去旅行見過咩野生動物?

689 回覆
636 Like 14 Dislike
支那蝗算唔算?
咩村,見到野生雪豹係bucket list
你係唔應該入到佢攻擊範圍內 你老遠見到佢已經要諗點慢慢離開

你喺bear country活動帶支bear spray防身是常識吧
隻鹿好撚正
true
之前喺jasper camping冇帶
諗番都覺得幾勇
我係去北印度Ladakh
有兩條村
Ulley同Rumbak
我係去Rumbak 因為見到雪豹嘅環境天然啲同埋見到雪豹啲機會大啲
喺Rumbak雪豹population多過喺Ulley
BBC有一輯影雪豹嘅documentary都係喺Rumbak度影
Ulley嘅話啲雪豹多數係落黎偷羊食 我覺得好似唔係好天然
不過住宿環境好啲 同埋聽導遊講有啲路可以車行 唔使行咁多路

喺Rumbak見到雪豹媽同雪豹B
保護色好強 大家可以搵下喺邊

冇認錯嘅話叫blue footed bobby
有龜有bobby有海獅應該係喺galapagos影?
巴打識嘢
完全正確
wiki左幾得意
想睇求偶舞
一路都好想去galapagos朝聖
巴打有冇潛水
係加拿大banff見到既
笑左
無潛水啊,淨係自己喺岸邊浮潛,去到Isabela有岀一次海浮潛。喺海中間見到隻巨型Manta 跳起

聽聞再岀啲潛水睇鎚頭鯊好正,不過早兩年被一堆支那「漁船」非法捕捉咗好多
今日行山

早兩日都睇到新聞
幾百條咁捉
成個地球俾班支那狗玩死
有次深度遊去泰國荒島見到隻大蜥蝪,成米幾兩米長嗰種,真係似恐龍後代,嚇到唔敢郁
Thank you!但張相睇完答案都揾唔到
痴線
保護色真係好強
得返個頭
其實又唔算好危 有啲酒店都會教埋或者開團帶你去睇動物
如果去南非都係好望角桌山嗰啲正常嘢就唔危嘅
想去南非開普敦睇大白鯊
澳洲中學宿舍隔離超多袋鼠周圍跳
估計係治安 但係我十年前去都冇咩嘢

係北非啲夜市見過呢隻Fennac Fox, 當地人普通寵物黎
淨係喺LA universal studio見過
我好想養佢好得意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞