日本女性舉出與香港男性交往的10大好處!

577 回覆
409 Like 115 Dislike
慌唔係移民/相睇嗰啲網咩
一個為左推廣跨國約會app 而寫出黎既廣告文
Click 入去仲見到 講韓國男人 西班牙男人 ....
總之日本男人以外嘅男人佢哋都會講齊
大家都放愛情到最後咪咁,同埋佢地覺得扑野好閒唔算出軌
唔好正常思維諗佢地
話就話唔想比麻煩人,實際上就係自撚私想留返d 私人空間同時間比自己
試過同幾個日本女性朋友去完超市一袋二袋
佢地想去廁所,我話幫佢地拿住
佢地個種驚訝既表情
就算唔係講
正常公司都全英email document㗎啦
第一位有啲假
港男讀書好認真
美國人好多人識Spanish
對比日, 韓. 大陸D 大男人國家, 港男係港女前的確算溫柔, 肯就人, 成隻" UM春" 咁

負面睇咪無地位囉
尊重女性同um春兩樣野黎到港男大男人你又屌佢唔尊重女性,又話咩男女唔平等
嬌喘聲好聽
頂你係都要長他人志氣 滅自己威風,踩低自己人
同日本人比呀
日本人都好認真囉, 日本人考大學唔係要考入學考試咩,畢業之後返工都好敬佩,有匠人精神邊似香港人咁hea
去得日本都毒撚多 緊係好
鬼仔?你認真?
大撚把鬼仔on99又污糟邋遢咁撚樣
我個roommate 就係典型
有女朋友就要好好珍惜
係唔送你啫,檢討下啦傻蟹
Diu 網上味勇武、大男大
現實條女出句聲啲毒撚er都唔敢er (sor毒撚好似做開兵邊有女)
現實碌撚
婚已結
經過2019之後
我宣布香港女仔先係number 1
只要識英文,再學其他歐系語言會變得好易(西班牙文會多人識,而且易學)

詞彙相似(例如是德文的 Wasser/waßer 和 英文的water )(英文用字開頭多S , 德文多K,Z. 法文和西班牙多Q)

同樣,只要識中文,再學其他亞系語言都唔會好難(泰文和俄文除外),日文字面上和中文有部分似,越南文發音和廣東話差唔多

總統一下,只要識果種語系的其中一種語言,學會其他的其實不難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞