(打大佬)印度貧民窟義診之旅

57 回覆
76 Like 0 Dislike
留名
第二日繼續義診,今日換左另一個地點,不過都係NGO大哥自己自費租黎教學嘅房,因為今日有人黎幫手,所以我可以齋影相唔洗做啦

最尾有個大媽,上壓去到200,嚇到S小姐要重做多幾次去肯定有無度錯,原來佢本身就知自己有高血壓,平時都有食開藥,但今日唔記得食,結果即刻爆晒標.....我地要警告佢下次唔好唔記得食藥,俾佢知道個嚴重.....

過程期間有好多細佬黎睇野,NGO大哥就會同我講佢地細細個就去個中心,到宜家都大個仔晒,所以NGO大哥同貧民窟啲人好FD
完左義診第二日,我地先坐車到郊區的Jaigarh Fort,依到名氣雖然唔及旁邊嘅Amber Fort大,但勝在門票平啲,人流少啲,可以感受一下係印度難得嘅寧靜。

本身好鐘意睇建築嘅我,城堡又係我其中一個最愛

好多本地人都叫我去Amber Fort,但其實Jaigarh Fort同Amber Fort係有道路相連,而且由Jaigarh Fort走過去係一路下坡,所以我建議大家可以先遊Jaigarh Fort,再到Amber Fort。

帶你個NGO印度人來?
帶你個NGO印度人來?

係呀
厲害
高質
留名.
幫人量有撚有咩 人地又冇錢買藥乜9都唔識

咁所以由得佢地有事都無人理?

我地幫唔到佢地幾多,係咪代表連少少野都唔做?
有睇開你FB
S小姐就是你囡囡?

唔好理班撚屌毒撚啦
支持樓主
真心每個人做既野好有限
但唔代表唔洗做或者覺得做黎無用
再者幫人係發先內心 即係係綿力
但事實幫到佢地好多⋯
最起碼比佢地知道自己既身體狀況

唔好理班撚屌毒撚啦
支持樓主
真心每個人做既野好有限
但唔代表唔洗做或者覺得做黎無用
再者幫人係發先內心 即使係綿力
但事實幫到佢地好多⋯
最起碼比佢地知道自己既身體狀況
迎風而立的仁醫

咁你俾一堆血壓計佢地日日量咪得lo

咁你俾一堆血壓計佢地日日量咪得lo

係嫁,我可以就咁俾個計佢,教佢點用就走,唔一定要自己做

而宜家係,我送個計俾佢,自己做又教佢做,之後我地走左佢地繼續自己做,咁有咩問題?
迎風而立的仁醫

其實度血壓血糖只係好基本野,唔關醫唔醫生事
有睇開你FB
S小姐就是你囡囡?

係,不過旅行完佢飛左我啦
未來工程師 教師 醫生 笑了
有睇開你FB
S小姐就是你囡囡?

認真架?
當時你宣布果陣仲有份like
有睇開你FB
S小姐就是你囡囡?

認真架?
當時你宣布果陣仲有份like

無計,佢話兩個世界嘅人wo

每個人能力唔同,盡自己能就得,唔好淨識批評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞