黃世澤做壞事呃錢賣口罩唔寄貨 催還錢就威脅事主公開地址 已經幾十個苦主

282 回覆
40 Like 181 Dislike
有閪,佢果時搞到大家拎唔成呀
屌你老味佢有撚份推咩德國懷仔
搞獲粥就有

居歐權夢碎
黃世澤一直聲稱歐盟《里斯本條約》生效後,BNO持有人可以成為歐盟公民獲得居歐權,並言之鑿鑿已有BNO持有人成功闖關。不少網民信以為真,並胡亂批評質疑的人為五毛黨,甚至聲言向平機會投訴高登。2009年12月1日,《里斯本條約》生效,謠言流傳達到顛峰,甚至有網民自稱已買了機票準備移民歐洲。

12月6日,《蘋果日報》報道,歐盟駐港辦事處和英國駐港總領事館都否認此項謠言,澄清英國政府早已宣布BNO不會獲得居英權,其地位也不會因《里斯本條約》生效而改變[28],引來網民強烈反彈,甚至要求黃世澤賠償贖領BNO的費用。

但黃世澤依然不死心,在《蘋果日報》專欄搬出其所謂「法律理據」還擊,要求歐盟公開交代[29],結果在12月13日及14日被陶傑兩度抽水秒殺[30][31],被諷刺為「最蠢最蠢的小老鼠」。

其實黃世澤的所謂「法律理據」,極可能從來沒有向任何歐洲法律師諮詢,純粹是他本人鑽牛角尖的誤解。至於那些「成功闖關」的例子,更只是因為地方官員不懂分辨英藉和BNO所致,因為兩者的護照設計極為相似。正如陶傑所言,英藉和BNO的分別只有英國內政部仍然懂得,地方政府和一般英國人早已把BNO忘得一乾二淨,其他歐盟國家的官員更不用說。黃世澤逼歐盟表態,等同逼歐盟把法律漏洞封死,自斷生路。

可惜黃世澤仍然堅持沉醉在居歐權美夢中,預言將來的歐盟澄請消息全都是五毛黨偽造的,可謂on9無極限。

12月22日,黃世澤在MyRadio節目《家豪會客室》中接受訪問,聲稱歐盟駐港辦事處無權解釋《里斯本條約》,繼續硬銷「BNO的居歐權極具爭議」,被主持人批評「全香港只有你一個人這樣說」。主持人又質疑黃世澤曾向甚麼人諮詢歐洲法,結果黃世澤只是回答「熟悉歐洲法的德國朋友」,等於沒有回答。主持人最後質疑黃世澤只懂「發表理據」不肯求證,結果黃世澤離席而去[32]。
現役警眷同前官員比....
佢亞氏保加症
我估應該都係
公道d講 健吾真係太柒
佢自己講過佢係
用cs@martinoei.com
有無獨立人士證實呢件事係真的?
真係有連登仔當世柒係BNO平權大將軍
我真係屌你老味
好多連登仔根本成世人都唔理政治,呢一年好似醒覺,但對D人事一知半解但又要護航。我真係寧願你成世討厭政治好過
連登真係多on9

世柒份人2014 柒到今時今日都有人撐, 好心睇下佢往積先出聲啦
邏輯404 not found
依家佢哋一個話對方呃人,一個話自己冇
「健吾一D都唔會信」,咪即係黃世澤一定唔會呃人,咁你唔信佢個「七成」仲可以有乜嘢可能性?
同意
//大佬,呢個年代人人都要交KPI,你諗下國安交report,A君跟蹤Gphone、B君跟蹤戴耀庭,C君跟蹤黃世澤?!Hello?!成個政界咁多大魚唔釣,有星班唔釣釣泥猛係咩玩法?我係國安嘅話我都唔知點同我上級解釋要派人跟蹤一個無政治能量嘅人,你諗下連買賣口罩咁簡單,大部份代購商人都做到嘅事,都可以做一鑊粥嘅人,成事不足敗事有餘,由你去帶頭搞政治仲唔死得人多咩?有你呢啲社運人士掌舵,我真係恭喜你啊!我係北京仲唔拿拿臨好似簽洪欣咁捧紅你咩?//

又形容得幾生鬼喎?
佢竟然肯del個批鬥page?平時唔係要畀錢佢先可以喺嗰個五毛list度除名咩?
無計,太多後生仔,唔知世柒份人幾柒
賤吾同大灣駒都有人信啦
如果係真,點解苦主自己唔出來講?健吾,容樂其的可信度,同李力持、大波Man差唔多,苦主點解搵晒呢D人幫手?
上面咪有個囉,#106呀
仇思達話哂都叫連登仔偶像bob叔最尊崇既太師黎,畀番啲啲面子好嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞