大學電話訪問調查員一問

22 回覆
0 Like 0 Dislike
大學聽電話做問卷上月20-22三日
到今日都未出糧
遲左成一個月有多
岩查過勞工法話工資在工資期最後一天完結時即到期支付,僱主必須盡快支付所有工資給僱員,在任何情況 下不得遲於工資期屆滿後 7 天。僱主如果未能依時支付工資,須就欠薪支付利息給僱員。

但我依稀記得佢話份工當allowance計
佢原本話最遲今日俾,個垃圾部門又唔俾
可唔可以請教下大家合唔合法,追數都理直氣壯
窮人,差幾百開飯
hku定cu,咩center
邊間大學邊個中心都唔講,呢個post有咩意思
又係中大??
唔好意思
嶺南,pg survey
呢個係自己搞既特首問卷
請問合唔合法 唔該各位大佬
唔好意思
呢個係自己搞既特首問卷

公共管治?李pk?
唔好意思
呢個係自己搞既特首問卷

公共管治?李pk?

負責條友係咪叫stanxxx
講明係allowance就無㗎喇,大學做嘢係戇鳩咁慢,以前我ugrad嗰時喺CU做part time,grad咗之後四個月先找數
大學出糧真係好撚慢

我都係cu 做過student helper

年頭做 sem break先有錢 屌佢老母
大學出糧真係好撚慢

我都係cu 做過student helper

年頭做 sem break先有錢 屌佢老母

星期三完sem,我打算星期三都冇上去罵佢
罵佢可唔可以遲一個月先出糧
唔好意思
呢個係自己搞既特首問卷

公共管治?李pk?

負責條友係咪叫stanxxx

係丫,我上去屌佢,會唔會收唔到錢
講明係allowance就無㗎喇,大學做嘢係戇鳩咁慢,以前我ugrad嗰時喺CU做part time,grad咗之後四個月先找數

Allowance 唔受勞工法保障?
但我係有做野,唔係義工
我就係差幾百開飯,佢今日話因爲學生太多,要等多兩個星期
Push
準時出糧呢d基本野
愈想愈唔合理
佢講明下個月尾出糧
但呢家又話學生太多,出唔切
呢d算咩理由,今大間大學恰鳩學生
真係差個$800 開飯
Push push push
推推推推推推推
如果等多兩個禮拜就足足等成45 日
餓都餓死

但張紙寫薪酬,就算最後當alllownace 計
係味都可以跟勞工法,有誤導成份

但張紙寫薪酬,就算最後當alllownace 計
係味都可以跟勞工法,有誤導成份

你同李彭廣講咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞