其實多唔多人覺得香港其實係無得救/救唔到?

439 回覆
606 Like 168 Dislike
巴打正確
不嬲都話香港要行北歐模式先至有得救

無論黃(新自由主義)定藍(國家資本主義)都係解決唔到貧富差距同階級世襲既問題
好多人可以賺好多錢去玩
你就想人哋搞革命
what
攬炒炒窮人 lol
無價值救架 快啲去移民放過香港人好過啦
攬炒係講吓啫, 對港豬們勿認真
就咁睇咁多人對呢場疫症既恐懼,都知香港人冇得救
由 day 1 開始我從來都無諗過要救香港

我一直都係支持焦土 完全毀滅香港所有嘅利益價值

以最大化傷害支共為唯一主要目標

其他派系嘅支持者只係睇唔清 睇唔遠

所有有意義嘅爭扎最終都只係殊途同歸到同一個結果

任何反抗最後只有一條出路

面對強權弱勢一邊最最最終都係要焦土

It's just inevitable
一黎就判斷人係freerider都幾好笑
唔同佢一般見識
有冇話去到咩地步先係冇利用價值?
冇金融/經濟地位?冇技術、勞動力?
最理想就係去到拖累支那經濟甚至政權嘅地步

Whatever it takes

總之所有對支那有用嘅香港野都被毀滅

錢 人 地 anything
去到4月重叫人罷工既到底有冇番工
大把行業唔洗開工/wfh
有冇想下罷工係有冇用先9叫
係外國人眼中香港係一個賺錢既工具/地方
所以依家先有外國勢力幫
當無利益 外資撤走曬之後 就唔會有人理你
係好現實好sad
但個game係咁玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞