日本女性舉出與香港男性交往的10大好處!

577 回覆
409 Like 115 Dislike
篇文係講緊成個香港所有男人加埋嘅優點,如果咁計北韓男人都好多優點
屌。睇錯
性交往
咁隻眼痛唔痛
你以為啦 你要係日本人個角度出發
好多日/韓人都只係識 當地語言
中文唔洗講啦 英文大部分人都好差
出外旅行真係好有難度
相反香港人 外出真係冇乜難度
世界上兩大語言都識
去旅行有咩事又可以講番廣東話冇乜人聽得明

或者你喺香港出世 覺得三文兩語好理所當然
但係其他對於日本人嚟講
真係一樣好令佢覺得好勁嘅技能嚟
心諗有咁多日本妹同香港男仔有性交往咩....?
第三位:日本=優良品牌
「首先香港人非常喜愛日本,每年有超過200萬人到訪日本。另外,香港男性也十分憧憬溫文爾雅的日本女性(VS.有話直說的香港女性)。成長於憧憬的國家日本的日本女性,在香港男性心目中已大大加分。順帶一提香港男性憧憬的國藉是1. 日本,2. 台灣,3. 韓國,4. 香港人。和男朋友的家人朋友見面時能聽到他們大力稱讚日本喔!」

第二位:總之很認真!因此很安心
「香港男性全體給我的印象是:十分認真。香港人在學生時代都十分認真地讀書,聽說只要在上課時答不出老師的問題便要罰站!這樣高壓的環境造就了香港男性認真的性格。

雖說香港的人口只有日本的約18分之1,但和日本同樣,香港共有5所大學進入世界大學排名100位以內,而且排名比日本的大學更高。在這樣的環境下學習的香港男性對工作十分認真。

另外,香港男性也十分認真地看待戀愛。筆者和香港男朋友交往前經歷過五次約會,在告白之前他都沒有牽起過我的手,感覺就像在體驗十多歲時的純真戀愛。

在交往後,因為男朋友會經常聯絡我,所以也不用擔心他有外遇,在我身邊的朋友大多也有長期安定的對象。至少感覺香港的渣男不算特別多。」

第一位:總之很溫柔!
「香港男性,總括而言就很溫柔。我和男朋友約會時他都會專程送我回家;當我生病時他都會慌忙趕到我家並將我送到醫院;有時我抱怨工作上的事情事他會比我還生氣。總之就是讓我每天都切實感覺他真的很珍惜我。

而且香港男性很自然就會做出一些很紳士的行動,比如進入商店時他們會開門給女性、坐下時會讓女性先坐、看電影時又會讓出比較好的座位給女性,經常都以女性為先,不管哪對香港情侶都是這樣的感覺。能和香港男性交往讓我感覺自己很幸福!」

以前仲有個亞洲男人排名
香港男包尾 你應該搵埋呢個
叫佢地上吓連登再討論過
呢啲就算啦 都係啲好空泛嘅points
做到細細力你又嫌無力
單手可以游出公海呢
比如在情人節的時候,他會約我吃晚餐並送花束給我,雖然日本的情人節是女性向男性送禮物的節日,但在海外一般都是由男性向女性做點什麼喔。

一樣
搵人翻譯下啲女人係雞係公廁既po比佢地睇下先
我覺得數量多唔等於贏

因為歐洲語系相近先咁易上手,英文佢地學一年已經等於香港人學十幾年既程度。你叫佢地學中文都一樣要學十幾年。

中英文同時掌握到,應用範圍絕對多過你學幾種歐洲語言
佢地個語系接近d易學d
中文英文好唔同
利申:9up
香港男人喺亞洲嚟講真喺好高質,普遍都大隻陽光sporty
仲有進修意識好高,唔會比藉口去懶。
應該係動漫台啲毒撚寫佢地日文好勁
原來我唔係香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞