Canon用戶討論區(20) 一闊三大

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
升部機順便升埋d鏡
好彩鏡唔多
我想問R5 R6用家有冇見過 IS個option?
如果你支鏡有is, 咁呢個menu 會消失左

其實可以放入最愛 show出黎,不過會灰左
今日試328 人像

感覺都係282 響靚D

同時帶左 2470 無用過+ 50.8
明白哂
其實唔係運動都明 個DPAF2真係好撚勁
ibis叫做有ibis嘅ff廠入面算一線 連拍冇乜機會試到就唔知

拎完人地部機玩兩野之後 我完全唔想買R 寧願留返啲筆值等佢跌價再入
依家部r5 真係亂9咁影都得 點影都唔會fail
無比較就無傷害,我唔拎上手試好了。
師兄們你哋有無買埋個內置ND,我見幾吸引
未有機會試影演唱會。。。
有排等
依個nd 係幾方便既,影長曝多可以入。
以前西走d蒙既相接近40%, 家下西走10%唔到,揀相好有選擇困難。
抵玩呀 仲要而家啲rf鏡枝枝都貴到仆街 成兩三年都未出小三元 又唔畀副廠出
平玩一定Adapter加ef大/小三元
不過防震唔及rf鏡
其實唔係咁急要出rf小三元既
其實小三元呢個概念放係今日好落後。。。
24-105f4每家都會出,再上直接70300或100500了
廣角出支都叫有用途
中長焦70-200f4真係冇必要
做得輕自然有市場係間間廠都做到有咁重得咁重
對唔聞相嘅我 其實重量 重要過 質素 有ef質素 但係細啲輕啲我完全可以
100500很輕呀
如果TAMRON的鏡能用也輕
70200F4是實用性真的太低
Nikon1430呢支真係正
輕,仲可以直接上濾鏡

Tamron今年有支70300就只有545g
真係要就等佢做逆向工程。。。
r6 係canon store有返body 買啦
睇咩地區明星啦,紅館九展我坐埋隻三腳插328影都無人理,九展就迫得滯只可用單腳

好想有得睇下影下演唱會
個vnd 13 號落單,今日都未有消息幾時送貨
五月天好似平時入迪士尼咁樣check袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞