谷阿莫512字聲明 主張二次創作權

139 回覆
19 Like 91 Dislike
抵撚死

有人問過佢啲片點嚟就即刻俾班護主犬圍
https://www.reddit.com/r/CinemaSins/comments/2sg3hr/copyright_question/

條link 係cinemasins (性質同谷阿莫類似)回應關於版權問題。可以參考下
https://www.reddit.com/r/CinemaSins/comments/2sg3hr/copyright_question/

條link 係cinemasins (性質同谷阿莫類似)回應關於版權問題。可以參考下

cinemasins係套戲落左畫一段時間,甚至續集上之前先講套戲
點解班台狗仲咁撐佢

cinemasins係套戲落左畫一段時間,甚至續集上之前先講套戲

佢係有站係片商利益上考慮再去製作,理論上無論點都好,只要你用左非trailer既電影片段,片商都係有追究權利,你做嘅創作對大家有好處片商當然無任歡迎,谷阿莫依啲下下都將人地套戲講到好無厘頭、一文不值咁,不斷去損害人地既利益,人地當然要搞鳩你,選擇權係個片商度
唔該唔好同鬼佬channel比
人地真係有分析過個劇情去搵Bugs
有D位普通人都好難發現到
條台仔就純粹懶搞笑高速讀哂劇情出黎
唔好笑得黎又無意思仲要摧毀左套戲
正宗低級趣味
youtube D comment好笑

二次同片源兩個位俾人入,食花生
正宗低級趣味

完長低給趣味
一部電影點都要俾佢dumb down 到一文不值
電影創作個d 睇到真係嬲到嘔血
佢正正經經review 無問題
但係要將成個plot 用一個惡趣味方式交代哂
On撚99
咪撚侮辱創作呢樣野啦
用自己文字就係創作 最多咪就係將套野paraphrase 邊撚道創作呀?
仲有 佢係唔賺取任何金錢下 可以當佢無違例 但落曬廣告喎 咁點計呀? 仲護主?你阿媽個波罩你啦!
正宗低級趣味

完長低給趣味
一部電影點都要俾佢dumb down 到一文不值
電影創作個d 睇到真係嬲到嘔血
佢正正經經review 無問題
但係要將成個plot 用一個惡趣味方式交代哂

real
好多時佢根本無真心睇過d戲or劇
二次創作其實你可以:
自己再畫番個場畫面出黎/做動畫(好似bleacher report 啲入球片咁)
淨用字幕9up (不過會冇人睇

Rotoscoping 其實好簡單 成本低
條谷阿莫知唔知羞恥
睇咗幾個post呢個屌得最正路
下下用新片, 連咩bt天堂嗰啲字幕都剪埋入去, 一係用外語字幕, 非法下載仲要做得咁張揚
大佬你唔係非法下載咁簡單喎
你係用黎攞黎搵錢喎
唔通電影公司多謝你呀

台仔話D冷門電影應該要多謝佢宣傳

睇個啲都on9既
佢搞到啲好電影比佢講做垃圾咁
睇個啲又信 自己未睇過又批評埋一份
好彩之前香港既網絡23條拉布拉死左

唔係谷阿莫如果係香港搞實俾政府告到開花

關乜撚野事呀 咪撚出嚟柒啦

喂,反台都唔該有少少腦啦

香港呢個直情有機入不誠實使用電腦
上面意思講緊香港有人做好似谷阿莫既野,然後港共就刑事起訴佢
好彩之前香港既網絡23條拉布拉死左

唔係谷阿莫如果係香港搞實俾政府告到開花

明明係侵犯版權又關拉布拉到無23條咩事
係片商告又唔係政府告

香港既網23 正正係政府做埋片商果一份工作
日後邊個youtuber 唔係支持政府既就告到你死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞