非專科移民英國有咩工可以搵

25 回覆
3 Like 0 Dislike
香港班金融菁英過到去都叫做有啲貢獻
話晒脫歐後好需要呢啲人才 搞番掂啲經濟
個 shortage occupation list 全部都要STEM人
普通寫字樓工見你係外國人又未必會請
文科L哭𠹌咗

https://workpermit.com/immigration/united-kingdom/uk-tier-2-shortage-occupation-list#uk
咩工都做架
申請work permit同你有BNO visa可以自由搵工係兩回事. 好似巴士司機唔係shortage occupation list入面,唔等如巴士公司唔請人士.
本身唔係諗住申請work permit
只係想睇下英國邊行缺人咁解姐
做麥當勞都8鎊一個鐘囉!哭乜撚嘢呀!好過入赤柱啦屌你
遲d就變成:好過入集中營/再教育營。
八卦問吓,倫敦揸雙層巴士有冇請人呀?
班金融精英過到去都好大機會係做藍領
前提係有英國車牌先
唔係國際車牌
睇吓先
Apprentice/Trainee Bus Driver
**This vacancy is for non-PCV licence holders ONLY**

Qualifications
* UK driving licence (category B) held for a minimum of ONE year (CAT B 要一年牌, CAT B 係唔係好似香港既輕型貨車? 香港 BNO 去到英國直接考 CAT B 得唔得?)
* No more than 6 Penalty points on your licence (contact us before applying if you have had a Drink/Drive conviction) (無扣多過 6 分就得啦)
* Able to meet the DVLA medical standards to hold a PCV (category D entitlement) licence (Medical 係唔係無吸毒就得? 近視帶眼鏡得唔得?)
* Numerate and literate and able to communicate effectively both verbally and in writing (香港人英語聽講讀寫無問題啦)
* The right to live/work in the United Kingdom (香港 BNO 依家有權在英國定居及工作啦)

https://careers-goaheadlondon.icims.com/jobs/1177/trainee-bus-driver/job?mobile=false&width=1204&height=500&bga=true&needsRedirect=false&jan1offset=-480&jun1offset=-420
小弟睇電視
文科可以試吓 franchise 開 Kumon 補習班
幫啲鬼仔補 Kumon 數學囉
在美國我都見到有好幾間 Kumon 補習班
STEM先係人才啊
8鎊包食都還可過活
有得諗喎
嗰邊冇乜補習中心
做掃街
已封鎖會員 路人與海

又一當走難係嘆世界嘅柒頭
有講過話我會放棄香港咩
就係單一高舉STEM先搞到個世界人文水平低曬
文科商科 人地大9把人才搶住做
因為呢個世界只需要資本奴隸
其實專科人地都未必請
五毛又出動
好耐無見
又封多個on9仔
繼續問人叫雞文化啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞