蚊
影響電腦發展真係理由咩 如果係咁其實直頭free俾佢直接自己用核武改budget咪一樣
不過其實係我覺得佢個身價有啲過高嘅問題
大部分英超隊d碌柒都10幾m身價 但其實現實中嗰啲人幾百萬都有交易 所以感覺上成日轉會低價過身價
佢比0蚊 但你真係有40m收
咁又唔令到玩家蝕錢
有咩所謂?
玩bug不如買editor
同saveload有乜分別 呃自己
不過各有各玩 我唔會阻你
計埋人工
英人+10m
佢同Bellingham兩隻幻幻可以打晒中場
用過佢同tonali 有d似
如果單獨出嘅話tonali好d
如果兩個一齊出嘅話佢可以打前d
我係tonali早一季買
但係而家打到第五季隻tonali已經去左二隊
我都係
隻兩個同隊左兩季tonali就俾人搶左
用cama頂tonali個位硬係差d咁
感覺係tonali打dm dlp
Cama打cm
仲有合約期
想問下各位有冇試過down knap d戰術黎玩 會唔會改佢d設定 同埋戰術多數訓練幾多個 球員位置個到如果係勉強但對應個能力值又好高 係咪唔洗理

利申:新手 仲試緊 開過post問 大家意見都唔一樣 想問下咁多位師兄
玩過幾個save 第二季都可以30m簽到ajax個vdb
有無人玩到第4,5季左右就會開第二隊?
始終識d球星開始退休
D幻幻又太勁,無乜feel
一直都無用dof
係咪成日簽高薪廢人?
same
見到啲假人就無咩心機玩
有冇師兄知道key pass同chance有咩分別
Key pass 就assist前個一腳
Chance就傳咗波之後,射波條友炒咗
之前睇過好似係咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞