[集思廣益] 女朋友老豆識左個後生過佢廿幾年女人

63 回覆
44 Like 1 Dislike
背景:我女朋友老豆老母已經分開左十幾年,但一直無簽紙離婚。我女朋友就跟佢老豆一齊住

佢老豆成70歲,最近做嘢經同事介紹識左個40歲左右嘅女人,而家無啦啦話要同佢老豆結婚,仲要搬入去同佢地一齊住。我哋分析過而家有8成都係估個女人貪佢老豆層舊樓。

大家有無方法!唔想第時女朋友同佢老豆訓街,上CCTVB 東張西望。

而家叫左女朋友同佢老豆講即刻將層樓轉名比佢先。

PS 女朋友老豆聲稱條女唔係大陸人,唔係新移民,係純種香港人...
你食咗佢
轉名就快啦,第時一唔覺意死咗佢老婆拎層樓先
快撚啲轉名
認真,啲錢啲樓係佢,冇話一定要傳俾個女
除非有份供
頂多咪叫佢小心識人/自己了解埋個女人一份
佢都分開咗幾廿年,自己想識另一個好正常

同埋正路雙方吸引力,一個老嘢唔通真係貪靚仔咩
覺佢經濟能力好所以鍾意,冇話有問題

即刻轉名俾女朋友,你同個女人驚佢會做嘅謀身家有咩分別
除非個女人結咗婚又乜又盛,拎你老豆啲錢貼仔,又或訛稱搞生意/醫病之類
講多少少...佢老豆同個女人識左一個月左右,已經話要結婚... 仲話個女人無地方住要盡快結婚俾佢搬入黎,因為而家個女人係親戚到寄居無地方訓(好難相信一個40歲香港女人無地方訓)

好老實,我哋唔係為咗咩,係驚層樓無左,佢老豆要訓街...新聞都睇唔小呢啲故仔。同埋我女朋友都好開心有人照顧佢老豆等佢無咁悶有人陪下,但前提係呢個女人係真心...如果個女人知道層樓寫左我女朋友個名,都仲佢老豆一齊,咁我哋都會信佢,但理性分析,話俾我哋知...好大機會係呃佢老豆
層樓係你老豆又唔係屬於你。
你老豆鍾意點都得。
人老左係想有個伴陪住,有人照顧。
一買一賣,互取所需。
sor, 睇左佢老豆做你老豆
我哋完全明白,所以轉左我女朋友個名,間屋都會俾佢哋住架,咁樣做只係想有個保險,最壞打算唔會咩都無唒
肯定係呃你女朋友老豆
好肯定
唔知點解呢啲case長見長有
啲廢老究竟係咪智障
成日都有報類似既新聞
轉頭霸左間屋 之後你女朋友同佢老豆都瞓街
我女朋友老豆老母已經分開左十幾年,但一直無簽紙離婚。

姐係本身已經結咗婚,點解仲可以再娶?
佢老豆鍾意賣左層樓去旺角地鐵站派撚晒去都得啊
佢老豆成70, 我諗你兩個細極都已經出左黎做野喇可?
獨立成年人黎嫁喇, 唔好諗住仲有老豆養啦
係要轉一早就轉左啦 擺明唔想送層樓出去做嫁妝啦 用層樓換條女過世唔好?
個個大陸落黎拎左身分證都話係香港人架喇,問多佢一句係咪香港出世即刻唔出聲 40歲揀個70歲貪陣老人除咩
佢都未離婚又點再娶

幾廿碎人都咁撚on9

以為自己搵倒真愛呀
真係比人呃左層樓既 你女朋友仲要幫老豆租樓搵地方住
一係就比人呃都唔洗我幫手既咁ok
你話佢老豆好有錢既咁另計啦
一味覺得自己睇人岩過你班𡃁仔
食鹽多過你食米
樓豬答到未
而家就係我女朋友老豆話要即刻搞離婚,之後再同新果個女人結。
出咗嚟做嘢幾年啦,所有佢屋企雜費都係我女朋友出另外再俾家用。
依家講緊驚佢老豆比人呃鳩咗層樓
遲下比人分身家冇屋住
要樓主女朋友養返轉頭呀
咪撚懶醒啦
連登仔真係痴線
係呀層樓係佢既做女見住佢畀人呃都唔應該理,個女理就係謀佢副身家,出面女人就係真愛

到佢畀人呃撚曬身家係咪要睇住個老豆臨老訓街?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞