前日同女朋友嗌交

187 回覆
7 Like 151 Dislike
大哥呀 依家你女朋友覺得無安全感呀
你覺得你自己做緊嘅野俾對安全感對方但人哋感受唔到呀
明唔明咩叫安全感 唔係你講下就有
愛你女朋友點解唔可以行多步
.
你條女睇到你ex send千字文俾你你覺得佢點諗
唔係一句覺得佢亂諗就可以解決問題
愛一個人係雙向 要諗下可以為對方做到咩

大佬呀,我已經好勤力報行蹤,cut哂d異性fd,我翻工翻到好夜,收工又會同佢傾電話,邊到變d時間出黎

講緊你個ex呀頂你
既然唔愛ex點解仲要俾機會佢接觸你
你唔係保護緊你ex 你係hurt緊你女朋友同ex

事實你依家呢種諗法就係ex>女友
你兜唔到呢樣講幾多都係廢話
你諗諗去啦 傷害一個人唔係用你把尺去度

大佬呀,有d野universal 架嘛,總唔能夠話唔開心就大哂,情緒都講合唔合理架

好合理啫 斷曬ex
定係你覺得再見亦是朋友
好心就block曬去
你都無乜理由再去留住ex嘅所有野
對現任基本尊重
而家係講緊佢介意既野合唔合理呀屌,我做撚左d咩呀
一句「無顧女朋友感受」係咪就真係無顧佢呀
屌哂你地老母
我係咪同個ex偷情出街呀,我連msg都唔撚敢覆驚大家唔開心呀on9
屌你老味,遲d現任話你唔撚殺人我唔開心,咁我係咪要走去殺人呀 on lun 9
一撚大班on9仔,故仔唔撚睇清楚,一句duc埋黎「無顧女朋友感受」以為啱撚哂
乜撚野ex大撚過現任呀,係大撚過我就唔撚拍拖啦on9

係就講道理,我屌你

你拎殺人同埋唔去hurt 現任嘅感受黎比?真係世界級 係咪即係你覺得要你顧現任感受好似殺人咁難咁仆街

而家唔係block 唔block 傾唔傾嘅問題,而家係你個出發點係在意ex 嘅感受而唔係現任感受你明唔明?

你覺得你ig 少up 相,所以唔up 好正常,但係你同現任講係話怕hurt 到ex 喎 如果你一早咁講根本咩事都無

俾個例子你
假設你現任係o2
佢同你講,我地出街唔好拖手啦

情況1:我ex 住呢頭怕見到佢hurt 到佢
情境2:我隻手好多手汗唔中意拖手

你會點樣諗?
就算最後結果一樣,個過程已經好唔同啦
第一個情況係佢顧著個ex,第二個係佢個人習慣,已經大相逕庭啦
樓豬我明你感受
我都好唔捨得去傷一個對自己咁好既人
個現實就係要低頭
你話係咪一句女朋友唔鐘意就大哂
如果係唔打算分手既前提下其實係架
只有兩條路
一係服從一係分手
唔好打算可以說服任何人

thx bro,如果女朋友唔鍾意就大哂,我接受唔到

for example
女朋友唔鐘意我有異性朋友
女朋友唔鍾意我同朋友出街
女朋友唔鐘意我呼吸

ps (以下呢句唔是話shitty巴打呢d有禮貌既人,而係話上面個班無嘗試理解過件事就9up既垃撚圾)
你班垃圾就係咩都唔撚用腦,唔撚識分對錯,縱撚到愈黎愈多港女出黎,一句「唔撚顧女朋友感受」就以為啱撚哂,自己唔撚識問多句點撚樣唔撚顧先,衝出黎柒,我真係屌哂你地老母呀你班on9
樓豬我明你感受
個現實就係要低頭

只有兩條路
一係服從一係分手
唔好打算可以說服任何人

for example
女朋友唔鐘意我呼吸

ps (以下呢句唔是話shitty巴打呢d有禮貌既人,而係話上面個班無嘗試理解過件事就9up既垃撚圾)
你班垃圾就係咩都唔撚用腦,唔撚識分對錯,縱撚到愈黎愈多港女出黎,一句「唔撚顧女朋友感受」就以為啱撚哂,自己唔撚識問多句點撚樣唔撚顧先,衝出黎柒,我真係屌哂你地老母呀你班on9

屌火都黎撚埋
Ex對你咁撚好去搵返人哋囉
嘥現任時間做乜春
想好言相勸但真係睇唔過眼
屌你老母嘥鳩人時間
個問題就係你女朋友想要嘅嘢你俾唔到佢
但你覺得佢想要嘅嘢好唔合理
你覺得你比佢嘅已經好足夠
但佢可能根本就唔係想要呢啲
睇法上 價值觀上唔同 好難拎到平衡點
你搵返一個同你睇法一樣嘅拍拖
先可以避免到以上嘅問題
正常女仔都會介意現任成日提住ex

「個問題就係你女朋友想要嘅嘢你俾唔到佢
但佢可能根本就唔係想要呢啲」
agger,但係總有一個合理既amount,舉個例,你個女朋友下下要你同朋友出街都都影有日期既合照send俾佢以示清白,咁咪over左囉
先可以避免到以上嘅問題

同埋我無成日提住呀屌
樓主小學雞?得唔到認同係度發爛渣

唔好意思,但真係好多on9講野唔撚用腦,睇到好火滾
大哥呀 依家你女朋友覺得無安全感呀
你覺得你自己做緊嘅野俾對安全感對方但人哋感受唔到呀
明唔明咩叫安全感 唔係你講下就有
愛你女朋友點解唔可以行多步
.
你條女睇到你ex send千字文俾你你覺得佢點諗
唔係一句覺得佢亂諗就可以解決問題
愛一個人係雙向 要諗下可以為對方做到咩

大佬呀,我已經好勤力報行蹤,cut哂d異性fd,我翻工翻到好夜,收工又會同佢傾電話,邊到變d時間出黎

講緊你個ex呀頂你
既然唔愛ex點解仲要俾機會佢接觸你
你唔係保護緊你ex 你係hurt緊你女朋友同ex

事實你依家呢種諗法就係ex>女友
你兜唔到呢樣講幾多都係廢話

我就係唔明點generate到ex>現任呢個conclusion
其實重點唔係block唔block,un唔unfollow,呢樣野合唔合理見仁見智。只係你講到出口係為左ex,係人一聽心入面都有條刺啦,咪變左你唔block即係「為左佢可以唔要我」你可以堅定唔block覺得唔合理唔低頭,但原因應該係個要求唔合理,而唔係因為第二知女人
同埋如果你係真係覺得自己無錯,覺得你女朋友因為呢件事唔開心係好唔合理,你接受唔到,佢都無辦法介意嘅咪分手囉
佢逼唔到你hurt ex,你又無辦法令佢唔介意咁唯有係咁,你唔肯讓步只會令你女朋友越嚟越唔開心,你都唔會開心
不過學上面有巴打話齋,唔通你驚hurt到ex就唔結婚咩。都分左手咁多年仲咁在意ex好難要你女朋友諒解
你照顧住ex感受而唔理現任感受
咁樣你話hurt唔hurt?
係你角度冇乜野,但係佢角度就好大問題
佢同你傾你就話佢痴線亂諗野

不如你講下你條女所講嘅野有邊啲係真邊啲係假啦
其實重點唔係block唔block,un唔unfollow,呢樣野合唔合理見仁見智。只係你講到出口係為左ex,係人一聽心入面都有條刺啦,咪變左你唔block即係「為左佢可以唔要我」你可以堅定唔block覺得唔合理唔低頭,但原因應該係個要求唔合理,而唔係因為第二知女人
同埋如果你係真係覺得自己無錯,覺得你女朋友因為呢件事唔開心係好唔合理,你接受唔到,佢都無辦法介意嘅咪分手囉
佢逼唔到你hurt ex,你又無辦法令佢唔介意咁唯有係咁,你唔肯讓步只會令你女朋友越嚟越唔開心,你都唔會開心
不過學上面有巴打話齋,唔通你驚hurt到ex就唔結婚咩。都分左手咁多年仲咁在意ex好難要你女朋友諒解

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線?
可能即係咁,等我諗下先
先可以避免到以上嘅問題

同埋我無成日提住呀屌

就算你冇成日提住,但你每次拒絕現任女朋友要求都係用ex嚟做理由就唔啱
唔po相 唔呢樣嗰樣 係怕hurt到ex
但你呢句說話就已經係hurt緊現任
所以先比到你女朋友一個感覺就係你選擇咗hurt佢都唔捨得hurt ex
你可以選擇唔中傷佢咁樣去保護佢
但係唔可以俾佢影響到你而家呢段關係囉,唔可以話驚佢唔開心而唔做呢樣果樣,如果咁care佢,係咪你未放低

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線
可能即係咁,等我諗下先

如果你一開始係咁講嘅,我相信你現任唔會咁大反應
而家你講嘅說話令現任覺得hurt 到ex 係主因,做人底線先係addition
你諗諗去啦 傷害一個人唔係用你把尺去度

大佬呀,有d野universal 架嘛,總唔能夠話唔開心就大哂,情緒都講合唔合理架

咁你ex唔開心就係大哂?
佢唔開心都唔合理wor

我唔係話佢講大話,只係想問之前d巴打意指我到底做左咩=唔顧現任感受,因為我一直覺得唔係有感受就代表合理,可能只係出於一d蒙蔽左眼睛既情緒

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線
可能即係咁,等我諗下先

如果你一開始係咁講嘅,我相信你現任唔會咁大反應
而家你講嘅說話令現任覺得hurt 到ex 係主因,做人底線先係addition

我都覺
樓豬我明你感受
個現實就係要低頭
只有兩條路
一係服從一係分手
唔好打算可以說服任何人

for example
女朋友唔鐘意我呼吸

但你而家係驚你ex唔開心丫嘛, 咁即係你ex大哂?

thx巴打,我明多左
就係覺得我對得住天地良心,點解仲要blk,要我blk呢個要求並唔合理,而hurt到ex只係一個addition 既原因,而主要原因反而係覺得呢個唔合理既要求侵犯到我做人既底線?
可能即係咁,等我諗下先

你可以唔block既
但可唔可以unfriend佢ig, facebook, del佢電話, 唔回佢whatsapp呀?

我唔係話佢講大話,只係想問之前d巴打意指我到底做左咩=唔顧現任感受,因為我一直覺得唔係有感受就代表合理,可能只係出於一d蒙蔽左眼睛既情緒

掉返轉, 點解你要顧ex感受?
先可以避免到以上嘅問題

同埋我無成日提住呀屌

就算你冇成日提住,但你每次拒絕現任女朋友要求都係用ex嚟做理由就唔啱
唔po相 唔呢樣嗰樣 係怕hurt到ex
但你呢句說話就已經係hurt緊現任
所以先比到你女朋友一個感覺就係你選擇咗hurt佢都唔捨得hurt ex
你可以選擇唔中傷佢咁樣去保護佢
但係唔可以俾佢影響到你而家呢段關係囉,唔可以話驚佢唔開心而唔做呢樣果樣,如果咁care佢,係咪你未放低

巴打 放低哂喇,ex對於我黎講,我會覺得似係恩人,真係無戀愛之情

你咪嗰個on9囉

你咪嗰個on9囉

樓豬我明你感受
個現實就係要低頭
只有兩條路
一係服從一係分手
唔好打算可以說服任何人

for example
女朋友唔鐘意我呼吸

但你而家係驚你ex唔開心丫嘛, 咁即係你ex大哂?

因為人哋好女仔無負過佢又仲鍾意佢
做乜撚野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞