【勵志故事】28歲港男看準時機入市上車 全靠三大招數 一年內一層樓變三層

160 回覆
19 Like 244 Dislike
唔係咩勵志故事 但其實所有還款係由個仔負責
唔覺得有咩問題喎 feel到樓上好酸
我反而覺得佢咁高調上電視節目先on9
更承諾其供款都由他負責,更買了人壽保險,將受益人的名字寫上父母姓名,給予父母一個保障。
預左供唔起就自殺
按上按去供納米樓。。。
偷雞咪得 用下腦除非比人踢爆
係犯法 偷雞咪得 但條傻仔咁高調
呢個時勢應該驚到腳震
仲有一兩年好日子加速到咁可能下年就收皮
醫療專業?其實做咩?
連登仔分析力
個故事我估可玩到咁

港島樓 : 老竇名 (加按500萬 來買金獅花園)
土瓜灣樓 : 自己名 (9按 : 號稱自住 , 老竇收入做擔保供樓 = 這間放租會瀨野)
金獅花園 : 自己名 (FULL PAID +BSD , 共450左右 , 或找其他人買) 收租
呢個節目:

第一集:教人未結婚就同男友聯名(一散就兩個等3年後先可以獨自買樓,重要原本果層放得出,但未有咁快死)

第二集:教人按阿爸阿媽層樓一開2或3(一計錯數,個市一跌,全家半死)

第三集:會教咩驚天計劃係咪經絡出場教借財仔俾多d首期入市先,上尾班車
Crypto.com 隻幣 講得多會俾人話係打手,自己搵
結左婚都可以離婚
未結婚就買樓其實都好常見
但未結散既機會肯定大過結左婚。

同埋離婚分身家係好正路。拍拖點樣用法律去分身家?我真係唔識
睇佢個樣十下十下咁
樣樣順風順水就唔算好大風險
但一有咩事佢真係係咁先
佢又唔講3層樓分別做爭幾多按揭好難估佢幾時死
但如果銀行批得比佢都正常風險唔太高
可能佢好多野無講出口,其實買幾多層樓,用咩方法買樓,到最後都係講個錢字
吾你老母
文中的後生仔真利害

噤就有3個單位,加埋屋企果個,共有4個單位!
個市唔跌佢未贏囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞