【中港媽火爆對決】小童爭執惹中港媽互片:豬狗不如

42 回覆
7 Like 15 Dislike
娶支那婆生支那仔
到底而家啲人幾歲生仔
啲小朋友咁細啲老母咁撚老
成條片得個阿叔係香港口音
唔好話咩好耐以前喺大陸落嚟仲有口音,我25歲,阿爺阿公都冇口音,而家三四十歲有口音嘅係咩人
香港人佢老母咩毒果,根本兩個支那人狗咬狗
其實凡事大家冷靜處理,結局未必會這樣差。

多謝民主回歸派黨報

民主回歸派黨報好野
你老味呀 完全睇唔到咩撚野中港大戰
一個講蝗語 另一個講唔正廣東話
就連片尾訪問食花生既路人甲
都係有口音既廣東話
根本就狗咬狗骨
屌你老母大埔無真正香港人?

而家肯講已經好好架喇
都唔會太介意口音

唔撚係掛 肯講已經好好?
咁就要認佢地係香港人?

講廣東話又如何
上一代講純正廣東話都係親中反港獨架啦
到底而家啲人幾歲生仔
唔好話咩好耐以前喺大陸落嚟仲有口音,我25歲,阿爺阿公都冇口音,而家三四十歲有口音嘅係咩人

要睇邊度黎
上面咪講左李嘉誠黎左八十年仲有口音
同埋要睇語言天分
王菲黎左幾年已經練到口音得返好少
湯唯又係
同埋同樣係香港人講國語陳奕迅同古天樂都兩個世界啦屌

但嗰個女童家長冇城哥咁老喎,唔好同我佢喺度大
咁撚唔開心自殺囉大陸狗
冇人當你香港人呀
支那人沒有一個是無辜
死返支那啦屌你老母
咁撚唔開心自殺囉大陸狗
冇人當你香港人呀

佢都冇當過自己係香港人
其實大把所謂正宗香港人咪又係有口音
簡單如國家vs郭嘉
都可以分到唔清唔楚
口音唔係問題
但你有冇心去學先?
到底而家啲人幾歲生仔

要睇邊度黎
上面咪講左李嘉誠黎左八十年仲有口音
同埋要睇語言天分
王菲黎左幾年已經練到口音得返好少
湯唯又係
同埋同樣係香港人講國語陳奕迅同古天樂都兩個世界啦屌

但嗰個女童家長冇城哥咁老喎,唔好同我佢喺度大

咁請問黎左幾耐先算數啊
邊一年啊

你係咪戇鳩 我講緊女童阿媽都係大陸新移民呀,蘋果話咩港中大戰
兩面都係垃圾

舊年年尾搭火車 有對支那蝗母子迫住企我隔離 老母不斷大聲講電話 小蝗不斷撞同踩鳩我

結果我爆發狂屌老母 隻蝗蟲由最初同我互屌變扮慘喊埋

佢反應: > > >

結果搞到落車報警 仲有幾件腥港人幫佢嗰邊話要捉我坐監

結果差佬向我扮frd勸我收火 又話佢都好憎支那人乜乜乜 最後雙方記錄身分證和解

反而有個大陸佬好撚激動 喺差佬面前想打我 我走時佢仲比差佬抄緊牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞