其實多唔多人覺得香港其實係無得救/救唔到?

439 回覆
606 Like 168 Dislike
當年傘運完咗,個個都覺得香港無救
五年之後,香港人打到上晒國際頭條,
加速中美角力,當年邊個估到?

留返團火喺度,樂觀啲

唔好講bno嗰個age group
連我中學生呢個年齡層
我身邊都好多fd當場運動係一個trend
當係融入朋友圈子嘅工具
鍵盤勇武佔多數
口講自己黃但去食元氣買淘寶 或者怕遊行俾人拉然後遊行嗰日走去吃喝玩樂 叫佢哋去旁聽又話疫情嚴重或者唔得閑 但會見到佢日日拖住條仔出街
連登成日打飛機話我地有200萬人
但其實當中嘅有用之驅應該一半都冇
其實用得勇武手段就必然會發生流血 有傷亡
勇武做緊既係抗爭 你想抗爭得黎又唔流血 我諗係冇乜可能發生
依家國際大國周圍怖緊局/等大選
做野就緊係等齊人, 你咁心急咪自己做囉
但唔好講到其他香港人放棄哂
16-19好多人都話唔會再有大型抗爭點點點
咁...700萬人犯曬法係咪=能夠光復香港先

你都唔係實牙實齒話會啦

而家問題就係冇一個100%work嘅方法吖嘛

社會變革你就要考慮到牆頭草嘅因素啦

要畀人見到勝利嘅𥌓光 咁先會同你一齊衝

至於點樣令人認同你嘅高見...

起碼唔會係屌人唔跟你/怨婦式冷嘲熱諷先

ps.後面嗰part唔係話你
只係我目前見到嘅現象
事實上而家好多人太過浪漫主義
高估咗香港人獨自可以發揮到嘅能量
比外國人嘅觀感又的確係幾難睇
各有各做 人地做緊嘢(國際線、社區文宣、黃店)比我地乜都唔做一定有用 每個人都有獨立思考
唔明, 你意思係你想話我話你係5毛?
曬氣啦講依d
好偉大好辛苦嫁要拎政府糧 捐比手足
我都想知袁爸話睇吓支共過幾日個乜鳩鳩會議 睇吓佢自己啲權貴會唔會同雜種反面
最好就內部權鬥鬥到瓦解喇
所以我覺得應該等香港人真真正正感受下比支那既高壓式統治

我覺得會令到多啲人諗下自己未來會唔會捱得到
可以做乜?
香港只係中美大戰嘅爛頭卒,做卒點都無得贏,注定犧牲,只係中共會唔會陪葬咁解。
有100萬人 以死相博。 一定可以光復。
舊時d人係賣家當做反架。
咁你有咩高見。
然後仲有一大堆人幫緊政府打工 又話自己好黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞