[另類接龍故] 我在藍星的日子2

583 回覆
12 Like 0 Dislike
你將呀善變返做男人
哇屌 我一起身發現自己出咗一身冷汗,原來發夢惡夢啫..... 好彩!但係點解呀善會係個夢入面變咗做女人.....?唔得,唔可以俾自己亂咁諗野,今日開始我要努力訓練,做個勇敢偽進星人,開發我嘅能力!

「碰!」「清一色對對胡!」嗯,係呀善把聲喎,我出去睇下先

「喂,你哋今日做咩咁嘈呀,唔洗做呀?」
我真係好眼瞓💤

「黑仔,你打唔打呀?」呀善一臉興奮咁同我講

「唔啦,我食碗麵先」我就走咗去廚房開個出前三丁煮

呢一個時候,身邊傳嚟一種香味,係佢啦!係我女神專用嘅Channxl No.721號嘅香水,佢係用咗五種花香溝埋一齊,令到香味令所有雄性生物都難以忘懷嘅香味!唔得啦,我忍唔住啦~

「黑仔!」佢把聲簡直就係天籟之音,聽完之後我要忍住唔療耳屎先得!

「Bello! 你今日咁早起身嘅?尋晚瞓得唔好?」頂,黑仔你唔好咁緊張啦,盲嘅都睇得出你起痰
起到好似有肺炎咁啦

「睇嚟你真係唔記得發生咩事喎,傻仔」
「記得今日要做超能力測試,我好期待你嘅表現!」
佢講完之後仲要同我單眼!!!我唔得啦~神呀!多謝你俾咗呢個女神嚟到我身邊

「喂!醒啦黑仔」呀善把死人聲又出現,屌你啦作者

「咩呀又?唔好阻住我啦」
「你睇下個麵先,寫晒出嚟啦!喂!」佢好緊張咁講.....
「屌!我個麵呀~

鏡頭一轉佢哋就去咗超能力室到準備好今日嘅訓練

「大家今日都係第一次嚟,唔洗怕我會睇住大家」教官好認真咁講。

「呀善,你想有咩能力?」
「我呀?嗯....我諗過啦 我想要透視眼!」
「點解呀?都冇攻擊力」
「因為可以偷睇你......唔係!咁可以用佢嚟幫大家睇有冇危險!」

「安靜!」一股氣係我哋面前吹嚟!係由教官嗰面吹嚟!

唔得呀善會受傷!我要幫佢黨住!
我一個箭步衝到呀善前面,但係呢一股力量太大,唔夠一秒 我就吹起咗,而我個21年都冇同女仔有過親密接觸嘅面就咁撞咗埋牆壁!

booooom!!

好痛!好痛!屌你老母!洗唔洗咁大力呀

突然,我身體入面一股能量由我丹田流出嚟!由丹田開始一路流四肢、腦,最後流入咗心臟!

卜卜!卜卜!卜卜!

啊!!!!!!

「黑仔充滿啦!」我好嬲咁望住教官!
「係金色嘅氣!你係邊個?」教官望住我好冷靜咁講
「唔理你係邊個,總之傷害人就唔得!」

呢股能量,好特別我未見過世界上面有任何類似嘅野,不過唔理啦,我要發洩打撚死個廢老。我用呢一股力量聚集喺我對腳到,「束!」唔洗一秒我就嚟到教官面前,將拳頭拉到身後,作勢作落去!

「太慢,俾你見識下咩叫快啦!」教官冷笑咁講

「Booooooom!」

21歲嘅我,冇打過交但係我唔可以俾人蝦我朋友!
打唔中?!我嘅拳打咗落個殘影到!但係下一秒,我左眼嘅餘光捕捉佢嘅光一般嘅身影!
「左面!」,一個轉身飛踢!快到好似鞕打出去,伴隨著破風聲!中啦今次!

「估唔到過咗咁多年,預言講過嘅人終於要嚟!」教官用單手接住我嘅腿鞕,一下手刀將我打暈咗....

我終於知咩叫眼前一黑.....
主要人物:
陳廣福/啊黑/啊黑(偽晉星人)
啊由 (藍星人、啊黑死黨)
戴波媚/啊媚/波波(偽晉星人、啊黑女神、反滲透軍)
啊善(偽晉星人、黑仔新朋友)
幻官/教官(偽晉星人、反滲透軍)
啊神(偽晉星特務,失蹤)
推呀
冇人睇我會傷心💔
推呀
我好亂…
啊由呢?
Double may呢
女神咁波波
呀由瞓緊
算啦,反正我LM呢個故點完
完唔到
不如將呀善同呀由做同一個人
寫死阿由佢
都得
等我嚟啦
你睇唔睇得明我寫咩
睇得明
幾好笑
小偶巴專業地為便當賣廣告
幾時煮比我食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞