其實多唔多人覺得香港其實係無得救/救唔到?

439 回覆
606 Like 168 Dislike
其實唔能夠講一個人有冇能力去做

應該係香港人究竟仲要將自己條底線壓到幾低
香港垃圾唔係第一日
最叻死剩把口上連登吠
置諸死地而後生
現實係就算武力都唔可能推翻到
人地國家攻入國會已經嬴
香港?入到立法會都焗住要即走
真係武裝革命大不了佢咪層城
之後就算真係天下圍攻又點?
支共真係因為屠城而收皮啦咁又點
香港咪又係玩撚完
只會由另一班人建立一個唔屬於我地既香港
現實係而家只可以等天下局勢變
香港人可以做既只有留返條命同國際戰線
只有支共自己收皮香港先有機會重生
支共係冇可能直接被香港人收皮嫁
同意
雖然唔想承認 但係依我睇法 的確如此

所以應該要更加積極去諗

有咩新路線作為突破口/加速主義

(我諗暫時得國際線係主線...當然tvb任務都有用)

btw ching麻煩下次見到有人再笑人「錦鋰」

幫我屌柒佢哋

根本呢啲對件事係零幫助
最尾嗰段

真心想講句

政治係拉攏人過嚟 唔係屌人走㗎
仲有咁大個武漢肺炎手足都唔識用黎攬炒 仲係到防疫 幫政府留DNA
香港人係抵死架wo
連登日日都有
同意 樓主pin埋啲唔知乜鳩

pin呢個仲好啦
而家可以做嘅只係努力文宣下 保持民心憤怒
不同國際線 同埋但求外國真係集中打中共
各位仍然唔洗坐監嘅鍵盤戰士 發怨婦文不如花多啲心機twitter一下 可能你會話:都無救㗎啦搞咁多野做咩
咁呀..做怨婦囉 怨婦形容得又唔啱聽?
行英雄主義嗰批唔係同你咁諗
佢地會話要屌醒啲愚民
又唔洗咁擔心既, 時間一到d人就會蒲頭
事實可能都真係有d作用, 大家都係互屌中成長
佢唔屌下港豬, 我地又唔屌下佢屌票, 大家都唔會反省
攬炒其實都唔係我地決定到既野

攬炒->整體經濟下滑->失業率上升(民心不穩)->土地價值下降->政府開支上升->財政危機->公務員同黑警開始suffer->市民合作程度,稅收影響政府管治->政府放權/一齊死

紅色係我地suffer 時間,深紅係一齊suffer

就算當初冇反送終,引導條例過咗,香港地位都係會差咗,經濟都係會跌。所以我哋係俾共產黨同港共逼死

去外國只係避開咗個suffer 既時間,抗爭唔會停。要係外國遊說外國人唔好買支那/香港野先繼續有效。

必要時蝕本咁幫啲唔奶共既鬼佬做野,損己打支咁,先係我哋目標。簡單講就係睇邊個忍得痛。
其實唔係某部分人思想前衛,而係好多人思想落後。禁多次失敗拖後腿嘅就係班左膠。
最重要應該係個人識唔識反省
就算有一百萬個退役軍人
點樣有門路可以暗中拎到近一百萬人嘅必要裝備
係講緊差唔多每人都有避彈衣、頭盔、自動槍、最少十個彈匣
唔通真係拎民間武器去打咩
人哋狗隊老解質素差都可以彈藥數量鳩射死我哋

真係攞到 又點樣儲起同調動
唔小心其中一個貨倉位置/調動行程透露咗畀間諜成批軍火就可以收皮

同埋如果三萬狗隊企我哋個邊都好啲
狗還狗 我信飛虎反恐嗰啲有啲料到
要搞掂佢哋都會損兵折將
打起上嚟仲要打埋老解
again老解雖然廢
畀到時間佢派多啲兵派坦克落嚟都唔係講笑

所以唯一方法就係速攻搞掂狗隊同駐港老解
再快快手守住關口
不過點樣咁大陣仗可以唔俾人知
我就諗唔到喇

美國出兵可以唔駛諗
除非上面癲咗冇病冇痛都突然出兵預先振鎮壓
或者我哋己經secure香港內部
只需要死守香港就得
到時或者美國都可能提供物資
放下艦隊戰機喺香港附近坐下陣嘅

利申: 鳩噏悲觀撚
唔係想認叻 不過通常悲觀撚睇嘢現實啲準啲
樂觀撚有時會過度樂觀
樓主你又真係有睇㗎喎sor我躁底
搞抗爭都一年有多
你仲覺得人係會被屌醒
唔覺
百屌成材呢啲招數對泛民用好啦

普通市民真係用返引導手法好啲
要形容嘅話,所有香港人都係開鋪頭果個,都有責任去引客幫襯,而外國嘅幫助先至係客仔,自己屋企(香港)當然係自己出全力去保護

依家係有舊大石要所有人一齊去推,但啲人怕出力企喺後面,咁前面推緊嘅人咪唔夠力俾大石碌死晒lor, 不過唔緊要,當初唔齊心,舊石終有一日會碌到後排
其實而家勇武抗爭其實係佢框架下做緊,你而家打傷啲狗,佢一日唔死,一日都可以出番嚟,你仲會俾人秋後。

如果真係要有藍圖,就一定要出手攞命。target 狗宿/幼犬,狗那先有用。不過就一定會犧牲,一命換一命。仲要換成千條先開始有震撼力。當然,冇人會咁做既。就算有人做,都會俾人割蓆,亦都應該要割。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞