召喚痴線西(119)善用不推文回覆

1001 回覆
36 Like 3 Dislike
佢推介還推介
唔好搞鳩aimyon嘅歌
佢cover日文歌真心難聽
認真 點解佢家人會容許佢咁樣唔讀書做全職yt
如果真心為個女好
應該點都迫佢讀埋落去啦...

愈黎愈多人做Youtuber想分一杯羹
但塊餅咁細(尤其香港
變相搵錢都愈黎愈難
而家好多YouTuber都係半職咁做
即使係多訂閱既youtuber都要開下網店增加下收入來源啦

佢仲後生 有屋企人養
短期內淨係靠youtube可能都養得掂自己
但之後呢 屋企人老左呢
佢有冇咩專長 或者技能可以幫到佢搵食?
到時先黎學就真係太遲啦
如果你有mon post既 你好好地諗下啦
識佢細佬 渣車返poly
有咩問題?
同意其實佢唔係冇專長,但老實講放唔到上大枱好難係youtube生存落去而且今次件事咁,佢幫joox賣完廣告又叫人用kkbox就一個商業角度睇,佢完全倒緊人米而且又del人cm成件事都睇得出佢完全冇公關技巧,搞到以家兩面唔討好

如果有mon post嘅,希望你真係好好諗清楚自己適唔適合做一個全職youtuberyoutuber靠人氣搵食,你依種處事方式真係做唔長正正經經讀書會好啲
之前見係繁體字以為係台灣人 點知原來係大陸 比佢fake咗
想講我之前都有揾過佢剪一次 衰在自己太天真見到佢好多同kol剪頭髮嘅相 以為幾有口碑 點知個日又係等左差唔多兩個鐘 剪咗都唔知有冇20分鐘 如果佢咁多客 係咪應該控制一下個數量 明明book咗個個時間 要等成兩個鐘先到我咁我做咩要約你個個時間 跟住話見我等咁耐就便$30比我 但講真睇唔出佢剪陰有咩咁特別 要成$2xx 洗頭嘅服務又差 啲水彈哂落塊面度 總之體驗唔太好
你點知佢出軌嘅?
好似係個ex開ig live講過下
Same here
個時都覺得幾有心機剪
直到佢有條片買左對唔岩心水既白波鞋然後爆喊真係港女到一個點
痴線係邊段呀想恥笑下
點解成日都要強制觀眾j佢
讚到佢兩姊妹自我膨漲就麻煩
但好似已經發生咗
況且佢唔係成日出片 其實唔影響佢學業 點都讀返少少書打個底 未至於無YouTube就乞食啦
佢依家連片都少出 淨係掛住搞間鋪頭
實會有人話依家仲邊會有唔讀書無好前途,依d 咁咁老餅既野
愈讚愈反感
完全係佢條條片都講既野 笑撚死
柒到我再睇都打撚哂冷震
無錢點會出片啊
賣下d呀婆聯名 田野碎花裙呃下靚妹好過啦
其實唔係話要迫佢讀
而係依加讀到大專係基本
淨靠住依加個朵搵食仲可以搵幾多年
唔讀都要係咁易進修下
唔讀書都有好前途既
去學一門手藝
做廚又好整車又好 都可以搵到食
但佢做youtuber 其實無咩技能學到
柒到喊,仲要成日都扮BB聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞