[爪皇烈焰聚歡笑]四月二十六日跑馬地夜馬八場討論區

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
首映

係咪比傑飛擊殺多次

又咁on9幾隻一齊搶呀

又鬥燒我報警呀
得德仔
首映

係咪比傑飛擊殺多次

又咁on9幾隻一齊搶呀

又鬥燒我報警呀

傑飛又12檔
首映

係咪比傑飛擊殺多次

又咁on9幾隻一齊搶呀

又鬥燒我報警呀

要番海翡翠啦今次
進綵去馬未呀
進綵去馬未呀

就算去都唔夠人跑啦呢場
進綵去馬未呀

就算去都唔夠人跑啦呢場

其實頭4-5隻惡過狗,實業風采上場痴尻線,你睇返個騎師全程發揮做緊乜,完全無幫過隻馬食落去
東東再唔爭氣,好易玩完
轉頭我都可以去谷草,東東真係收得皮
東東再唔爭氣,好易玩完

尋日柒東隻隻落飛全部冇
有十磅減嘅大師傅?火車潘玩「欲擒先縱」 氣走老將杜利萊

【新增圖片】

今日(23日)沙田第八場三班泥地1200米,由一對內檔馬包辦9.7倍大熱連贏,見習騎師潘明輝策大摩馬房之「花月流星」,1檔起步貼欄由頭帶到尾大熱掄元,單Win及組合獨贏A1分別派45及24.5元,第二名由3檔新勝馬「仁愛之星」(容天鵬馬房)在杜利萊胯下後上拎到。

眾所周知,六歲馬「花月流星」前仗同樣在泥地1200米一放到底,成為當日首次在港上陣的「火車潘」潘明輝香港開齋馬,馬主是包大偉。

「花月流星」上賽在潘明輝養傷期間,由柏寶策騎敗走泥地1200米,這天和潘明輝重逢再戰同班同程,由起步到直路中段都係領頭羊,馬兒在火車潘胯下玩欲擒先縱,末段一度看似可被對手追到,但人馬攜手力挽狂瀾,「花月流星」貼欄回氣力拒老將杜利萊騎到甩轆的「仁愛之星」來犯,先過終點,潘明輝連同頭場贏葉楚航馬房「漸信名駒」,個人今日暫贏兩場泥地短途起孖。

「仁愛之星」力拼飲恨做二奶,而三、四名順序為「歡樂一生」及「開心旅程」,四重彩派一萬一千幾。

這天沙田日馬共設六場泥地賽,首五匹頭馬有四匹排內檔,計為第一場3檔「漸信名駒」、第三場1檔「好腳頭」、第六場4檔「金地飛客」及第八場1檔「花月流星」,且看餘下第九場三班泥地1800米情況如何。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170423&s=10860680&a=56602975&source=mob
進綵去馬未呀

就算去都唔夠人跑啦呢場

其實頭4-5隻惡過狗,實業風采上場痴尻線,你睇返個騎師全程發揮做緊乜,完全無幫過隻馬食落去

金秋潮文召喚
【簡炳墀拉頭馬】雷神潘頓都搞唔掂!23戰不勝馬 火車潘初騎即狂勝

【新增圖片】

見習騎師「火車潘」潘明輝又贏喇!沙田馬場今日(23日)第一場五班1200米泥地賽,葉楚航馬房處女馬「漸信名駒」之前23仗不勝,但今仗初配潘明輝即脫胎換骨,後上輕勝開齋,今場單Win及組合獨贏A1分別派38及16.5元。

5歲馬「漸信名駒」以往曾由雷神及潘頓兩大高手操刀,均最叻跑第二亦搞唔掂,反而今次用潘明輝有突破,藉3檔沿途守中前內叠好位,直路潘明輝從窄位中撬出空位,不慌不忙殺上,一騎即加速彈甩對手,大勝2.75馬位,馬兒取得服役首捷。

潘明輝在港只上陣三個賽日,俱有馬贏,暫已得四Win,且四場頭馬出自不同馬房,可見他廣受練馬師們歡迎。而葉楚航師傅、79歲的前練馬師簡炳墀今日罕露面撐徒弟,現身為「漸信名駒」拉頭馬。

今場二至四名順序「有福氣」、「盈喜悅」及「飛壹般」,四重彩派71,243元。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170423&s=10860680&a=56601887&source=mob
東東再唔爭氣,好易玩完

尋日柒東隻隻落飛全部冇

佢係咪淨係識放頭
東東再唔爭氣,好易玩完

尋日柒東隻隻落飛全部冇

佢係咪淨係識放頭

之前仲識後上,騎得放頭馬多就得番放頭
都係果句 唔迷田 無錢贏
火車潘好正
唔知有無上連登

東東再唔爭氣,好易玩完

尋日柒東隻隻落飛全部冇

佢係咪淨係識放頭

後上又唔勁,放頭又唔識放
入到直路笑話嚟
最叻係屈輕磅殺莫雷拉
火車潘好正
唔知有無上連登

多謝大家支持
東東再唔爭氣,好易玩完

尋日柒東隻隻落飛全部冇

佢係咪淨係識放頭

入到直路笑話嚟
最叻係屈輕磅殺莫雷拉

同樣係-10,個個都信火車好過
佢得返谷草一條出路
火車潘好正
唔知有無上連登

多謝大家支持

火車潘好正
唔知有無上連登

多謝大家支持

東東再唔爭氣,好易玩完

尋日柒東隻隻落飛全部冇

佢係咪淨係識放頭

入到直路笑話嚟
最叻係屈輕磅殺莫雷拉

同樣係-10,個個都信火車好過
佢得返谷草一條出路

旅遊多寶 獅子聰
我旺 星期日出1600
大家點睇我旺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞