【香港華爾街】劉德華做監製 吳鎮宇張孝全潘燦良玩轉股市

20 回覆
3 Like 1 Dislike
吳鎮宇、張孝全、譚耀文、張可頤、陳家樂、廖子妤等今午出席迷你劇《香港華爾街》開鏡儀式,而正在養傷的劉德華更擔任劇集監製。劇集以亞洲金融市場為題材,鎮宇透露香港曾經歷過幾次金融風暴,所以演出時都特別有感受。

提到鎮宇經常孖住仔仔Feynman做慈善,似乎肥了不少,他笑言一個正在發育的男孩很正常,「好難阻止佢食嘢,佢都唔係好介意人地話肥。(佢自己覺唔覺?)佢最近都有挺直嗰身體,唔好咁寒背。」提到鎮宇及張孝全都有男神稱號,相信會電暈不少劇中的女演員,孝全就表示今次和鎮宇合作,可以趁機找鎮宇教學廣東話。

有名你叫《香港華爾街》,故名思義劇集會以亞洲金融市場為題材,劇情講述一隊隱世的金融僱傭兵,決心狙擊香港政經界傳奇人物,意外將全亞洲的金融市場捲入漩渦中,一聽就知大製作,再細心留意一下卡士,相信你會即刻擔定櫈仔等睇劇。事關今次除了有劉德華做監製,台前幕後集合了中港台三地精英人馬,由話題劇《選戰》總導演黃國強(KK)執導,吳鎮宇、張孝全、潘燦良等主演,還有影壇新血陳家樂、蔡潔、崔碧珈、廖子妤,譚耀文、張可頤亦會作特別演出,未睇劇已聞到陣陣「戲」味。

出任監製的劉德華今年初墮馬受傷,日前公開的照片可見康復進度相當理想,雖然還需休養和進行復健,仍忍不住開腔支持《香港華爾街》,非常盡責,又大讚劇集題材新穎,「自己平時雖然忙,但間中都有睇劇,留意各地不同劇集的製作,覺得香港劇集其實可以做到國際水平,所以今次製作出題材不同、內容大膽的迷你劇,希望在電視劇的國度,有一個新氣象。」

《香港華爾街》是福斯傳媒集團(FOX)和企鵝影視合作的原創華語迷你劇,將在福斯旗下的衛視電影台(SCM)廣播,亦會在內地騰訊視頻全網同步播出。據知,劇集比照迷你影集的規格,首季將會播出5集,計劃在香港及馬來西亞拍攝3個月,預計2017年年底播出。

https://www.hk01.com/article/86498
我上市,係大局為重!
我上市,係大局為重!

上市唔係你想上就上,係要個天批准
我上市,係大局為重!

打風唔洗開市啊!
我上市,係大局為重!

打風唔洗開市啊!

以金錢賺取金錢
我上市,係大局為重!

打風唔洗開市啊!

以金錢賺取金錢

以金錢賺取金錢
我上市,係大局為重!

打風唔洗開市啊!

以金錢賺取金錢

好多人問我點解要將間公司掛牌,我今日就同大家講一個“老鼠掛鈴”既故事…
我上市,係大局為重!

打風唔洗開市啊!

以金錢賺取金錢

好多人問我點解要將間公司掛牌,我今日就同大家講一個“老鼠掛鈴”既故事…

我係股民,我有責任,遠離熊市,遠離股災,將損失減至最低
大時代
一聽劉德華做監製已經唔使睇啦

知唔知香港製造同去年煙花特別多都係劉華監製 ?
以金錢浪費金錢

冇錯, 剩係為票房既話, 劉德華自己演埋啦
又係合拍片?
個戲名好柒
我上市,係大局為重!

打風唔洗開市啊!

以金錢賺取金錢

我係股民,我有責任,遠離熊市,遠離股災,將損失減至最低

呢度有五球野,我教你點入市!

冇錯, 剩係為票房既話, 劉德華自己演埋啦

劉德華演我肯定唔睇
廖子妤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞