前日同女朋友嗌交

187 回覆
7 Like 151 Dislike
雖然我覺得你女朋友個要求好合理,但就算係你角度黎講唔合理呀,係咪為左女朋友做小小唔太願意既事都唔得?又唔係要你殺人放火犯法吸毒。
禁二個制少個你已經冇聯絡既人咋喎?換到你同你女朋友開開心心喎?
又唔係要你走去鬧鳩佢

下一次會唔會係:

雖然我覺得你女朋友個要求好合理,但就算係你角度黎講唔合理呀,係咪為左女朋友做小小唔太願意既事都唔得?又唔係要你殺人放火犯法吸毒。
叫你罵九佢咋喎?換到你同你女朋友開開心心喎?
又唔係要你走去打鳩佢

睇嚟樓豬同現任都行得好辛苦 至小對方有小小demand樓豬就覺得係要求 要遷就條女好煩
講左五頁樓豬都冇諗住改 莫講話改 連小小讓步都唔肯 甚至冇諗一個對大家都好嘅solution解決件事 一味剩係識得話連登仔唔岩 女朋友唔合理
比你嗌贏左又點 會開心啲?
其實講真呀 樓主係到開post講
而唔係見女友個post私下搵番佢
都表現出你想搵人認同啦 唔係想同女朋友溝通好啦
講真 價值觀既事 好難話岩同錯
我自己比較明白你女朋友既睇法既
安全感呢啲野 唔係啲可以數量化既野
女朋友覺得你同ex 繼續有聯絡 然後失去安全感 都正常姐
然後你仲要因為唔想傷害到ex而同女朋友嘈
我就唔覺得女朋友好唔合理啦

不過對與錯 我唔想討論
因為無咩意思 俾你講岩咗 咁又點?
愛情唔係一場比較 你嘈贏咗 女朋友畀你同佢繼續whatsapp
咁又點 你覺得女朋友就會開心翻?
如果你有心繼續行落去 就好好同女朋友傾下

認同
個問題就係你女朋友想要嘅嘢你俾唔到佢
但你覺得佢想要嘅嘢好唔合理
你覺得你比佢嘅已經好足夠
但佢可能根本就唔係想要呢啲
睇法上 價值觀上唔同 好難拎到平衡點
你搵返一個同你睇法一樣嘅拍拖
先可以避免到以上嘅問題
正常女仔都會介意現任成日提住ex

「個問題就係你女朋友想要嘅嘢你俾唔到佢
但你覺得佢想要嘅嘢好唔合理
你覺得你比佢嘅已經好足夠
但佢可能根本就唔係想要呢啲」
agger,但係總有一個合理既amount,舉個例,你個女朋友下下要你同朋友出街都都影有日期既合照send俾佢以示清白,咁咪over左囉

講真樓主 如果大家係認真拍拖嘅 咁應該要透過去傾去表達理解對方感受 加上呢件事可以睇得出 你現任係好無安全感 咁身為事主 係咪應該要做返d嘢彌補返佢失去嘅安全感呢? 假如傾咗 你覺得佢嘅要求搞到你好chur 抖唔到氣 簡單黎講係唔想配合 做唔到佢希望你做嘅嘢 咁只可以話 你哋相處模式夾唔埋 咁就不如離開佢啦 無謂再傷自己 傷人哋
其實我覺得係你態度/反應有問題

首先,我係絲。我男友有3-4個EX,全部都Keep住Facebook /ig 等contact,有一個到而家都係幾好既朋友 即係間中會傾計 但我無唔開心

但咁樣唔係因為我大方。不過佢比我既感覺係呢幾個女仔對佢而言已經係Nobody,佢個心得我一個 但你比你女朋友既感覺係你個ex依然有一定既地位 乜撚野唔想個ex唔開心

你要tum番佢既重點係你個ex唔應該再係你個心有地位 而block/unfriend 只係其中一個你女友覺得最直接既方法 不過最慘既係,你越搞越衰,話唔想ex唔開心而唔肯 不如你諗下一開始點解佢咁想你block先 係咪做左咩野令佢唔安心/令佢同你ex好似有比較咁

呢啲野唔係單方面,如果你一句:佢咁樣係挑戰我底線 就想算既,咁你放佢走啦
On9,仲顧住個ex唔理現任感受

agger

我做左d咩無顧ex感受?使唔使送埋我個ex上西天?而家到底發生左咩事?

而家香港d男人係咁
有閪就一定幫住哂 男人乜野都錯哂有問題
你好就收你ex皮 之後燒埋條屍再射埋d骨灰上外太空
佢地就收貨架啦

因為我而家都經歷緊呢一樣野
d人唔知頭唔知路就係到介入人地既感情係到評頭品足

agger

我做左d咩無顧ex感受?使唔使送埋我個ex上西天?而家到底發生左咩事?

而家香港d男人係咁
佢地就收貨架啦

唔放上連登咪無人評頭品足囉,比人逼呀? on99
其實樓主應該要學識點樣顧及人地感受樓主根本只係一直自我辯護 唔肯承認錯誤 同埋活係自己世界

不如你搞好自己個態度問題 同埋認真諗下呢段感情對你黎講價值幾多先啦
其實你care 你Ex,你就唔可以畀現任知。唔係想敎壞你!因為我都試過,但我女朋友好聰明,起我唔知佢知情既情況下,而佢就拎左個比喻出黎;

佢同我講,
"有個同我曖昧既男仔成日同我信息,而我又好Case 佢,我唔知點算 ?"
而結果我無答佢,但當我遠離左Ex 佢就當無事發生過

果時,我再諗深一層,其實佢係畀緊個警號我,我唔遠離Ex, 佢就會選擇離開我。
所以,你無得㨂

大佬,我遠離到十萬9千里喇 個ex都係隔34個月send一段噓寒問暖,真係唔明點曲解我個心有另一個人

重點係佢知果個係Ex 覺得佢危險
你講幾千萬句同佢無野都無用

agger

而家香港d男人係咁
佢地就收貨架啦

大佬, 你第一日上連登?
連登一向都係有西就係原罪, 大部分post都係幫男人多架wor
但呢個post反而幫個女既
你諗下點解啦
其實你care 你Ex,你就唔可以畀現任知。唔係想敎壞你!因為我都試過,但我女朋友好聰明,起我唔知佢知情既情況下,而佢就拎左個比喻出黎;

佢同我講,
"有個同我曖昧既男仔成日同我信息,而我又好Case 佢,我唔知點算 ?"
而結果我無答佢,但當我遠離左Ex 佢就當無事發生過

果時,我再諗深一層,其實佢係畀緊個警號我,我唔遠離Ex, 佢就會選擇離開我。
所以,你無得㨂

大佬,我遠離到十萬9千里喇 個ex都係隔34個月send一段噓寒問暖,真係唔明點曲解我個心有另一個人

重點係佢知果個係Ex 覺得佢危險
你講幾千萬句同佢無野都無用

而就係樓主一直既態度同處理手法越搞越衰
好保護ex
其實根本冇討論價值
我地接受到唔等於條女接受到
我地接受到唔等於係正確
你係同條女拍拖唔係同我地拍拖
定係你想放上黎想得到大部份既支持就同條女講自己冇錯
而加得唔到支持就嬲鳩
其實根本冇討論價值
我地接受到唔等於係正確
而加得唔到支持就嬲鳩

得唔到支持就講:你地唔知頭唔知路係到評頭品足
樓主有好嚴重既滑坡謬誤
d人話話你顧住個ex忽略現任,就拉到去送ex上西天
人地叫你禁兩個unfollow 制,又拉到去殺人放火

btw, 你覺得女朋友咁唔合理咪直接講分手囉。做咩上黎搵認同感?我地又唔係你條女
其實根本冇討論價值
我地接受到唔等於係正確
而加得唔到支持就嬲鳩

所以咪話樓主本身自己個思維模式 同行為都好矛盾 幼稚

認真遇到唔少呢d男仔 大部分都係大男人mk
其實根本冇討論價值
我地接受到唔等於係正確
而加得唔到支持就嬲鳩

所以咪話樓主本身自己個思維模式 同行為都好矛盾 幼稚

認真遇到唔少呢d男仔 大部分都係大男人mk

男人大男人唔緊要呀,
又幼稚又大男人個下難搞

agger

而家香港d男人係咁
有閪就一定幫住哂
男人乜野都錯哂有問題
佢地就收貨架啦

唔放上連登咪無人評頭品足囉,比人逼呀? on99

巴打幫女人=有閪大曬,縱曬啲死港女出嚟,港男無骨氣
絲打幫女人=港女緊係用返啲垃圾港女歪理幫返死港女
點算我做巴定絲好

正如上面有絲打講到
平時有呢啲post不嬲都係撐巴打
屌條女係控制狂
但今次一面倒撐女朋友
你真係都覺得無問題咩
而家係講緊佢介意既野合唔合理呀屌,我做撚左d咩呀
一句「無顧女朋友感受」係咪就真係無顧佢呀
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂
乜撚野ex大撚過現任呀,係大撚過我就唔撚拍拖啦on9

係就講道理,我屌你

「佢介意嘅野合唔合理」拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心
而家就係你女朋友唔開心 咁你打算點解決?
樓豬真係要等到現任變埋ex先會對人好

「拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心」認同唔到

其實你太執著合唔合理既話,我反而覺得你睇得唔通透
你堅持唔del ex既fb ig,覺得為左討好女朋友而去做呢件事,係唔合理,單一咁睇,咁既要求係唔合理,我認同
但宏觀d睇,點解你現任會有個咁既要求?你有冇檢討過?
最初一齊時,每個人都最渴望自己既身份比另一半公開同認同
而你,唔願貼ig fb,好似唔想公開,要將自己收收埋埋咁,而原因居然係顧類ex感受
可能你會為自己辯解"我冇囉,我有公開囉,我屋企人都有貼我地既合照啦"
你咁大個人唔係唔識分人地做同自己做有咩分別呀?你屋企人貼只代表你屋企人公開你地既身份,而唔係你本人意願下咁做喎
我唔知你期望你現任會點樣睇件事啦,但正常人都會認為你care ex感受多過自己感受
何況係女人,咁冇安全感,合理丫
佢要你block哂你ex所有野,求既係安全感,證明你care佢感受多過你ex感受
而呢點,唔係你以為你準時報備行蹤,斷絕所有女色就比到安全感佢,我話埋比你知你即使自斷四肢,自挖雙目都冇撚用,因為佢要既唔撚係呢d
佢要既唔係你證明冇其他女仔埋你身,佢係想你最重視既係自己,而唔係你ex
你一直強調"合理","對錯",你可能認為自己係個理性思考既人
但你只會係單一事件上面去睇,而忽視左"因果"
加上你對所有控訴都用d似事而非既"道理"去引證自己係清白,但其實冇解答/解決過問題既根本
所以與其話你理性,不如話你係自私
你不如學下由你女朋友既角度諗下件事,諗下點樣先可以令你女朋友得到佢想要既野,而唔再係一味諗合理就做,唔合理就企硬唔做啦
用情境假設睇

如果你ex對你冇野冇感情
你block撚左佢都唔知啦 hurt乜撚野

如果你ex仲對你有野
咁先會留意住你一舉一動間唔時開你啲野睇見你blk佢喊撚到要自殺要隊霖你條女
你仲要話隔幾個月搵你一次
咁點睇都係仲對你有野好撚柒掛住你搵機會埋翻你身啦
如果唔係一早move on左搵過第二個啦
女人青春既五年你估唔值錢呀

比著我男朋友咁做我一定飛 仲上黎開po問人
唔好傷害你女朋友啦唔該
其實樓主你覺得ex咁好 又講到自己成個聖人咁 就唔好浪費左現任 雖然唔知佢係咩女仔 但你冇心改嘅話 唔該放手 唔好扮到好似冇錯咁得唔得
一段關係入面要比到對方安全感 但你連呢d基本都唔識 就唔好同人講你拍過4次拖啦 記住你係你條女初戀
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂

係就講道理,我屌你

「佢介意嘅野合唔合理」拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心
而家就係你女朋友唔開心 咁你打算點解決?
樓豬真係要等到現任變埋ex先會對人好

「拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心」認同唔到

其實你太執著合唔合理既話,我反而覺得你睇得唔通透
你堅持唔del ex既fb ig,覺得為左討好女朋友而去做呢件事,係唔合理,單一咁睇,咁既要求係唔合理,我認同
但宏觀d睇,點解你現任會有個咁既要求?你有冇檢討過?
最初一齊時,每個人都最渴望自己既身份比另一半公開同認同
而你,唔願貼ig fb,好似唔想公開,要將自己收收埋埋咁,而原因居然係顧類ex感受
可能你會為自己辯解"我冇囉,我有公開囉,我屋企人都有貼我地既合照啦"
你咁大個人唔係唔識分人地做同自己做有咩分別呀?你屋企人貼只代表你屋企人公開你地既身份,而唔係你本人意願下咁做喎
我唔知你期望你現任會點樣睇件事啦,但正常人都會認為你care ex感受多過自己感受
何況係女人,咁冇安全感,合理丫
佢要你block哂你ex所有野,求既係安全感,證明你care佢感受多過你ex感受
而呢點,唔係你以為你準時報備行蹤,斷絕所有女色就比到安全感佢,我話埋比你知你即使自斷四肢,自挖雙目都冇撚用,因為佢要既唔撚係呢d
佢要既唔係你證明冇其他女仔埋你身,佢係想你最重視既係自己,而唔係你ex
你一直強調"合理","對錯",你可能認為自己係個理性思考既人
但你只會係單一事件上面去睇,而忽視左"因果"
加上你對所有控訴都用d似事而非既"道理"去引證自己係清白,但其實冇解答/解決過問題既根本
所以與其話你理性,不如話你係自私
你不如學下由你女朋友既角度諗下件事,諗下點樣先可以令你女朋友得到佢想要既野,而唔再係一味諗合理就做,唔合理就企硬唔做啦

睇完喊左
真心地多謝哩位巴打講晒啲我唔敢講既野出黎
其實講真呀 樓主係到開post講
而唔係見女友個post私下搵番佢
都表現出你想搵人認同啦 唔係想同女朋友溝通好啦
講真 價值觀既事 好難話岩同錯
我自己比較明白你女朋友既睇法既
安全感呢啲野 唔係啲可以數量化既野
女朋友覺得你同ex 繼續有聯絡 然後失去安全感 都正常姐
然後你仲要因為唔想傷害到ex而同女朋友嘈
我就唔覺得女朋友好唔合理啦

不過對與錯 我唔想討論
因為無咩意思 俾你講岩咗 咁又點?
愛情唔係一場比較 你嘈贏咗 女朋友畀你同佢繼續whatsapp
咁又點 你覺得女朋友就會開心翻?
如果你有心繼續行落去 就好好同女朋友傾下

agger,比你係到講贏左又點啫,最後咪失去自己宜家既女朋友囉,你咪即管攬你個ex 攬過世囉
唔撚好扑野添啊 個EX自殺都似
屌哂你地老母

係就講道理,我屌你

舉殺人例子都唔合理仲學人講道理
愛情世界從來都唔複雜
簡單到連女朋友想你同ex咩啦lung都冇都做唔到
佢都係想你得佢一個姐
再者講到唔敢覆ex
既然冇聯絡做咩唔斷埋聯絡方法
唔好懶偉大啦好嗎
Ex hurt 就既事都要面對你地分左手
普通令現仼開心都做唔到叫咩拍拖
得罪講句
有你做男友慘過單身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞