前日同女朋友嗌交

187 回覆
7 Like 151 Dislike
做乜同個假膠認真 叫佢死撚咗佢好過
其實樓豬同ex係返一齊咪解決問題
又唔怕hurt到ex,又唔怕現任冇安全感
講乜鳩呀 聽唔入耳架啦
飛撚咗現任同返ex一齊啦屌 咪撚害人
一句講晒 垃圾樓主 放過你女友啦 你女友想要嘅安全感都比唔到
而家係講緊佢介意既野合唔合理呀屌,我做撚左d咩呀
一句「無顧女朋友感受」係咪就真係無顧佢呀
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂
乜撚野ex大撚過現任呀,係大撚過我就唔撚拍拖啦on9

係就講道理,我屌你

「佢介意嘅野合唔合理」拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心
而家就係你女朋友唔開心 咁你打算點解決?
樓豬真係要等到現任變埋ex先會對人好

「拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心」認同唔到

其實你太執著合唔合理既話,我反而覺得你睇得唔通透
你堅持唔del ex既fb ig,覺得為左討好女朋友而去做呢件事,係唔合理,單一咁睇,咁既要求係唔合理,我認同
但宏觀d睇,點解你現任會有個咁既要求?你有冇檢討過?
最初一齊時,每個人都最渴望自己既身份比另一半公開同認同
而你,唔願貼ig fb,好似唔想公開,要將自己收收埋埋咁,而原因居然係顧類ex感受
可能你會為自己辯解"我冇囉,我有公開囉,我屋企人都有貼我地既合照啦"
你咁大個人唔係唔識分人地做同自己做有咩分別呀?你屋企人貼只代表你屋企人公開你地既身份,而唔係你本人意願下咁做喎
我唔知你期望你現任會點樣睇件事啦,但正常人都會認為你care ex感受多過自己感受
何況係女人,咁冇安全感,合理丫
佢要你block哂你ex所有野,求既係安全感,證明你care佢感受多過你ex感受
而呢點,唔係你以為你準時報備行蹤,斷絕所有女色就比到安全感佢,我話埋比你知你即使自斷四肢,自挖雙目都冇撚用,因為佢要既唔撚係呢d
佢要既唔係你證明冇其他女仔埋你身,佢係想你最重視既係自己,而唔係你ex
你一直強調"合理","對錯",你可能認為自己係個理性思考既人
但你只會係單一事件上面去睇,而忽視左"因果"
加上你對所有控訴都用d似事而非既"道理"去引證自己係清白,但其實冇解答/解決過問題既根本
所以與其話你理性,不如話你係自私
你不如學下由你女朋友既角度諗下件事,諗下點樣先可以令你女朋友得到佢想要既野,而唔再係一味諗合理就做,唔合理就企硬唔做啦

睇完喊左
真心地多謝哩位巴打講晒啲我唔敢講既野出黎

算數啦絲打
飛撚左佢啦, 佢根本唔鐘意你
你同d港女要攬仔又驚hurt到隻兵有咩分別

當初你唔想hurt佢做咩又分手
呢家分左手又係度扮唔想hurt佢咁
其實你只係想個ex永遠放唔低你者 咁先係最大既傷害
其實我覺得你本身無錯
但on9在開post想搵人撐你咁既款
無人想知 你地2個私底下傾好過啦
樓豬正on9,講幾多都無用,當個情況調返轉既時候你先會明白
你諗諗去啦 傷害一個人唔係用你把尺去度

大佬呀,有d野universal 架嘛,總唔能夠話唔開心就大哂,情緒都講合唔合理架

呢d說話你唔同你ex 講

樓主有無回應到呢個問題?

大佬呀,總唔能夠話個ex會唔開心大哂,情緒都講合唔合理架
樓主d歪理仲西利過d港女 人地同你講道理就屌人唔明白你 痴撚線

仲要一尾俾埋啲濕鳩假設 講到女朋友就係野蠻 ex就要人保護咁 真係on99

睇到替樓主女朋友傷心
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂

係就講道理,我屌你

你堅持唔del ex既fb ig,覺得為左討好女朋友而去做呢件事,係唔合理,單一咁睇,咁既要求係唔合理,我認同
而你,唔願貼ig fb,好似唔想公開,要將自己收收埋埋咁,而原因居然係顧類ex感受
可能你會為自己辯解"我冇囉,我有公開囉,我屋企人都有貼我地既合照啦"
你咁大個人唔係唔識分人地做同自己做有咩分別呀?你屋企人貼只代表你屋企人公開你地既身份,而唔係你本人意願下咁做喎
我唔知你期望你現任會點樣睇件事啦,但正常人都會認為你care ex感受多過自己感受
佢要你block哂你ex所有野,求既係安全感,證明你care佢感受多過你ex感受
而呢點,唔係你以為你準時報備行蹤,斷絕所有女色就比到安全感佢,我話埋比你知你即使自斷四肢,自挖雙目都冇撚用,因為佢要既唔撚係呢d
佢要既唔係你證明冇其他女仔埋你身,佢係想你最重視既係自己,而唔係你ex
你一直強調"合理","對錯",你可能認為自己係個理性思考既人
加上你對所有控訴都用d似事而非既"道理"去引證自己係清白,但其實冇解答/解決過問題既根本
你不如學下由你女朋友既角度諗下件事,諗下點樣先可以令你女朋友得到佢想要既野,而唔再係一味諗合理就做,唔合理就企硬唔做啦

睇完喊左

算數啦絲打

分手啦 放過自己
呢次嗌完 之後呢?見佢開post同人嘈 佢都唔覺自己有問題唔會block 個ex繼續搵佢 你就繼續唔開心 咁辛苦為去做乜
唔怪得樓主O4
我淨係睇到樓主成個小學雞咁得唔到認同就發難渣

中英夾雜唔會令你既on9合理化既樓主
such a loser
屌哂你地老母

係就講道理,我屌你

睇完喊左

算數啦絲打

分手啦 放過自己
呢次嗌完 之後呢?見佢開post同人嘈 佢都唔覺自己有問題唔會block 個ex繼續搵佢 你就繼續唔開心 咁辛苦為去做乜

由呢件事已經睇到, 呢位男士係極自我中心, 有佢講冇人講
唔會為女朋友改變, 愛自己多過愛人, 幼稚, 大男人
第時大把事嘈啦 就算唔係因為呢單野, 第時都會因為其他野而分手
呢d性格既男人飛得
屌哂你地老母

係就講道理,我屌你

換位思考你就會明白晒,我諗呢個都係你女朋想你知既道理!
屌 我同樓豬一樣係O4 但我同任何一個EX都係零接觸零溝通 就算ig fb果d無block無unfd 但絕對唔會因爲佢地而唔po相 你可以話大家好來好去而唔block唔unfd 但你因爲驚條ex受傷而唔po相果d就絕對唔合理

如果今時今日係你女朋友因爲佢條ex而唔肯fb同你掛關係或者ig po相 我諗你就會係上連登話你綠了 而唔會係體諒佢 更何況你條ex係你地分手之後對你仲有野?莫講話3-4個月sd一兩個信息 就算係一年sd一個都已經唔能夠接受啦下話?

希望樓豬為條ex著想之餘都可以為現任著想下 你應承左會好好呵護佢就要做到 而唔係一味話佢既要求唔合理就要同佢嘈 有好多時候女仔係唔會因爲單一既小事而唔開心 係因為你幾樣野(唔po相+唔肯完全斷contact+係現任面前維護ex)疊加上去先會出聲同你嘈 我相信如果你當初肯一開始就po相 你現任一定唔會再叫你block左條ex

你唔好咁自我中心 係你言語之間就睇得出你根本唔緊張你理任既感受 如果樓豬真係覺得所謂既底線po張相証明你現任既地位係重要過女朋友 建議放生現任 唔好害人
你女友
「之前ig又唔肯po合照 話驚刺激到佢個ex」

「我本身fb ig 都極少up相,一年一次咁。
我屋企人有post過有我同樓主既合照,而個ex都知,因為佢隔左幾日祝我幸福,雖然我都係無覆。」

我覺得呢樣野係重點
你女友逼你block/unfriend ex我覺得係佢問題
但如果你係因為唔想hurt ex而唔up同現任既合照 我就覺得係你問題
我屌你老母呀
你係咪覺得會好撚多人認同你?
你理個ex感受仲多過現任感受
你而家條女唔撚鍾意呀佢都好撚hurt架
你係咪要搞撚到人地有情緒病先安樂
你要顧撚住前度感受咁你放而家條女走啦
做你前度仲好過做現任你都on撚柒鳩
洗唔撚洗柯屎都問下個ex會唔會唔開心先呀?
咪撚係到扮好仔啦 想食兩家茶禮姐 on9!
垃撚圾 一個男人最基本要比安全感條女
個女仔同你一齊就係想開心
但而家係你搞到佢唔開心
咁都做唔撚到 學乜撚野同人拍拖
你個心唔捨得傷害個ex
就咪撚分手同第2個一齊啦
你都on99
垃撚圾 你放過你條女啦 佢值得更好
點解要block
做返朋友都唔得咩
on9女人
你話你男朋友仲同ex曖昧就話姐
控制慾咁強 遲早男朋友頂你唔順
點解要block
做返朋友都唔得咩
on9女人

追左post 先講啦
而家唔係朋唔朋友 block 唔block 嘅問題
而家係樓下係hurt ex 定係hurt 現任嘅情況下
佢揀左hurt 現任
咁樣仲唔嬲得?
點解要block
做返朋友都唔得咩
on9女人

追左post 先講啦
而家唔係朋唔朋友 block 唔block 嘅問題
而家係樓主係hurt ex 定係hurt 現任嘅情況下
佢揀左hurt 現任
咁樣仲唔嬲得?

自膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞