日本女性舉出與香港男性交往的10大好處!

577 回覆
409 Like 115 Dislike
因為狗公多
港女相對獨立好多
除左第一項其他全部都係對自己嘅著數姐係任何一個港男都可以replace
點解我覺得香港肥人多過日本咁多
但係同㗎妹要點溝通
佢地普遍英文同我地既發音相差得有d遠
但人地英文係母語
去到非英語國家
放慢語速 同用簡單既字眼
對面多數明
香港個個話識英文
大多數去到外國講到碌柒咁
手舞足蹈都講唔撚掂
所以呢篇野所指既香港男性
好明顯係高學歷高收入個班
放工仲可以做gym既人
要Q住條頸出街
日本好多戀愛雜誌都話要等一段時間再覆對方
話唔好俾對方覺得你可有可無隨傳隨到
啱吖
當中應該唔包括連登仔
1個幾鐘車程到啦,你話遠又唔係真係咁遠,我同個香港EX 拍拖就算兩個鐘車程都會揀個中間點黎見面

呢個係佢地文化黎,你查下low context culture 同high context culture 就知點解,同埋佢地唔知點解好中意拍拖放最後,黎到日本我終於知點解日本人咁中意出軌,本來我都好正直依加我都想出,比佢地訓練你要你出軌
Agger
同距離無乜關係
感覺日本人都係有所保留唔會將最心底話講出黎
係同一張床上面都仲有距離感
在交往後,因為男朋友會經常聯絡我,所以也不用擔心他有外遇,在我身邊的朋友大多也有長期安定的對象。至少感覺香港的渣男不算特別多。

搵到日本妹仲唔埋單 驚你有外遇多過自己啦
我只係屌日本妹
講真佢想上係佢既事
我會唔想佢上 又跑得慢 實比人捉先
班狗咁樣幾危險
做後勤會放心好多
當然佢堅持要上就要好好保護佢
佢地同其他人會有距離感,對外國人更甚,但如果條架妹係住開大城市接觸開外國文化既會好少少
所以佢地覺得扑野係好閒既事,相比之下佢地中意神交多d ,老公出軌但個心冇出軌佢地都ok
你娶個工人咪算
真,4,50歲人仲玩緊果隻怪物彈珠
d oppa 真係好抽得d 女,一巴擊飛佢地
你要佢地快覆msg 佢彩你都on9 其實佢地內心好自私重視個人空間/朋友/家人/屋企隻狗,多過重視你,所以佢地長期都訓練逼尻人出軌同佢地鬥狠就得唔洗比面佢地
見到高普話自己英文差 又見到阿古路踢左十年英超都唔多識講英文咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞