最佳分析員揭中資搶地之謎 「港賣樓太好賺 兩年內搶走七成港地」

86 回覆
2 Like 3 Dislike
政府根本想逼走啲窮既香港人,而引入有錢既大陸人

呢排係咁sell大灣區

根撚本同以前講開既珠江三角洲一撚樣
改撚過個名你估真係會型左咩

今次拉埋東京灣同美國灣區比
算鳩數啦,邊可能住東莞,係香港返工
天水圍出中環已經屌老母啦

波叔真係on99

擺到明hardsell

想你住東莞返深圳渣

東莞連雞都冇得叫香港人去住 我諗連阿伯都覺得果度無鳩聊

維園阿叔都唔會上檔
香港仍然會是香港,只係參與嘅人唔同咗
香港人番珠西呀江門住啦
香港邊係你班窮撚住

好耐之前已經講
中共需要香港,但唔需要香港人
2047年後大可以繼續一國兩制,只係九成「香港人」都已經講普通話

取消香港關係法, 有香港都沒用
咁高槓桿會點發展落去?呢個所謂分析員只係識用國情去講,你幾勇都要面對好多行業定律,市場定律,打個比喻,唔通你係中國人跳落樓就冇地心吸力?
一支爆就負資產
仲有個分析員話人老仲on9,講到人地冇仔女咁,你話未交捧就講得通
仲有30年,儲錢著草都夠時間
一支爆就負資產

你都傻

借上面錢走資落黎,唔會跌好多,最多上面壞帳,除非共產黨落黎打走資又唔同
我覺呢個係政府一直以嚟太維護地產商嘅後果,最慘係大多數香港人,真係無可能上車呢!政府應該反省下,立即截止呢啲經濟投資行為!如果唔係,香港地產價格真係會俾大陸人搞到升至天價。我替大多數香港人唔抵!自己香港地方,都畀大陸人控制到咁,政府係有不可推卸嘅責任!

你收皮啦,香港上一代冇責任?
乜鳩到政府,香港政府最錯係150,放蝗蟲落黎,點解要屌政府唔起樓,香港人口增長又唔快,之前既供應一定夠

當年你班雙重港豬屌7政府起樓,咩玩法

港豬天性就係自私
成個香港最少有4成人係有私樓
呢班人不知幾想樓價gogogo

唔好講遠出面,睇連登呢到堆既得利益者就知

跟大隊,無獨立思考,你做還做唔好阻到我,最重要要有道德光環比我企,搞完我有份食就得,你落手落腳做反比呢班人屌你係憤青,無腦,而佢地就係安全既地方指點江山

佢地從來唔會諗佢地今日仲得緊益既原因係因為香港反中反共仍佔大多數
當形勢逆轉時,佢地都會好似二戰時既猶太人咁一個一個送入集中營
有趣

怡和置地當年點呀? 歷史果然重演

港資逼走英資?
7幾8幾年,李嘉誠包玉剛食和記港燈九倉幾爽,風水輪流轉,而家得李嘉誠一個走得到,其他個個比支那捉住,個個做奴才,幾千億身家都要成個傻仔咁仆出黎叫「我投林鄭架」

所以李嘉誠係醒,啲投資一早國際化,香港曾經係好賺,但亦可以隨時話走就走
咁高槓桿會點發展落去?呢個所謂分析員只係識用國情去講,你幾勇都要面對好多行業定律,市場定律,打個比喻,唔通你係中國人跳落樓就冇地心吸力?

問題係香港已經唔可以用常理去睇
香港作為殖民地你就無得say no
你唔可以call佢loan, 唔可以限支那人黎,唔可以限購, 佢狂印錢印到無價值你都要收,全部都係政治,令到你香港人收皮為止

問題係香港已經唔可以用常理去睇
香港作為殖民地你就無得say no
你唔可以call佢loan, 唔可以限支那人黎,唔可以限購, 佢狂印錢印到無價值你都要收,全部都係政治,令到你香港人收皮為止

用生命值硬接
估唔到香港地產商都有收皮嘅一日
一早話支那累死香港人
班支那五毛狗點幫口都冇用

冇架依架佢控制哂 實睇大陸頭架 如班老坑心願 食屎的係班後生
香港班地產佬係老唔係痴呆
好似剩係得支那狗識計數咁
擺明推班仆街去死
佢所謂分析都冇point,你搵鍾樹根講隨時好過佢

高登講到連登都講到口臭,一早知係換血

係D老野以為發現新大陸

點會無point?
香港班地產佬係老唔係痴呆
好似剩係得支那狗識計數咁
擺明推班仆街去死

音樂倚
據文中所說的係 借上借 風險高
音樂一停就骨牌效應
我覺呢個係政府一直以嚟太維護地產商嘅後果,最慘係大多數香港人,真係無可能上車呢!政府應該反省下,立即截止呢啲經濟投資行為!如果唔係,香港地產價格真係會俾大陸人搞到升至天價。我替大多數香港人唔抵!自己香港地方,都畀大陸人控制到咁,政府係有不可推卸嘅責任!

你收皮啦,香港上一代冇責任?
乜鳩到政府,香港政府最錯係150,放蝗蟲落黎,點解要屌政府唔起樓,香港人口增長又唔快,之前既供應一定夠

當年你班雙重港豬屌7政府起樓,咩玩法

港豬天性就係自私
成個香港最少有4成人係有私樓
呢班人不知幾想樓價gogogo

我公司有2件住私樓
佢地話樓價只會升唔會跌
聽到心都酸
利申 租緊樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞