OUC48本家討論區#4 到左8月終於肯轉2020年新公式照

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
暨AKB48本家討論區#57

雖然最近推得勁慢,但本區宗旨係悠閒既聚腳點,唔求一個月爆po,但求大家得閒貼下圖吹兩句就好,歡迎各路人馬加入本家大家庭

蒙大家錯愛,本PO可以開到57,想再次重申開番本家PO既原意係希望俾各位本家飯有個集中地吹奏自己個推,無論貼圖又好、放mb活動既情報上黎又好、打機過唔到、番工辛苦吐苦水,甚至想講自己同MB已經有默契,心入面有各自既位置都無問題

明白到現今世代好多48飯都係各團互走,亦唔介意大家偶爾貼下其他分團既成員介紹俾其他會員知道,總之唔好貼到或宣傳到呢度變左100%既分團討論區就可以

其實呢邊規矩好簡單:
1. 唔明或有野想知可以問其他巴打或google。
2. 討論過程實有爭論或嘈交,基本上唔好人身攻擊就得。
3. 明白到理論上除左完美既奈奈無一個MB係完美既,黑還黑、恥笑還恥笑,唔好太過分傷到成員既飯既感情就好了。
4. 8仔算唔算本家?有人算有人唔算,呢邊無咩所謂都歡迎討論同吹奏。
5. 本PO歡迎mb生日圖海洗1001,唔好分開2日洗就ok。
6. 萬一真係咁唔好彩有會員唔小心自爆左,麻煩大家唔好引用落去
7. 如果係吹奏46團或想撩人過檔請麻煩番去46團既相關po,有緣既話巴打們自然會過去睇
8. 通常啲會員掛住某mb神id但吹奏既永遠都係第二個
9. 本家PO飯聚主要話題:我想飛牙屌
10. 世界仔剩係反牙達
11. 本區識日文班人睇5ch攞料,唔識個班就睇百度/貓頭/微博
12. 本家區三大黨派:小栗派&柏木軍&瑞葵組
13. MARY:好想一生一世守護__ __BB豬(每星期更新)
14. 唔好諗咁多,本家全純血出既單曲應該唔會有機會出到
15. 將來仲有無握手會?
16. 連NGT都仲可以出到5單
17. 已經消失的10專
18. 以為睇垃圾泡狗就好似高人一等咁,得喇得喇,知啦知啦,叻啦叻啦,行開啲啦,屌你老母
19. 世界大事:11月7日係完美既奈奈同轆轆既生日
20. 本家被支那武漢肺炎害慘既新希望:豬琪BB
一切既知識:
http://google.com

特別鳴謝會然I am Mary:

https://docs.google.com/document/d/1qFHsr_JzhWwiRAkGOCu0185Od67ERVVM63E1bj309o4/edit?usp=sharing

握手流程攻略 KEEP住UPDATE

其他諗到再加
留名

一生一世醉愛老婆
講返上個post
台仔班48飯真係大愛左膠到癲

Atc之前嘈人妻都嘈左好多次
總係有1,2個柒頭話咩結婚係人權

係ngt先好似真係連班admin 都唔好意思出黎維穩
成日都見有人黑ngt

有無咁乖
台仔飯idol做既野同大陸個班好似
我真係好撚鍾意原かれん
大陸連泳衣相都會ban

支持下
鐵炮隊投左未
仲有樣野就係atc個page明明係for 48
而家46又貼,=love又貼,過左韓國又貼

十足十中國人
周圍都係自古以來都係不可分割一部分咁
好心佢地分返2,3個page好過啦
聽講佢以前握手好鹽下
抽佢嗰啲投返晒俾佢
咁大單
仲以為咁好笑容又上位對應點都唔會鹽
Yasushi Taiwan Club
以前有fd握完講姐 而家唔清楚
個時佢仲好細
可能進步左呢
中國有貓頭吧
台仔既世界係你搵個平台發表意見評論都無機會
我堅唔識欣賞台式言論自由
台灣好似現實講粗口話人垃圾都可以告
飯對成員們既憎恨台仔可以禁言解決
成員對成員們既憎恨台仔們控制得到咩?
會唔會真係有大愛台仔請願寫信比成員營運叫佢地唔好憎恨呀拿
Online game 講幹你娘都可以
留返個名先 我見#4以為舊po黎
不用分那麼細
上個#3呢個咪#4
點解係#4?本身個po係咩?唔記得左
仲有樓主幾時改名🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞