Canon用戶討論區(20) 一闊三大

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
果陣showroom有人中肺炎轉左用嘉里送
個陣showroom太清洗 showroom攞遲一日
其實27號發售點解門市要遲一日派貨
純好奇no offense
牙膏廠 係唧多左牙膏
不過換左枝新牙膏再唧
作為c粉緊係想佢根本唔過熱,寄望firmware 突破界限,其實c係其中一間擁有最多專利既日本公司,有黑科技都正常
利申,訂左r5
其實heat source 除咗processor, 仲有張卡同粒電, 依二樣野唔會有thermometer, 所以用timer黎限制 我覺得都合理既,冇理由比人開到燒卡燒電,到時咪仲煩。Canon係知道張卡熱 得登貼個hot warning 係卡槽。
你想bypass就改機 燒卡燒電燒機就自負
應該可以係電入面同 card reader 加 sensor send 返比返相機
不過要長時間8k 都要插ssd外錄
如果要做到咁heavy duty 部機唔都冇乜可能萬三萬蚊

用s20 ultra note20 ultra當我冇講過
可能遲下會有副廠會整 但canon就一定唔會做,原廠穩定性點都要排第一 出事call back 又要好幾百萬
手機既8k
正路應該有
不過CFexpress過熱問題係冇得救
係等canon會唔會filmware update開8k外錄
如果個 HDMI 出到 Super35/Cropped 5.1K 60p RAW 去recorder, 同 8K 30 RAW 可以插 USB SSD 錄會好好多
冇人揀上下反既mon
https://youtu.be/AtS5zjSOWqQ

點收光圈都唔sharp 喎
比我會買 sigma 14 f1.8
等緊dgdn版
85 嗰支出咗dgdn 都未有rf mount
sigma 你預等多年la
不過一出就應該有5-6支正野
幾時先有 RF DGDN 🤦🏻‍♂️
BTW 之前傳 RF 14-21 f/1.4🤣
我覺得頂盡f2....
支f2 2870 都1.5kg
1.4 可能要成2.5kg
側反同上下反都唔同
有得反當然係選反
問題一直係點反踏
傳嗰支係14-28 f2
睇下開心算, 真係出左,重>2kg 買既人一定不多
100500都收到email了
27應該有貨攞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞