多左香港移民到英國, 有無想過都改善英國

69 回覆
34 Like 5 Dislike
以前做過一年LU bridge/tunnel ge inspection and assessment. 我唔認定tfl班人用依家制度會有乜野領tube可以大變

英國佬太保守.
腳都未落 就想改變人地既做事方法
唔好咁講,人地都努咗好耐先開到門俾我地去。
大陸當年都唔知幾努力取消香港人BRITISH身份呀,
連居英權都唔俾,你估照顧我地容易咩?
想當年支那要取消我地身份果時,當年班HK人又唔出去反對?
果時港共幾落力支持支共呀?人地戴卓耳都係聽"民意"咋!
今日先黎搞梗係煩好多啦!
學下感恩啦唔該。

學彭定康話齋,香港會俾某D香港人搞死,到今日都係一樣,
無啦啦走出黎要求大陸幫手抗疫,根本係吳三桂賣港賊!
當年亦係一樣,唔通呢D野英國人會管到咩?
最好啦,不過聽講廿蚊唔駛有件PIZZA,30蚊唔駛有份炒貴勺。
仲話幾好食添。
搵啦,邊係無野食。
嘩大佬 香港咁樣
本身幾年前想移民就係唔想生活係咁既地方
而家曼徹斯特好多地方都大興土木
但d樓design真係不了

由參與下社會活動先開始
啱晒港豬
倫敦一個叉燒包都賣2-3鎊⋯
野食又難食
成日諗香港求其一間正常茶餐廳攞過去做都會坐滿
教育下英國人既味蕾
BNO住半年就有投票權
算唔算插手英國事務
咁佢地會開埋speaker囉
咁就唔算,但你以改善為由用,間接逼人接受你香港個套,兩者文化又未溶合既時候,就唔係咁好。
交齊稅先
佢有冇諗人地其實未必想你改變
唔好吓吓將自己嘅念頭強加係人地身上
做埋啲”我係為你好”嘅事
認同
樓主pin呢個啦
帶埋啲港奴文化過黎 加工時 減假期 提高生產力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞