最佳分析員揭中資搶地之謎 「港賣樓太好賺 兩年內搶走七成港地」

86 回覆
2 Like 3 Dislike
我覺呢個係政府一直以嚟太維護地產商嘅後果,最慘係大多數香港人,真係無可能上車呢!政府應該反省下,立即截止呢啲經濟投資行為!如果唔係,香港地產價格真係會俾大陸人搞到升至天價。我替大多數香港人唔抵!自己香港地方,都畀大陸人控制到咁,政府係有不可推卸嘅責任!

你收皮啦,香港上一代冇責任?
乜鳩到政府,香港政府最錯係150,放蝗蟲落黎,點解要屌政府唔起樓,香港人口增長又唔快,之前既供應一定夠

當年你班雙重港豬屌7政府起樓,咩玩法

港豬天性就係自私
成個香港最少有4成人係有私樓
呢班人不知幾想樓價gogogo

我公司有2件住私樓
佢地話樓價只會升唔會跌
聽到心都酸
利申 租緊樓

其實唔會放

因為一放個樓價都係繼續俾啲陰司紙繼續硬谷上去

現在個情況係 人脈權力>金錢資產 時代
中國香港
香港班地產佬係老唔係痴呆
好似剩係得支那狗識計數咁
擺明推班仆街去死

音樂倚
據文中所說的係 借上借 風險高
音樂一停就骨牌效應

水退嘅時候就知道邊個冇著褲
政府根本想逼走啲窮既香港人,而引入有錢既大陸人

呢排係咁sell大灣區

根撚本同以前講開既珠江三角洲一撚樣
改撚過個名你估真係會型左咩

抄三藩市灣區
香港班地產佬係老唔係痴呆
好似剩係得支那狗識計數咁
擺明推班仆街去死

音樂倚
據文中所說的係 借上借 風險高
音樂一停就骨牌效應

水退嘅時候就知道邊個冇著褲

所以而家就係要個音樂一直咁吹,直到啲貨散晒(風險轉移到買家身上)

大陸佬應該係經濟/政治領域 有咁嘅吹奏能力(好似係)
外圍就好難講。
我覺呢個係政府一直以嚟太維護地產商嘅後果,最慘係大多數香港人,真係無可能上車呢!政府應該反省下,立即截止呢啲經濟投資行為!如果唔係,香港地產價格真係會俾大陸人搞到升至天價。我替大多數香港人唔抵!自己香港地方,都畀大陸人控制到咁,政府係有不可推卸嘅責任!

你收皮啦,香港上一代冇責任?
乜鳩到政府,香港政府最錯係150,放蝗蟲落黎,點解要屌政府唔起樓,香港人口增長又唔快,之前既供應一定夠

當年你班雙重港豬屌7政府起樓,咩玩法

港豬天性就係自私
成個香港最少有4成人係有私樓
呢班人不知幾想樓價gogogo

一尾升
自住無高放低收係投資角度wfc

想樓價不繼go只係班炒家同供緊樓果班
今次唔同,根本無得跌

上車最後機會!!!
句野咁熟口熟面既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞