前日同女朋友嗌交

187 回覆
7 Like 151 Dislike
樓主小學雞?得唔到認同係度發爛渣

唔好意思,但真係好多on9講野唔撚用腦,睇到好火滾

你咪嗰個on9囉

仲學人講火滾 睇撚到佢幾自我中心仲撚火
樓豬我明你感受
我都好唔捨得去傷一個對自己咁好既人
個現實就係要低頭
你話係咪一句女朋友唔鐘意就大哂
如果係唔打算分手既前提下其實係架
只有兩條路
一係服從一係分手
唔好打算可以說服任何人

thx bro,如果女朋友唔鍾意就大哂,我接受唔到

for example
女朋友唔鐘意我有異性朋友
女朋友唔鍾意我同朋友出街
女朋友唔鐘意我呼吸

ps (以下呢句唔是話shitty巴打呢d有禮貌既人,而係話上面個班無嘗試理解過件事就9up既垃撚圾)
你班垃圾就係咩都唔撚用腦,唔撚識分對錯,縱撚到愈黎愈多港女出黎,一句「唔撚顧女朋友感受」就以為啱撚哂,自己唔撚識問多句點撚樣唔撚顧先,衝出黎柒,我真係屌哂你地老母呀你班on9

但你而家係驚你ex唔開心丫嘛, 咁即係你ex大哂?

呀小姐,你個朋友無9啦啦blk 9你unfd 你你都會唔開心啦

你咪嗰個on9囉

thanks,very constructive
反正你ex都唔鍾意你
佢唔鍾意你又點會hurt呀
你係咪諗多左?
不過你而家hurt緊你現任就真

你咪嗰個on9囉

仲學人講火滾 睇撚到佢幾自我中心仲撚火

大家咁話,見到你幾位言語薄弱既on9我都好撚火滾
樓豬我明你感受
我都好唔捨得去傷一個對自己咁好既人
個現實就係要低頭
你話係咪一句女朋友唔鐘意就大哂
如果係唔打算分手既前提下其實係架
只有兩條路
一係服從一係分手
唔好打算可以說服任何人

thx bro,如果女朋友唔鍾意就大哂,我接受唔到

for example
女朋友唔鐘意我有異性朋友
女朋友唔鍾意我同朋友出街
女朋友唔鐘意我呼吸

ps (以下呢句唔是話shitty巴打呢d有禮貌既人,而係話上面個班無嘗試理解過件事就9up既垃撚圾)
你班垃圾就係咩都唔撚用腦,唔撚識分對錯,縱撚到愈黎愈多港女出黎,一句「唔撚顧女朋友感受」就以為啱撚哂,自己唔撚識問多句點撚樣唔撚顧先,衝出黎柒,我真係屌哂你地老母呀你班on9

但你而家係驚你ex唔開心丫嘛, 咁即係你ex大哂?

呀小姐,你個朋友無9啦啦blk 9你unfd 你你都會唔開心啦

即係驚ex唔開心, 但唔驚女朋友唔開心
認真咁覆左你兩次你都無覆,會唔會真係淨係想聽自己岩聽嘅說話
但其實ex唔應該keep contact
話曬都愛過 親密過 分咗手以咩心態對住佢
現任點都會介意 尤其係女仔
可惜男人永遠唔撚明
你照顧住ex感受而唔理現任感受
咁樣你話hurt唔hurt?
係你角度冇乜野,但係佢角度就好大問題
佢同你傾你就話佢痴線亂諗野

不如你講下你條女所講嘅野有邊啲係真邊啲係假啦

我唔係話佢講大話,只係想問之前d巴打意指我到底做左咩=唔顧現任感受,因為我一直覺得唔係有感受就代表合理,可能只係出於一d蒙蔽左眼睛既情緒

因為你條女呢句
我問佢 咁你ex亂諗就唔得 我亂諗就得?
佢又淨係識話我亂諗野

感覺上你嘅對ex嘅包容多過你條女
同埋佢認真同你傾
你就似膚敷佢
我明呀
對ex係冇野冇感情
我都唔明你班女人點解要諗咁多
我覺得冇咪冇,咪諗咁多
但佢唔係咁諗呀嘛
女人就係你唔解釋清楚,佢就唔撚明!
女人鍾意叫你估佢想點,但從來就唔想估你想點,亦都未必有智慧去估
再加上你條女第一次拍拖,邊度識咁多野,亂諗好正常
聰明嘅女人唔係咁易有,唔係全部都係你肚入面條蟲
希望你明我講乜
其實你care 你Ex,你就唔可以畀現任知。唔係想敎壞你!因為我都試過,但我女朋友好聰明,起我唔知佢知情既情況下,而佢就拎左個比喻出黎;

佢同我講,
"有個同我曖昧既男仔成日同我信息,而我又好Case 佢,我唔知點算 ?"
而結果我無答佢,但當我遠離左Ex 佢就當無事發生過

果時,我再諗深一層,其實佢係畀緊個警號我,我唔遠離Ex, 佢就會選擇離開我。
所以,你無得㨂
個問題就係你女朋友想要嘅嘢你俾唔到佢
但你覺得佢想要嘅嘢好唔合理
你覺得你比佢嘅已經好足夠
但佢可能根本就唔係想要呢啲
睇法上 價值觀上唔同 好難拎到平衡點
你搵返一個同你睇法一樣嘅拍拖
先可以避免到以上嘅問題
正常女仔都會介意現任成日提住ex

同埋我無成日提住呀屌

就算你冇成日提住,但你每次拒絕現任女朋友要求都係用ex嚟做理由就唔啱
唔po相 唔呢樣嗰樣 係怕hurt到ex
但你呢句說話就已經係hurt緊現任
所以先比到你女朋友一個感覺就係你選擇咗hurt佢都唔捨得hurt ex
你可以選擇唔中傷佢咁樣去保護佢
但係唔可以俾佢影響到你而家呢段關係囉,唔可以話驚佢唔開心而唔做呢樣果樣,如果咁care佢,係咪你未放低

巴打 放低哂喇,ex對於我黎講,我會覺得似係恩人,真係無戀愛之情

求命恩人就話合理小小
定係你負過ex所以更加唔想做hurt佢先 咁同未放得低ex冇分別 變左hurt現任
咁你噤多ex點解偏偏係對依個ex係咁呢?你諗諗
先唔講邊個岩邊個錯,其實既然個ex你已經唔太care(你話係恩人啦),咁為左一個無關痛癢既人而令現任有hard feeling值唔值得呢?
依家唔係聯唔聯絡問題
條垃圾係在乎ex感受多過現任 想保護ex咁撚樣
仲要大條道理覺得自己一啲錯都無
最好就個個話佢女友港女野蠻佢就啱聽
認真咁覆左你兩次你都無覆,會唔會真係淨係想聽自己岩聽嘅說話

sor睇唔到,搵番先
而家係講緊佢介意既野合唔合理呀屌,我做撚左d咩呀
一句「無顧女朋友感受」係咪就真係無顧佢呀
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂
乜撚野ex大撚過現任呀,係大撚過我就唔撚拍拖啦on9

係就講道理,我屌你

本來已經覺得你唔掂,呢家睇到呢段希望你女朋友快啲同你分手。
個問題就係你女朋友想要嘅嘢你俾唔到佢
但你覺得佢想要嘅嘢好唔合理
你覺得你比佢嘅已經好足夠
但佢可能根本就唔係想要呢啲
睇法上 價值觀上唔同 好難拎到平衡點
你搵返一個同你睇法一樣嘅拍拖
先可以避免到以上嘅問題
正常女仔都會介意現任成日提住ex

同埋我無成日提住呀屌

就算你冇成日提住,但你每次拒絕現任女朋友要求都係用ex嚟做理由就唔啱
唔po相 唔呢樣嗰樣 係怕hurt到ex
但你呢句說話就已經係hurt緊現任
所以先比到你女朋友一個感覺就係你選擇咗hurt佢都唔捨得hurt ex
你可以選擇唔中傷佢咁樣去保護佢
但係唔可以俾佢影響到你而家呢段關係囉,唔可以話驚佢唔開心而唔做呢樣果樣,如果咁care佢,係咪你未放低

巴打 放低哂喇,ex對於我黎講,我會覺得似係恩人,真係無戀愛之情

求命恩人就話合理小小
定係你負過ex所以更加唔想做hurt佢先 咁同未放得低ex冇分別 變左hurt現任
咁你噤多ex點解偏偏係對依個ex係咁呢?你諗諗

你識十個朋友,十個朋友入面對你都唔係個個真心想你好對你好,唔知答唔答到你
簡單d睇件事
1.Po相會hurt到ex
2.唔po相會hurt到女朋友

你揀左1,證明你寧願hurt女朋友都唔想hurt個ex
邊個對你重要d?好明顯啦下話
其實重點唔係block唔block,un唔unfollow,呢樣野合唔合理見仁見智。只係你講到出口係為左ex,係人一聽心入面都有條刺啦,咪變左你唔block即係「為左佢可以唔要我」你可以堅定唔block覺得唔合理唔低頭,但原因應該係個要求唔合理,而唔係因為第二知女人
同埋如果你係真係覺得自己無錯,覺得你女朋友因為呢件事唔開心係好唔合理,你接受唔到,佢都無辦法介意嘅咪分手囉
佢逼唔到你hurt ex,你又無辦法令佢唔介意咁唯有係咁,你唔肯讓步只會令你女朋友越嚟越唔開心,你都唔會開心
不過學上面有巴打話齋,唔通你驚hurt到ex就唔結婚咩。都分左手咁多年仲咁在意ex好難要你女朋友諒解

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線
可能即係咁,等我諗下先

如果你一開始係咁講嘅,我相信你現任唔會咁大反應
而家你講嘅說話令現任覺得hurt 到ex 係主因,做人底線先係addition

等我諗清楚點講,費事佢get錯
但其實ex唔應該keep contact
話曬都愛過 親密過 分咗手以咩心態對住佢
現任點都會介意 尤其係女仔
可惜男人永遠唔撚明

contact was cut
其實重點唔係block唔block,un唔unfollow,呢樣野合唔合理見仁見智。只係你講到出口係為左ex,係人一聽心入面都有條刺啦,咪變左你唔block即係「為左佢可以唔要我」你可以堅定唔block覺得唔合理唔低頭,但原因應該係個要求唔合理,而唔係因為第二知女人
同埋如果你係真係覺得自己無錯,覺得你女朋友因為呢件事唔開心係好唔合理,你接受唔到,佢都無辦法介意嘅咪分手囉
佢逼唔到你hurt ex,你又無辦法令佢唔介意咁唯有係咁,你唔肯讓步只會令你女朋友越嚟越唔開心,你都唔會開心
不過學上面有巴打話齋,唔通你驚hurt到ex就唔結婚咩。都分左手咁多年仲咁在意ex好難要你女朋友諒解

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線?
可能即係咁,等我諗下先

你可以唔block既
但可唔可以unfriend佢ig, facebook, del佢電話, 唔回佢whatsapp呀?

同埋,如果你諗清楚,你真係咁諗嘅,就直接同返你女朋友講返清楚,假如你唔想分手。
而如果你覺得女朋友無論如何都敵唔過你嘅原則底線,唔好話讓步,折衷方法都唔諗嘅,睇怕你地要認真傾下點行落去或者分手。畢竟價值觀衝突唔會只得一次

Btw其實呢家兩句po都一人一句講,好容易一發不可收拾 我係你女朋友嘅話會亂諗得越嚟越多考慮分手
而家係講緊佢介意既野合唔合理呀屌,我做撚左d咩呀
一句「無顧女朋友感受」係咪就真係無顧佢呀
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂
乜撚野ex大撚過現任呀,係大撚過我就唔撚拍拖啦on9

係就講道理,我屌你

本來已經覺得你唔掂,呢家睇到呢段希望你女朋友快啲同你分手。

我有個ex都係咁 自我中心到爆
完全佢講嘅嘢就係道理
我講嘅嘢就係歪理
都唔去睇吓個問題係邊
一味我啱你錯嘅心態去討論
樓主分左手 後悔下 成長下先啦
就算俾你遇到好女人 你呢啲心態都唔會珍惜/留到佢係身邊
你照顧住ex感受而唔理現任感受
咁樣你話hurt唔hurt?
係你角度冇乜野,但係佢角度就好大問題
佢同你傾你就話佢痴線亂諗野

不如你講下你條女所講嘅野有邊啲係真邊啲係假啦

我唔係話佢講大話,只係想問之前d巴打意指我到底做左咩=唔顧現任感受,因為我一直覺得唔係有感受就代表合理,可能只係出於一d蒙蔽左眼睛既情緒

因為你條女呢句
我問佢 咁你ex亂諗就唔得 我亂諗就得?
佢又淨係識話我亂諗野

感覺上你嘅對ex嘅包容多過你條女
同埋佢認真同你傾
你就似膚敷佢
我明呀
對ex係冇野冇感情
我都唔明你班女人點解要諗咁多
我覺得冇咪冇,咪諗咁多
但佢唔係咁諗呀嘛
女人就係你唔解釋清楚,佢就唔撚明!
女人鍾意叫你估佢想點,但從來就唔想估你想點,亦都未必有智慧去估
再加上你條女第一次拍拖,邊度識咁多野,亂諗好正常
聰明嘅女人唔係咁易有,唔係全部都係你肚入面條蟲
希望你明我講乜

大概都明,但係點解釋我個心剩係有佢一個?
做你女朋友真係辛苦。

樓主女友,唔該你快啲搵過我,無謂浪費時間

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線?
可能即係咁,等我諗下先

你可以唔block既
但可唔可以unfriend佢ig, facebook, del佢電話, 唔回佢whatsapp呀?

同埋,如果你諗清楚,你真係咁諗嘅,就直接同返你女朋友講返清楚,假如你唔想分手。
而如果你覺得女朋友無論如何都敵唔過你嘅原則底線,唔好話讓步,折衷方法都唔諗嘅,睇怕你地要認真傾下點行落去或者分手。畢竟價值觀衝突唔會只得一次

Btw其實呢家兩句po都一人一句講,好容易一發不可收拾 我係你女朋友嘅話會亂諗得越嚟越多考慮分手

價值觀衝突 就算俾你過到呢關 日後仲有大把難關俾你過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞