[I/A]Puzzle&Dragons[95]還返比我😒

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
心囝代唔代打lv10

1層$10
2層$20
.
.
.
.
.
10層$100
第十層都唔難打啦

第十層都唔難打啦

pm左048俾你啦
第十層都唔難打啦

呢張GIF係連壇會比人BAM架
咁就BAM 2個
咁就BAM 2個

點解BAN

唔該
麻煩今日掛耐少少
FROM おしゃれキリ教室《如何完美示範一句說話侮辱一個家庭》

有一件事情都過咗半個月左右,不過諗來諗去就係條氣好唔順,你哋就當我同朋友分享下一件生活上面嘅不快事情,並不針對全香港嘅老人家。

所謂「寧教人打仔,莫教人分妻」,相信呢一句老生常談好自然會出係香港嘅老一輩口中。今日就想同各位分享一下當一位老一輩使用佢嘅權限去教另一位長輩教女嘅事情。

話說我老豆有個半生不熟嘅朋友嘅朋友,年紀大佢五年左右,應該就快70歲咁樣啦。有一日呢位朋友嘅朋友知道咗我有本書係書局有得賣喎,跟住就上網睇下我寫啲乜嘢咁樣啦。

首先我好肯定佢冇睇過我本書,因為佢走來問我關於「台灣中部嘅中價食品推介」。

我好禮貌咁同佢講,雖然你係我爸爸嘅朋友,但係我真係唔係寫普通食玩買旅遊書,你叫我介紹台中嘅食物我真係唔知道。兼且口味呢家野大家唔同,我點能夠話俾你知邊一間係一定必食嘅推介呢?最後我同佢講宮原眼科呀春水堂呀可以留意下咁樣。

跟住又過咗一段時間,就比我無意間得知原來呢位「朋友嘅朋友」走去教我老豆點樣教女喎。大家都知道我年紀都唔細,再過三個月就35歲,而且已經自己搬出來住有返一段日子,經濟上都叫做獨立左成十幾年啦。

佢竟然同我老豆講話我「淨係顧住飲飲食食,搵嘅錢又少,仲要靠人哋贊助先有得去旅行」,叫佢真係錫個女嘅話就「比啲錢佢洗啦」。

大家可能以為咁樣就算啦,佢最一句激嬲我老豆嘅係佢竟然叫我老豆去書局大量購入我嘅新書然後掉去垃圾房,透過出版社我咪有錢收,咁又保存大家面子囉。

大家可以想像下一個老人家點樣示範「一句立即激嬲一個家庭」,你話幾鬼有霸氣先得㗎。

咁我梗係問吓我老豆當時點樣面對,佢話佢維持禮貌笑笑口咁話嗰邊好似有人想同你傾計喎,於是就令到佢分散注意力唔再繼續講落去。我個人認為佢講嘅嘢不單止冇禮貌,簡直係侮辱。

本來我都以為有啲老人家只係搭巴士或者搭地鐵嘅時候霸道少少,例如強迫人哋讓座又或者無端端話你後生仔點點點,估唔到竟然走去可以教埋人哋老豆老母點樣教仔而且仲要咁樣侮辱文字工作者,我就當比狗咬,黐孖筋。

真正讀屎片算呢啲。叫人去書局大量買書然後掉入垃圾房,難聽過所有粗口難聽過鬧人共產黨,早期香港名校畢業都係咁話。
點解BAN

乜你唔豬班藍營由其係黃瓦全個個都用Pepe the Frog做TG頭像咩
第五層又出個條八婆
點解BAN

乜你唔豬班藍營由其係黃瓦全個個都用Pepe the Frog做TG頭像咩

第五層點打

小薯用拉龍
惡過共產黨
第五層點打

小薯用拉龍

暗雅
第五層點打

小薯用拉龍

暗雅

明王秒佢啦
第五層點打

小薯用拉龍

暗雅

暗雅打暗老母好似好痛苦
第五層點打

小薯用拉龍

暗雅

暗雅打暗老母好似好痛苦

mc god
點跟
mc god

禾小薯
F5到中光老母咪得
Mc係咪每打完一層都會cap圖串鳩人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞