圖) 嘩,芭堤雅步行街買野,真人真事...

459 回覆
20 Like 1483 Dislike
800 講到300

痴線,d鞋都唔撚值錢,街市都係10幾蚊,去泰國著幾日就掉,咁貴做咩 on99

你真係影撚衰香港人
你著幾耐關人撚事,去遊客區同街市比
芭提雅買野想平?傻撚左?你唔望下幾撚多鬼佬起果度玩?點可能會平

岸鳩,廿年前就係,宜家d 鬼佬越玩越平
家陣係比中日韓玩貴晒,但都係平
泰國係旅遊國家,pta 直情係渡假城市,以港人收入已經係好平
張圖好撚動感好好笑

你好可悲,垃圾
其實連登仔去過秦國未
夜市 or 街邊店 好多都會開市價兩倍賣比你 尤其係遊客
定個個連登仔都好有錢 講價既都係乞兒黎

佢試過哂攞哂碼先黎講
人地妥協左一步仲要再押低啲
又想抵到爛
樓主態度都唔慌閪好啦
鬧佢好正常
難分真與假
如果係真, 你都應該屬於死弱智港女 唔好離開香港喇繼續搵你既王子啦
一開頭睇到樓主由800講到300都覺得樓主唔撚係掛
睇完樓主堆回覆真係覺得樓主智商堪虞
真正既on9果然係無極限
千三負評
樓主小家程度係世界級
返你老母個西到講價
講唔啱價唔好出世囉
Hong Wong
樓主係咪乞衣黎架 冇錢就咪去旅行啦
橫掂都係著幾日之嘛, 點解唔執塊葉綁條繩當拖鞋呀?
再唔係執膠樽踩扁佢算囉
做乜學人買拖鞋呀?
其實連登仔去過秦國未

佢試過哂攞哂碼先黎講
人地妥協左一步仲要再押低啲
又想抵到爛
樓主態度都唔慌閪好啦
鬧佢好正常

其實大家有冇去過泰國
我開頭都知要講價, 可能佢講200既, 我只係講到180已經以為係合理

屌佢, 我之後留意下D鬼佬講價, 下下都砍佢一半樓下開始傾, 我先知, 原來我做左傻仔

再睇下D鬼佬既態度, 係同個老闆嘈交咁講價, 只可以話我地香港人太斯文啦

重想回應返話咩拖鞋自己帶既人, 我相信9成鬼佬, 都係去到先買衫買拖鞋

BTW, 鳩拖試過買120左右, 所以樓主開呢個價再等人還返上去都合理
我敢講你起香港咁做一樣有人照打鳩你啦
屌你老母臭化閪翻大陸啦含家產,正一狗系眼,支那觀念,影撚衰曬人類
成件事係樓主on 9。 講價技巧差,你應該講好價先試,試完先講價即係玩野。

呢句精警

中POINT, 先後次序錯撚左
pattaya 呢d好地方你呢d假膠都係唔好去啦…
仲要用埋分身撐自己真係好低b…
樓豬正戇鳩,唔啱仲要試幾對
不如以後只係去深圳旅行算啦
影撚衰曬
人地開價你覺得貴就走啦
講價黎托柒咩,就係你呢D撚樣搞到個個商戶起定曬價等你黎講
[quote]其實連登仔去過秦國未

其實大家有冇去過泰國
我開頭都知要講價, 可能佢講200既, 我只係講到180已經以為係合理

屌佢, 我之後留意下D鬼佬講價, 下下都砍佢一半樓下開始傾, 我先知, 原來我做左傻仔

再睇下D鬼佬既態度, 係同個老闆嘈交咁講價, 只可以話我地香港人太斯文啦

重想回應返話咩拖鞋自己帶既人, 我相信9成鬼佬, 都係去到先買衫買拖鞋

BTW, 鳩拖試過買120左右, 所以樓主開呢個價再等人還返上去都合理

咁我又講個例子
出島坐大船果隻,我四個人,1500baht per head,最後1000 per head
上船後,隔離馬拉家庭,講開價錢,1500 講到850
去到島,沙灘椅出面班鬼佬問冇煙問我地,跟住9up, 佢地係2400 講到1600,我話我地1200算
泰國d 價係咁海鮮,唔係大數目我由鳩佢
講黎講去就係果一百幾十蚊港紙
樓主同d 蝗去旅行周街屙屎差不多
我指 都係要整淘大乳果種pose 去看待
(唉+擰頭)
樓主好有勇氣, 夠膽放上黎講
開頭講200蚊果時覺得唔值 你應該已經走 去第間睇啦on9
但自己又唔撚走
抱住一個買得多就一定有得平既心態去旅行
試撚完d鞋又唔買 仲要壓價壓得咁離譜
阻鳩住人地做生意唔撚即場斬死你咪算好
on9

買得多平多d就梗架啦,做生意係咁架啦on99咁
試完就要買架啦咩on99咁
200蚊佢都係賺左啦on99咁
佢敢斬9我上撚左新聞啦on99
用下腦啦on99

屌你 買十對nike有冇得平呀
係香港你試撚完將對都唔買都比人西面啦
何況去旅行
自己試完先壓價仲好似好威威咁 300銖wor冇病呀 吹到平少少
價錢岩先好試啦 阻9住哂
去泰國劈一半價好正路

咪係囉

上面個班應該未去過旅行

佢劈多撚過一半啦
免費比佢好唔好
講撚明200
又話唔值 又想買
覺得唔值又唔撚走 同想扑野又唔想破處有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞