其實多唔多人覺得香港其實係無得救/救唔到?

439 回覆
606 Like 168 Dislike
你真係咁認為?

大家而家見到我所講嘅浪漫主義係點解啦

如果人數係可以決定到殖民地獨立勝負

我相信大英帝國喺二百年前唔會有咁大塊疆土

乜你覺得當時啲人冇反抗 冇以死相博咩?

不如一係咁 你推演一次畀我睇吓

睇吓「100萬人以死相博 」

最終點樣必然導致「光復」呢個outcome?

可能真係我諗得唔好 請指教
你都係想人附和你姐
時機都係要人創造嘅,唔想等嘅可以自己創造, 不過都有好多人喺國際線創造緊機會
依家都真係史無前例咁樣封鎖中國
過多幾個月真係直接將中國嘅放落去isis條隊個到都唔奇
btw我愛祖國 祖國能打萬國
condom 多的是
睇下佢地認暴動罪就知無得救
嘩講真話唔怕得罪人咩
咁事實係主流意見唔同意勇武抗爭
平庸嘅人一定佔多數,只有小部分人係堅定意志、清高、正義感強,如果你不恥呢班人係咁嘅態度,即係你已經比佢哋好,問題係自己心態要再調節,與其失望佢哋點解唔努力,不如接受和承認佢哋只係一般比較平庸嘅人,繼續做自己認為係啱嘅事

但平庸嘅人並唔係冇得救,只係需要更多助力,而你嘅鍥而不捨可能就係呢股力量
其實呢句好好笑

人哋就係諗唔到 感到迷茫

所以先走去問可以點做吖嘛

你又問返人
大家起底啦,係咁出post唱淡踩港
唔需要講呢啲根本冇可能發生嘅嘢
是但喇
見到佢地好努力咁樣帶風向其實好撚慘
大部份盲毛
都係睇人哋做咩跟住做
第一日識香港人咩
香港人讀書就叻
講思考能力真係
係呀, 你話會我話唔會, 其實大家咪又要等結果
我就做唔到你講得咁肯定呀, 你話點咪點囉
不過依一刻你同我都未有人啱同錯
第一句點睇得出?太多人即係幾多
覺得冇得救 係香港輸香港人太自私
例子 三罷
更加多人係因為交通郁唔到直頭唔使番
如果幾年前支爆,香港有特殊地位,勉強都可以獨善其身。依家支爆啦喎,一定搵香港墊屍底,仲傷過中國
嬲都係嬲兩三個月 除非特別大單例如721
其他果d 好多都比時間消磨

現實香港都係比中共禁住黎砌
然後唔少人都因為錢會繼續低頭 始終香港係累積財富既好地方
但問題係香港既吸金力可以維持幾耐就無人知
呢一刻都無咩做到 可能都幾睇美國大選結果先知下一步
trump 連任就好大機會繼續冷戰 香港自動歸中國隊 even 你唔情願

成日講中共無棋無棋 講真我都唔覺得自己有乜棋行
有得走都係好走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞