IG推15秒短片功能被指抄襲TikTok

135 回覆
418 Like 14 Dislike
屌你
收購都廢事
Tik Tok 抄Kesha
tik tok 騎劫咗 Kesha 首tik tok
幾年前ig po 片都係15秒架啦
高科技企業?
我想講,一個功能唔同platform抄黎抄去好正常姐,例如story,snapchat有IG有FB有Youtube都有埋。個人覺得最重要係要在公平市場競爭。支國咁閉關鎖國黎抄曬一切互聯網野就係下賤,而老實講,就算美國Teen用嘅所有social media platform都裝左tiktok類似功能,我都唔認為佢哋市場會超過TikTok,TikTok呢個名係美國人心中已經有D難以替代了
小紅書?
功能相同好難叫得上抄,好似打機咁大家都WASD移動唔通又抄咩。功能一樣人哋都要寫自己個套program,最多咪話無創意,同抄襲差好遠。
支那人自古以來已經食飯屙屎屌閪,外國勢力抄襲天朝五千年文化
由起家抄到而家都仲抄緊
其實ig story都係抄snapchat
facebook收購唔到snapchat就即刻抄鳩佢
好笑
中國有幾多野係冇抄人自創架
musical.ly 本身都係中國野
敵人既敵人就係朋友 抄多啲添呀抄到啲美國仔覺得冇左tiktok冇損失
唔係不嬲都有咩
好似話就係因為snapchat唔比佢收購

所以Facebook先係三個平台(FB,Whatsapp,IG)全方位都推出限時動態

務求打殘你
知乎抄quora
微博抄twitter
依家啲唔玩tiktok既中學生就係玩snapchat
是但啦以前抄得人多,依家大家唔跟規矩玩,玩番你轉頭又扮無辜
我覺得IG抄完snapchat仲要將story置頂之後少左人用咗本身個feed功能
睇完story都有啲攰,唔想再碌feed
吹咩 抄你咪抄你 你班支那人都係抄西方起家既
唔使講野
以後邊個用fb,ig就係漢奸
全部抄snapchat
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞