[爪皇烈焰聚歡笑]四月二十六日跑馬地夜馬八場討論區

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
大爆發得1.7

開左飛6分鐘咋 清

晏就再睇啦

慣左開飛睇一睇

+1
點解聚歡笑要李寶利 呢d馬要砌

我望到寶利哥都驚
不過我英才就車埋去 呢隻行圈好唔怕既
點解膽識過人冇左沙拉
點解膽識過人冇左沙拉

好似話缺席左一排
唔知係咪去執返個樣
帝勝之星上次99倍,今次大熱

我望到寶利哥都驚

佢呢期斬好有鬥心下
不過成日2233
珍珠旺

我望到寶利哥都驚

佢呢期斬好有鬥心下
不過成日2233
珍珠旺

珍珠旺末段時間好勁下

3歲初出亂鳩咁跑都有第2
大寶藏黎,而且晨操個樣中上
不過3歲馬可以輸既原因實在太多
總括應該要拖埋

我望到寶利哥都驚

佢呢期斬好有鬥心下
不過成日2233
珍珠旺

珍珠旺末段時間好勁下

前次田草跑完已經講過
呢隻馬慢步速特佳
下次對手弱或者抖足都基本贏硬

總括應該要拖埋

追風追月 見習仔近完又雷拉 之後係點樣可以自己google
蒜頭爺爺大家點睇

總括應該要拖埋

追風追月 見習仔近完又雷拉 之後係點樣可以自己google

按得澄 我拉騎到識追馬
蒜頭爺爺大家點睇

皇 __ __ __
勁豐裕
成擔心機嘥晒!高伯新韋達搞一大輪 連捷大計卻成泡影

6,080
建立時間 (HKT): 0425 11:10
韋達高伯新今朝傾傑飛
適中字型
較大字型
韋達高伯新今朝傾傑飛

韋達
韋達
【更新內容】

今朝早六點半韋達到烽火台搵練馬師高伯新密斟,兩個人傾咗成十零分鐘,跟住仲一齊行返馬房,搞一大輪動態積極。
周三(26日)快活谷賽事,韋達、高伯新合作本來僅得第八場二班1200米「傑飛」一駒,今朝話題必定在此馬身上。「傑飛」上場跑谷草千二米排十二檔,結果爆大冷由韋達勝出,今次原班人馬再跑同程,巧合地又排十二檔,本來必力爭連捷,豈料到近上午11時左右,「傑飛」宣佈退出,兩人成擔心機嘥晒。但補上的後備馬蘇偉賢馬房「醒蹄飛」亦是由韋達策騎,相信成件事韋達一定始料不及。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/racing/20170425/56609591
蒜頭爺爺大家點睇

皇 __ __ __

賽績好硬淨 華麗再現打疊贏
徒弟未走出墮馬陰影?方嘉柏:我一早搵咗人跑呢場
5,983
建立時間 (HKT): 0425 10:00
方嘉柏表示一早卜定田泰安策騎好醒出賽
適中字型
較大字型
方嘉柏表示一早卜定田泰安策騎好醒出賽

好醒上賽遇意外令何澤堯墮馬倒地
好醒上賽遇意外令何澤堯墮馬倒地
當日好醒空馬最先跑過終點
當日好醒空馬最先跑過終點
角逐明晚(26日)谷草第三場四班1200米的「好醒」,到港後一直於方嘉柏馬房受訓。

上仗4月17日夥拍何澤堯出賽,不幸成為墮馬意外主角之一。馬兒賽後曾作小休,之後隨即恢復操練,如今相隔個多星期便再出賽,似乎幕後對其身體狀況有信心。
不過,今仗鞍上人換上田泰安而不再是何澤堯,究竟幕後是否擔心後者仍有陰影呢?
方嘉柏說:「『好醒』今季所獲的兩場亞軍,以及上季贏馬的一仗,都是由田泰安策騎,人馬非常合拍,因此我一早卜定安仔為此馬主轡,希望能幫到此馬取得好表現。」

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/racing/20170425/56607156
蒜頭爺爺大家點睇

皇 __ __ __

賽績好硬淨 華麗再現打疊贏

實業風采定爺爺

我頓跑實業風采都唔跑爺爺
五月七日星期日沙田馬場主席短途獎(1200米一級賽),原本有14匹馬滿額角逐,其中只得一匹外隊馬法國代表「福兆」,但這天馬會宣佈「福兆」已放棄來港,並無馬補上,換言之主席短途獎只得13匹本地馬角逐。

進皇綵
五月七日星期日沙田馬場主席短途獎(1200米一級賽),原本有14匹馬滿額角逐,其中只得一匹外隊馬法國代表「福兆」,但這天馬會宣佈「福兆」已放棄來港,並無馬補上,換言之主席短途獎只得13匹本地馬角逐。

進皇綵

有冇名單
好醒今次一定要追

進皇綵

有冇名單

主席短途獎正選馬
代表 評分 馬名  練馬師
香港 120 友瑩格  蘇保羅
香港 120 紅衣醒神 蔡約翰
香港 119 幸運如意 呂健威
香港 119 幸福指數 告東尼
香港 118 華恩庭  蔡約翰
香港 118 新力風  約翰摩亞
香港 115 有得威  姚本輝
香港 114 首飾太陽 蔡約翰
香港 112 澳斯卡  蔡約翰
香港 111 龍城勇將 苗禮德
香港 110 誰可拼  方嘉柏
香港 107 飛來猛  約翰摩亞
香港 105 赤兔寶駒 何良

進皇綵

有冇名單

主席短途獎正選馬
代表 評分 馬名  練馬師
香港 120 友瑩格  蘇保羅
香港 120 紅衣醒神 蔡約翰
香港 119 幸運如意 呂健威
香港 119 幸福指數 告東尼
香港 118 華恩庭  蔡約翰
香港 118 新力風  約翰摩亞
香港 115 有得威  姚本輝
香港 114 首飾太陽 蔡約翰
香港 112 澳斯卡  蔡約翰
香港 111 龍城勇將 苗禮德
香港 110 誰可拼  方嘉柏
香港 107 飛來猛  約翰摩亞
香港 105 赤兔寶駒 何良

好似布文騎幸二?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞