[回憶] 日本鹿兒島極簡短遊記

167 回覆
29 Like 1 Dislike
我上次去玉造溫泉都試過男女混浴
依D唔係可以著泳衣咩
我去嗰間會提供埋專用既褲俾你,女士就俾專用既浴衣
指宿有兩個出名嘅景點,第一係沙浴,第二就係JR最南端
個日實在太熱唔試沙浴,直接上車跟住個同伴玩算

唔知咩島

真係好曬,但有風同乾爽,唔會流汗

雖然係好偏遠嘅地方,但條路都鋪得好好

行完都差唔多要食LUNCH,去左間有人介紹嘅店,專食流水麵
門口有個人造彩虹
有囡囡一齊影就正啦
仲以為指宿會會去埋唐船峽
岩呀,無記錯條人造彩虹就係個度
上年9月去 好掛住日本
做咩去霧島唔去農場?
搭車有落去望一望 但好快走左 指宿住海邊勁正 12點去左間當地既居酒屋食串燒勁正
不過可惜頭幾日都病病地 喉嚨發炎 買左幾千羊消炎藥食
去旅行病真係好慘
預錯哂D時間
你喺長崎鼻見到嗰個係開聞岳,唔係島嚟架喎
入左去食個流水麵,好清淡
好似係鯉魚黎,乜可以做刺身咩
又好似係,兩年前唔係好記我啦
試過幾次 有一次去到病足一星期 返黎睇左2次醫生先好返
食完繼續行程,下一站就去左浸一個露天溫泉
無沙浴,浸水都一樣姐

入面係無得影相,同埋個個都光脫脫影唔到
上網搵圖
男女分開,女個就望開聞岳(個形幾似富士山)
男就望依邊,個山幾直呀

之後就繼續出發去jr最南有人同無人站
有人站,落一落車影下相

水好清

繼續上

終於到左最南無人站,真係乜都無,有個士多賣下野同明信片咁啦
黎到依度就有段古
話說仲有班香港人,大約18左右,都有5、6個
個站講明唔好落軌影相,班傻鳩都仲要落,咁其實無人睇,都唔知架啦
點知有個日本阿叔正義撚上身,真係走去報左警,有人黎左捉人
個阿叔走黎問我地有冇落去影相,我地老閪都話無啦,咁事實都真係無
D人兜左幾圈搵唔到人就收左隊,事後走個時班傻鳩又出現返,佢地同我地講話見有人捉佢地,佢地哩撚埋係D田到,真係服撚左佢地
試過冬天去,帶唔夠衫
返黎奶左流感,睇左3次先搞得掂
食藥食到個人都弱哂
真 自從個次之後其實臨去之前幾日都盡量小心d 病完去剪頭髮個師傅問我有咩方法可以瘦左咁多 我話我病咋
咁嚴重
不過我第二次去,帶夠衫都係有少少感冒
我諗可能係個溫差太多,係個邊夠凍,D病唔發出黎
估唔到後生仔都咁
簡直影衰晒香港人
係 個次我1日飲左1支川佩 半夜喉嚨痛到訓唔到要飲少少熱水先訓到 早知去之前個晚唔食m記做宵夜
鐵敗無國界
回程係車度佢地同我地講,都唔想應
反而有次落雪又無事
你之後喺露天溫泉同西大山站既相明明都影到一模一樣既開聞岳,點會唔認得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞