月入30k買車係咪會好手緊?

87 回覆
1 Like 2 Dislike
月入30k買車係咪會好手緊? 定係儲下錢先?
講埋想買咩車先啦
自己住的話應該夠洗
租樓定供樓定痴屋企定公屋?

有無結婚有無仔女?屋企人使唔使你養?

住邊區返邊區?公司有無車位提供?

介唔介意二手?舊車?

呢幾樣都相差好遠
https://youtu.be/r0BiS1T23qA

不要再說了

唔係要買樓我都揸跑車啦
仲未計養車既洗費
如果你住緊公屋,又只係sunday driver, 咁應該養得起
車位夠平其實ok,三四千車位就算啦
正路唔會
唔計買車錢整車錢, 當只租一個停車場, 一個月洗費計晒最少五千蚊.
如果你屋企人唔使你養,住村屋有花園免費泊,無住屋租金負擔,公司比埋車位,又唔介意用二手舊腳車的話,3萬肯定夠做,就算返工遠都夠做
如果你屋企人唔使你養,住村屋有花園免費泊,無住屋租金負擔,公司比埋車位,又唔介意用二手舊腳車的話,3萬肯定夠做,就算返工遠都夠做

冇女朋友就話夠
有女朋友既40k都唔夠啦

你咁講 剩係油錢牌費保險 10k都夠啦
你唔洗供樓就一定夠

如果過海工又唔同講法啦~
唔會

冇女朋友就話夠
有女朋友既40k都唔夠啦

睇你條女咩人啦,不過有車其實都可以好好利用,有時都慳到錢

如果過海工又唔同講法啦~

日日多40,都仲頂到嘅
其實睇你養咩車姐
你買新車要供梗係大D洗費

二手車 一炮過既
買D年份新保養好
換下消耗品洗唔到幾多
每年淨係驗車牌費保險一筆過萬幾蚊

之後你安份守己咁揸
就淨係比停車場同油錢姐
每個月唔過5k啦

30k我計唔到會好手緊喎
窮就咪學人買車啦
廿k 養賤七中
一個月洗五月係車 最貴既洗費黎
廿k養部車廿萬仲個個月儲到6-9000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞