其實多唔多人覺得香港其實係無得救/救唔到?

439 回覆
606 Like 168 Dislike
我犯咗同嗰啲人一樣嘅錯

咁我抑制吓自己啦
平民點夠武裝部隊打
仲要平民0軍事訓練
講到尾係我地上年贏緊嘅時候
無落盡力贏到盡
而係不斷追求畫面靚點點點
打唔打中佢弱點
我地都無機會贏
時機已過
宜家香港人做乜都無乜用
等美國制裁
引導成功就唔會咁多港豬
樓下冇tg係唔會識屌狗
香港係一屌一下行半步
我從來覺得屌人唔係一個好辦法

除左某啲突然間入黎撩交嗌既人之外
其實反送中時方向清晰, 咪好容易萬眾一心
但依家暫時無咩方向下, 大家都覺得自己岩咪互屌一陣
唔計五毛, 大家本身都係為香港好先互屌, 依個共通點係唔會變
到局勢再變情況又明朗返, 大家自己就會少返互屌
不過我覺得失業率高政府都有計拆
香港人底線無限低
只要加下啲高收入人士嘅稅收
比多啲啲津貼比suffer嘅人 民怨立即降低
「共渡時艱」幾溫馨
「亦都應該要割」

其實係 不過咁嘅話手足都幾慘
啱就要做
計得失
你計到中美冷戰咩?
其實除左文宣繼續將中共真實一面不停散播, 大家都可以諗下係極權之下既香港點樣聚人心, 例如鄭文傑係英國搞港僑協會, 其實係起步點, 用返支那經常入侵組織既聯誼會去打擊返佢, 正如班無讀過書既福建人都係北角有據點, 讀過書既福建人就入去福建聯會做中共走狗, 讀過書又有智慧既我地點會唔得?

海外僑民協會係一個例子, 係香港搞社交類型既聯誼會同興趣會都係一個例子. 例如波蘭係蘇佔時期係透過工會去聯繫大家, 互相支持, 蘇聯係工人政黨所以唔可以消滅工會. 例如二戰前德國係畀凡爾賽條約去限制唔畀有飛機同重武器, 佢地就搞飛行學會, 射擊學會, 其實就係偷偷地去學戰機, 或者走去鄰國玩重武器. 當然上面兩個例子同我地不盡相同, 但佢既目的係利用敵用既弱點攻入去, 例如香港係商業社會, 娛樂主義社會, 政權可以取締政治組織, 可以監控網絡, 但唔可以斷網起長城, 唔可以取締娛樂興趣組織, 唔可以取締商會, 唔可以取締經濟圈
順勢而為做好自己先
其實呢到大家都係大方向既一行人黎既
只係入面會存在唔同諗法
大家都係討論啫
無計,唔割你又打唔到外國支持既攬炒經濟線。
所以左膠由上年已經講緊:火魔係鬼,炸彈係鬼,有槍係鬼
如果中共唔死,香港就真係救唔到
咁高收入人士都會比較係香港交稅同係外國交稅既分別
走都係遲早既事
如果真係做到
我唔會割
就算割都只會係對外國解釋果陣割。對內自己知,核爆都唔割就得。
我都唔會
所以我一路都傾向對同路人輕手 對對家落力屌
香港有無得救唔係單單depends on中共, 係你同我手入面. 中共暫時不倒, 都仲有好多事可以做
問題係你班人有冇做國際戰線?
Twitter任有幾多人做心知肚明成班喺度等做freerider ,喺連登個post like 下就當做咗野
支爆前必先港爆,定律
中共滅亡就得嫁啦
香港人都係勝利將軍姐

從來革命都唔洗二百萬人出哂黎勇武
你可以話食人血饅頭
但宜家好多人做緊唔同野 國際戰線前所未有咁成功
我見到仲欠缺既只係比真香港人一個真既主權
有時我覺得未必一定係左膠
可以係拉攏中間派嘅手段
有啲老人家到而家都真係接受唔到佢地係手足
但其實好多人口講佢地係鬼 其實心入面知佢地係手足
當然我唔排除有人真心覺得無手足做真勇武
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞