EE PhD 港漂:香港人被「洗腦」、國安法 及 方艙醫院被「污名化」

275 回覆
9 Like 592 Dislike
基本上黎香港讀書,十居其九都係想出國,香港個名好好用,迫不及待篤灰中
又再次證明被支那奴役洗腦大嘅
讀幾多書,去過幾多其他國家地方
都係救唔翻個腦
因為首先佢哋都唔肯自省/分析/批判下自己由細到大被灌輸嘅思想
屌班中國人都唔撚識寫文,d咩鬼用詞黎
屌,呢啲大陸app寫嘅野都係比大陸人睇,同口交部無分別,唔好諗住系呢啲地方睇到咩優質評論啦
支畜死全家
條友係大陸學香港歷史好想知佢學左乜
充斥各種污名化文革式批鬥用詞
又係d 典型大中華民族主義膠
連駁都廢時
可憐
有冇人發現呢到每個回覆至少有一個負皮邊隻五毛三點幾都ot
條友講嗰啲問題支那全中仲要升級一百倍
唔撚明點解呢啲一日幾百篇嘅維穩外宣都上到熱門
好少深交 仲要交流親都係廢中廢就收下皮啦
戇尻仔嚟香港咁耐乜柒都感受唔到
抵做支那人
開口埋口消滅所在地的文化, 明為大一統同化, 實為奴化, 咩都大一統, 咩都都中央集權, 係要消滅廣府話, 係要消滅正體字, 野蠻到一個點, 芝麻種根本唔明咩叫國際都會, 多元文化, 多元交融, 咩都大一統大一統大一統, 外國人就是害佢, 中央就唔會害佢, 咁中意家長式奴化統治
唔想花時間睇啲大陸人內心世界
插你一刀再畀包污染左既紗布幫你止血
一買一賣你叫貢獻安寧國安法都講得出,屌你家母支那賤種睇下支那幾多人被人告呢條惡法先啦
佢要嚟香港已經係活生生解釋咗
點解啲支那人咁中意喺鎖國既地方話人地畀人洗腦
咁撚井底之蛙都唔撚化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞