其實多唔多人覺得香港其實係無得救/救唔到?

439 回覆
606 Like 168 Dislike
全滅先係最理想結局
係咁架啦
罷工係咪會贏撚硬先?罷完咁點生活先?
由頭到未都有生活嘅問題,跟本無人比到保證
萬一仲慘過而家呢?後生嘅無野輸咪有得搏,d上左年紀嘅一搏就係一世架啦
係物質上已經得到滿足嘅社會搞革命?咪撚玩啦
學之前d膠post話齋, 東莞興旺個時會有人搞呢d野?
香港未獨立嘅前提下係救唔到
黑警都係收order 先喊住濫暴濫姦手足,佢地好無辜
唔係話唔應該等支爆,問題係大部分人都冇諗過支爆之後要點做 先達到佢地心中嘅目標
手推
呢啲post 通常夜晚就會出現
係想不經不覺咁慢慢洗腦

不過招數太柒
不能認同更多,畫面好靚好感動就以為自己救咗香港咩,根本輸咗就輸咗唔肯認,又玩番階段性勝利
twitter 有幾多人retwi 一眼就睇到
見到人冇口罩就派,比廢老都唔比手足
禁堂食又覺得班藍屍好慘好慘
喺條街食多日幾日睇佢反唔反政府
呢個係你on9諗法

成撚日用為左畫面靚分化

窮咪綜援
唔係冇得救, 只係難.
咁咪鼓勵下放正能量

屌同悔氣有撚用
得信邊個關你撚事咩
佢係我老豆又洗唔洗同你交代
咁你駛唔駛係連登同人交代你條傻仔當袁生係教父咁拜
走喇你 我信邊個講吓都唔得 你估連登係共產黨?
唔中意聽咪block撚左我單單打打做乜鳩
Block撚晒所有講袁爸嘅人好無
抵撚死,香港人就係狗西自大貪心怕死集合體
未運動前就好撚憎香港,攬炒就最好
而家輸得咁盡唔多唔少都係因為後期越黎越浪漫主義有關
你老尾日日上連登都見到係到屌人乜撚唔盡力乜撚香港人點點點唔付出唔罷工etc,講真開始睇到真係煩同黑人憎,我都開始唔撚想理
仲有班罷工撚一日到黑係到叫人罷罷罷叫到變左煩膠無人理,香港情況罷條撚咩,根本唔知香港情況係無可能做到罷工,日日死磨爛磨一樣無可能成功既野都唔知為乜
太多負面情緒...你望吓你樓上已經係
好好笑㗎 佢哋知道屌係屌唔醒人

但轉個頭又周圍放負怨婦mode鬧人

有咁多時間做無聊嘢不如做吓任務啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞