前日同女朋友嗌交

187 回覆
7 Like 151 Dislike
而家係講緊佢介意既野合唔合理呀屌,我做撚左d咩呀
一句「無顧女朋友感受」係咪就真係無顧佢呀
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂
乜撚野ex大撚過現任呀,係大撚過我就唔撚拍拖啦on9

係就講道理,我屌你

「佢介意嘅野合唔合理」拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心
而家就係你女朋友唔開心 咁你打算點解決?
樓豬真係要等到現任變埋ex先會對人好
做你ex好過做你現任
其實你care 你Ex,你就唔可以畀現任知。唔係想敎壞你!因為我都試過,但我女朋友好聰明,起我唔知佢知情既情況下,而佢就拎左個比喻出黎;

佢同我講,
"有個同我曖昧既男仔成日同我信息,而我又好Case 佢,我唔知點算 ?"
而結果我無答佢,但當我遠離左Ex 佢就當無事發生過

果時,我再諗深一層,其實佢係畀緊個警號我,我唔遠離Ex, 佢就會選擇離開我。
所以,你無得㨂

大佬,我遠離到十萬9千里喇 個ex都係隔34個月send一段噓寒問暖,真係唔明點曲解我個心有另一個人

劇本 宣傳
雖然我覺得你女朋友個要求好合理,但就算係你角度黎講唔合理呀,係咪為左女朋友做小小唔太願意既事都唔得?又唔係要你殺人放火犯法吸毒。
禁二個制少個你已經冇聯絡既人咋喎?換到你同你女朋友開開心心喎?
又唔係要你走去鬧鳩佢
雖然我覺得你女朋友個要求好合理,但就算係你角度黎講唔合理呀,係咪為左女朋友做小小唔太願意既事都唔得?又唔係要你殺人放火犯法吸毒。
禁二個制少個你已經冇聯絡既人咋喎?換到你同你女朋友開開心心喎?
又唔係要你走去鬧鳩佢

下一次會唔會係:

叫你罵九佢咋喎?換到你同你女朋友開開心心喎?
又唔係要你走去打鳩佢
其實你care 你Ex,你就唔可以畀現任知。唔係想敎壞你!因為我都試過,但我女朋友好聰明,起我唔知佢知情既情況下,而佢就拎左個比喻出黎;

佢同我講,
"有個同我曖昧既男仔成日同我信息,而我又好Case 佢,我唔知點算 ?"

果時,我再諗深一層,其實佢係畀緊個警號我,我唔遠離Ex, 佢就會選擇離開我。
所以,你無得㨂

大佬,我遠離到十萬9千里喇 個ex都係隔34個月send一段噓寒問暖,真係唔明點曲解我個心有另一個人

其實無人曲解你,而係你嘅說話同行動確實俾人呢個感覺

下一次會唔會係:

又唔係要你走去打鳩佢

如果你真心地覺得你女朋友有機會提呢個要求,係啲咁野蠻嘅人我勸你都係早啲分手
其實重點唔係block唔block,un唔unfollow,呢樣野合唔合理見仁見智。只係你講到出口係為左ex,係人一聽心入面都有條刺啦,咪變左你唔block即係「為左佢可以唔要我」你可以堅定唔block覺得唔合理唔低頭,但原因應該係個要求唔合理,而唔係因為第二知女人
同埋如果你係真係覺得自己無錯,覺得你女朋友因為呢件事唔開心係好唔合理,你接受唔到,佢都無辦法介意嘅咪分手囉
佢逼唔到你hurt ex,你又無辦法令佢唔介意咁唯有係咁,你唔肯讓步只會令你女朋友越嚟越唔開心,你都唔會開心
不過學上面有巴打話齋,唔通你驚hurt到ex就唔結婚咩。都分左手咁多年仲咁在意ex好難要你女朋友諒解

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線?
可能即係咁,等我諗下先

你可以唔block既
但可唔可以unfriend佢ig, facebook, del佢電話, 唔回佢whatsapp呀?

同埋,如果你諗清楚,你真係咁諗嘅,就直接同返你女朋友講返清楚,假如你唔想分手。
而如果你覺得女朋友無論如何都敵唔過你嘅原則底線,唔好話讓步,折衷方法都唔諗嘅,睇怕你地要認真傾下點行落去或者分手。畢竟價值觀衝突唔會只得一次

Btw其實呢家兩句po都一人一句講,好容易一發不可收拾 我係你女朋友嘅話會亂諗得越嚟越多考慮分手

thx bro

下一次會唔會係:

又唔係要你走去打鳩佢

如果你真心地覺得你女朋友有機會提呢個要求,係啲咁野蠻嘅人我勸你都係早啲分手

佢同我講,

所以,你無得㨂

妖你呢啲就唔好俾女朋友知啦 你ex半年sd一個message 女朋友都會嫌多㗎
你覆就一係唔好講,一係就直情block

女朋友想你block想你unfollow都係想要安全感姐
佢完全無意叫你hurt個ex
你可以話唔block唔unfollow,但唔好講因為會hurt到個ex,話驚刺激到ex(另一個po講嘅)
局外人就咁睇會覺得你重視個ex嘅感受多過佢,可況係你女朋友
好好諗下啦
樓主d歪理仲西利過d港女 人地同你講道理就屌人唔明白你 痴撚線
你照顧住ex感受而唔理現任感受
咁樣你話hurt唔hurt?
係你角度冇乜野,但係佢角度就好大問題
佢同你傾你就話佢痴線亂諗野

不如你講下你條女所講嘅野有邊啲係真邊啲係假啦

我唔係話佢講大話,只係想問之前d巴打意指我到底做左咩=唔顧現任感受,因為我一直覺得唔係有感受就代表合理,可能只係出於一d蒙蔽左眼睛既情緒

因為你條女呢句
我問佢 咁你ex亂諗就唔得 我亂諗就得?
佢又淨係識話我亂諗野

感覺上你嘅對ex嘅包容多過你條女
同埋佢認真同你傾
你就似膚敷佢
我明呀
對ex係冇野冇感情
我都唔明你班女人點解要諗咁多
我覺得冇咪冇,咪諗咁多
但佢唔係咁諗呀嘛
女人就係你唔解釋清楚,佢就唔撚明!
女人鍾意叫你估佢想點,但從來就唔想估你想點,亦都未必有智慧去估
再加上你條女第一次拍拖,邊度識咁多野,亂諗好正常
聰明嘅女人唔係咁易有,唔係全部都係你肚入面條蟲
希望你明我講乜

大概都明,但係點解釋我個心剩係有佢一個?

咁啦
唔好一味ban佢嘅提案
試下搵啲大家都接受嘅方法
你叫佢自己ig post合照然後tag你得唔得
見下佢地朋友
比佢身邊嘅人知你存在
ex就慢慢遠離
始終ex嘅存在一定會對新嘅感情造成影響
最緊要肯同另一半傾,咩都唔講,誤會就會出黎
越積越多咪爆煲
而家係講緊佢介意既野合唔合理呀屌,我做撚左d咩呀
一句「無顧女朋友感受」係咪就真係無顧佢呀
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂
乜撚野ex大撚過現任呀,係大撚過我就唔撚拍拖啦on9

係就講道理,我屌你

「佢介意嘅野合唔合理」拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心
而家就係你女朋友唔開心 咁你打算點解決?
樓豬真係要等到現任變埋ex先會對人好

「拍拖冇分岩定錯 只有開心同唔開心」認同唔到
樓主d歪理仲西利過d港女 人地同你講道理就屌人唔明白你 痴撚線

其實講真呀 樓主係到開post講
而唔係見女友個post私下搵番佢
都表現出你想搵人認同啦 唔係想同女朋友溝通好啦
講真 價值觀既事 好難話岩同錯
我自己比較明白你女朋友既睇法既
安全感呢啲野 唔係啲可以數量化既野
女朋友覺得你同ex 繼續有聯絡 然後失去安全感 都正常姐
然後你仲要因為唔想傷害到ex而同女朋友嘈
我就唔覺得女朋友好唔合理啦

不過對與錯 我唔想討論
因為無咩意思 俾你講岩咗 咁又點?
愛情唔係一場比較 你嘈贏咗 女朋友畀你同佢繼續whatsapp
咁又點 你覺得女朋友就會開心翻?
如果你有心繼續行落去 就好好同女朋友傾下
其實重點唔係block唔block,un唔unfollow,呢樣野合唔合理見仁見智。只係你講到出口係為左ex,係人一聽心入面都有條刺啦,咪變左你唔block即係「為左佢可以唔要我」你可以堅定唔block覺得唔合理唔低頭,但原因應該係個要求唔合理,而唔係因為第二知女人
同埋如果你係真係覺得自己無錯,覺得你女朋友因為呢件事唔開心係好唔合理,你接受唔到,佢都無辦法介意嘅咪分手囉
佢逼唔到你hurt ex,你又無辦法令佢唔介意咁唯有係咁,你唔肯讓步只會令你女朋友越嚟越唔開心,你都唔會開心
不過學上面有巴打話齋,唔通你驚hurt到ex就唔結婚咩。都分左手咁多年仲咁在意ex好難要你女朋友諒解

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線?
可能即係咁,等我諗下先

你可以唔block既
但可唔可以unfriend佢ig, facebook, del佢電話, 唔回佢whatsapp呀?

可唔可以呀?

不過對與錯 我唔想討論
愛情唔係一場比較 你嘈贏咗 女朋友畀你同佢繼續whatsapp

巴打講野咁撚有道理既

thx巴打,我明多左
可能即係咁,等我諗下先

你可以唔block既

可唔可以呀?

無啦啦unfriend會hurt到ex㗎 緊係唔可以啦

thx巴打,我明多左
可能即係咁,等我諗下先

你可以唔block既

可唔可以呀?

無啦啦unfriend會hurt到ex㗎 緊係唔可以啦

唉, ex唔開心真係好慘, 絕對唔可以做!
女朋友唔開心? 屌, 由佢啦, 死港女, 飛得!!

支持樓主飛左女朋友

仲要一尾俾埋啲濕鳩假設 講到女朋友就係野蠻 ex就要人保護咁 真係on99
不如你過你女朋友個post擘大對眼睇人話你咩先學人發悔氣啦

不過對與錯 我唔想討論

巴打講野咁撚有道理既

道理呀 駁啦樓主

下一次會唔會係:

又唔係要你走去打鳩佢

大佬會唔會係咁呀
如果係咁我相當支持你飛撚左佢,但呢家唔係呀嘛。
你唔好再幻想啲唔會發生/未發生既事黎做藉口啦

佢同我講,

所以,你無得㨂

又話cut左contact但又有聯絡

我明你女友
我從來冇要求男友block佢中意過嘅女仔
亦都明男朋友而家唔係鍾意佢
但當個女仔隔一排又撩返佢
好難唔令人懷疑個女仔嘅居心
每次佢地又開始chat 我又會開始不安

你覺得你對ex冇野 但唔代表之後冇
更何況你地曾經一齊過

將心比己 我作為人地嘅前女友
當ex有女朋友 一定唔會三不五時聯絡返ex
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞