高中重新揀科,你會點揀?

174 回覆
0 Like 0 Dislike
兩科夠 西史加地理

好後悔以前讀左Chem
兩科夠 西史加地理

好後悔以前讀左Chem

就係讀左西世加地理
依家做緊垃圾工

Chem我考試未試過攞高過40分
Phy bio m2照舊 唔drop 文學
旅遊地理
phy econ ict
Chem phy bio m2
來生不讀bafs

好多frd f.4果年都攞超高分
揀文科,俾你入到一大BA,人工都低過ive sci engine
識揀一定係phy chem bio/ict m2
做理科廢柴,好過文科精英
來生不讀bafs

自己都算高分呀,不過學左等於冇學咁

淨係記得揀火果年成班有十陵個攞滿分
我得70%
來生不讀bafs

淨係記得揀火果年成班有十陵個攞滿分
我得70%

個個覺得易,個個lv4
利申:學校冇旅遊與款待
本身Chem Econ M1 想揀Chem bio m1
中史 Va ict

Bio我覺得都幾好玩嘅 係多野背難明難記少少
來生不讀bafs

淨係記得揀果年成班有十陵個攞滿分
我得70%

個個覺得易,個個lv4

係背marking辛苦啲,但佢啲理論易
來生不讀bafs

我得70%

個個覺得易,個個lv4

唔通個個5**咩

係背marking辛苦啲,但佢啲理論易

大左先明嘅一樣野:要記熟一樣野,先要明白了解清楚. 不過好佩服自己以前背默果啲死背啲分都唔會差
來生不讀bafs

我得70%

個個覺得易,個個lv4

唔通個個5**咩

我真係以為BA攞5好易
Phy chem econ m1/m2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞