最佳分析員揭中資搶地之謎 「港賣樓太好賺 兩年內搶走七成港地」

86 回覆
2 Like 3 Dislike
有趣
有趣

怡和置地當年點呀? 歷史果然重演
而家啲地賣到咁貴都仲 有錢賺,即係話比全香港人知你哋啲 地產商以前搵香港人幾多錢吧!全部無良心,要全香港人 為咗層樓幫你哋所有地產商打工。。吸血
有錢抄尾數至講
而家啲地賣到咁貴都仲 有錢賺,即係話比全香港人知你哋啲 地產商以前搵香港人幾多錢吧!全部無良心,要全香港人 為咗層樓幫你哋所有地產商打工。。吸血

你唔買 大陸人黎買
佢所謂分析都冇point,你搵鍾樹根講隨時好過佢
我覺呢個係政府一直以嚟太維護地產商嘅後果,最慘係大多數香港人,真係無可能上車呢!政府應該反省下,立即截止呢啲經濟投資行為!如果唔係,香港地產價格真係會俾大陸人搞到升至天價。我替大多數香港人唔抵!自己香港地方,都畀大陸人控制到咁,政府係有不可推卸嘅責任!
心態唔同
個班中資出個D癲價
尤其係海航,實際上根本冇咁多錢
但用癲價同你掃晒先,揸乾晒所有供應
將地價有咁貴推到咁貴
再攞去抵押問銀行借更大筆錢
咁玩法實有好多間最後會爆煲
but who fucking care,到時老婆仔女都係晒外國

如果海航真係王岐山既,梗係大一大都借錢買,支那銀行多多都借比佢啦
搶地都算,最弊豆腐渣...
佢所謂分析都冇point,你搵鍾樹根講隨時好過佢

高登講到連登都講到口臭,一早知係換血

係D老野以為發現新大陸
政府根本想逼走啲窮既香港人,而引入有錢既大陸人
有趣

港資逼走英資?
香港仍然會是香港,只係參與嘅人唔同咗
香港人番珠西呀江門住啦
香港邊係你班窮撚住

呢排係咁sell大灣區
香港仍然會是香港,只係參與嘅人唔同咗
香港人番珠西呀江門住啦
香港邊係你班窮撚住

好耐之前已經講
中共需要香港,但唔需要香港人
2047年後大可以繼續一國兩制,只係九成「香港人」都已經講普通話
有趣

港資逼走英資?
7幾8幾年,李嘉誠包玉剛食和記港燈九倉幾爽,風水輪流轉,而家得李嘉誠一個走得到,其他個個比支那捉住,個個做奴才,幾千億身家都要成個傻仔咁仆出黎叫「我投林鄭架」

呢排係咁sell大灣區

同時猛咁起公屋比新移民住
保住佢地d票

公屋比新窮香港人住
豪宅比新有錢香港人住

比如囤地波所講, 香港人番強國吧, 強國唔要一D唔聽話既港英餘孽, 要愛國愛黨既中國人

呢排係咁sell大灣區

同時猛咁起公屋比新移民住
保住佢地d票

肯撚定條橋起好就係咁派糖叫港人下鄉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞