[爪皇烈焰聚歡笑]四月二十六日跑馬地夜馬八場討論區

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
https://youtu.be/2KLQRpKl050

1分19秒

要射了

二五煲定諗清楚追隨我旺
明明記得你支持佳狗
同你係敵人了

佳狗=步步友
四季旺=大運財

我支持潘頓四季旺

佳狗太屈機,現場睇比佢臣服左

佳狗可以跟前個下完勝步步友了 不過唔同時期既馬當然比較唔到

這不是重點

重點係
步步友G1多到唔想要

大運財次次近 但一次都無G1 成世比步步友食住

1分19秒

要射了

二五煲定諗清楚追隨我旺
明明記得你支持佳狗
同你係敵人了

佳狗=步步友
四季旺=大運財

我支持潘頓四季旺

這不是重點

重點係
步步友G1多到唔想要

縮程避開步步友偷到一場個下抵讚
(報名區) (5月8日 星期一 開始接受報名) 連登馬膽王挑戰賽 第五季
https://lihkg.com/thread/215153/page/1?ref=web

報名先

1分19秒

要射了

二五煲定諗清楚追隨我旺
明明記得你支持佳狗
同你係敵人了

佳狗=步步友
四季旺=大運財

我支持潘頓四季旺

這不是重點

重點係
步步友G1多到唔想要

縮程避開步步友偷到一場個下抵讚

遠征都係第二
(報名區) (5月8日 星期一 開始接受報名) 連登馬膽王挑戰賽 第五季
https://lihkg.com/thread/215153/page/1?ref=web

報名先

星期三 苗三關 大爆凱明多多
星期日 迷高 永勝無限
星期日 迷高 永勝無限

凱明應該好熱
死拉狗
星期日 迷高 永勝無限

啱啱得閒睇排位同你諗嘅一樣
頭場無隻揀得落手好多都有明顯缺點
隻大爆發旗袍醒目少少就得
另外凱明覺得佢食級數啦
其實我有幾個問題
今年一反常態,好多馬主都引入2000嘅好馬嚟,究竟係買唔到定入錯定知佳狗會玩晒
導致2400 g3滿額,百年難得一見

美麗傳承點解唔落2000
隻馬最叻跑咩路程無人知
點解唔跑女皇杯搏下

只要大家睇埋場g1 1600,又係讓路賽

真心想知係咩事,1哩同2000無本地馬
谷晒去1200,2400
其實我有幾個問題
今年一反常態,好多馬主都引入2000以上嘅好馬嚟,究竟係買唔到定入錯定知佳狗會玩晒
導致2400 g3滿額,百年難得一見

美麗傳承點解唔落2000
隻馬最叻跑咩路程無人知
點解唔跑女皇杯搏下

只要大家睇埋場g1 1600,又係讓路賽

真心想知係咩事,1哩同2000無本地馬
谷晒去1200,2400
星期日 迷高 永勝無限

另外凱明覺得佢食級數啦

agger 同路
曾在港出任馬會騎師多次的45歲奧地利籍名將薛寶力,原來已經靜悄悄掛靴,並搖身一變成一位練馬師。

薛寶力曾三度榮膺德國冠軍騎師殊榮,現時他於發跡地德國設廐從練,並經常在社交網站分享他於德國及法國聖格盧馬場的馬房消息。
日前薛寶力他更憑旗下的Dragon Lips贏出一場1700米三級賽布崇紀念錦標,獲不少香港馬圈中人讚好,包括「萬事」系馬主伍燕梅、「魅力」系馬主鄧詠琪、騎師柏寶、李寶利、莫雷拉、郭能、羅理雅、練馬師蘇偉賢等,可見薛寶力在香港馬圈的人緣不錯。
其中莫雷拉和蘇偉賢均說不知道薛寶力已轉行做了練馬師,雷神祝薛寶力事業順順利利,並留言:「All the best」,至於蘇偉賢則期待薛寶力將來有機會帶領一匹好馬來香港參加國際賽。
事實上,他在香港從騎時代曾發生嚴重墮馬意外,頭部有持續性疼痛困擾而一度宣布掛靴,其後並接受腦部手術。
當時在港發展並不如意,最終亦因體重問題及支持不足而不獲續牌,但現時在歐洲練馬卻能闖出一片新天,並取得不錯成績

薛寶力

報名先

加入
星期日 迷高 永勝無限

另外凱明覺得佢食級數啦

4班2200 一定係睇重磅果幾隻先
計class 其實我覺得實業風采最高
一而再再而三 顯露有分係手 馬又忠心
上次除罩跟跑落班實在太明顯了

但我後日一定迷苗 成日好野 2200 今朝敢咁操
係好大膽 長途馬佢上星期18台睇果課已好有力
大佬 4班我拉有長力 好有信心

大爆發都係 佢初來香港係馬王威度我已跟緊 覺得佢好好款 5班1650 路有專長 中檔好好跑 有form 受操係好難得
13號朝 拍定個草閘岩數 贏同入Q都冇拍草閘啦
做兩段快 18號再拍 出腳爽而有力 馬在勇點
計馬身走勢 豈是五班賽駒?
輸場外檔泥地仲好 用力唔多
祈谷草真係打折 但佢拍苗好 我一定要

多多勁驥 我都會要 馬越跑越近 越操越辣
減埋磅一招同你走 今次差不多了

鋒芒畢露 一定要睇身 佢係恨交代
但上次真係用左.. 小心
我反而會跟進睡得福
擺前減磅 馬係唔易騎 但佢三月已逼緊 一直用埋d咩吳嘉晉
如果臨場有飛 你咪當事勝意囉

星期三我迷苗
大摩一對亦會要

講住咁多先
樓上book marked
我當大蛇晨操派又帶領大家贏錢

同我琴日揀啲馬一樣咁制
星期日 迷高 永勝無限

另外凱明覺得佢食級數啦

4班2200 一定係睇重磅果幾隻先
計class 其實我覺得實業風采最高
一而再再而三 顯露有分係手 馬又忠心
上次除罩跟跑落班實在太明顯了

但我後日一定迷苗 成日好野 2200 今朝敢咁操
係好大膽 長途馬佢上星期18台睇果課已好有力
大佬 4班我拉有長力 好有信心

大爆發都係 佢初來香港係馬王威度我已跟緊 覺得佢好好款 5班1650 路有專長 中檔好好跑 有form 受操係好難得
13號朝 拍定個草閘岩數 贏同入Q都冇拍草閘啦
做兩段快 18號再拍 出腳爽而有力 馬在勇點
計馬身走勢 豈是五班賽駒?
輸場外檔泥地仲好 用力唔多
祈谷草真係打折 但佢拍苗好 我一定要

多多勁驥 我都會要 馬越跑越近 越操越辣
減埋磅一招同你走 今次差不多了

鋒芒畢露 一定要睇身 佢係恨交代
但上次真係用左.. 小心
我反而會跟進睡得福
擺前減磅 馬係唔易騎 但佢三月已逼緊 一直用埋d咩吳嘉晉
如果臨場有飛 你咪當事勝意囉

星期三我迷苗
大摩一對亦會要

講住咁多先

大摩一對g 持
馬會今日(24日)傍晚公佈抽籤進行的尿液樣本檢驗中出事,被驗出體內含有一種馬會違禁物質。

潘明輝的違禁物質名為苯并二氮䓬類,馬會指他日前曾求診以助他改善因皮膚敏感而未能入眠的情況。
馬會今日(24日)傍晚公佈抽籤進行的尿液樣本檢驗中出事,被驗出體內含有一種馬會違禁物質。

潘明輝的違禁物質名為苯并二氮䓬類,馬會指他日前曾求診以助他改善因皮膚敏感而未能入眠的情況。

禁藥輝
曾在港出任馬會騎師多次的45歲奧地利籍名將薛寶力,原來已經靜悄悄掛靴,並搖身一變成一位練馬師。

薛寶力曾三度榮膺德國冠軍騎師殊榮,現時他於發跡地德國設廐從練,並經常在社交網站分享他於德國及法國聖格盧馬場的馬房消息。
日前薛寶力他更憑旗下的Dragon Lips贏出一場1700米三級賽布崇紀念錦標,獲不少香港馬圈中人讚好,包括「萬事」系馬主伍燕梅、「魅力」系馬主鄧詠琪、騎師柏寶、李寶利、莫雷拉、郭能、羅理雅、練馬師蘇偉賢等,可見薛寶力在香港馬圈的人緣不錯。
其中莫雷拉和蘇偉賢均說不知道薛寶力已轉行做了練馬師,雷神祝薛寶力事業順順利利,並留言:「All the best」,至於蘇偉賢則期待薛寶力將來有機會帶領一匹好馬來香港參加國際賽。
事實上,他在香港從騎時代曾發生嚴重墮馬意外,頭部有持續性疼痛困擾而一度宣布掛靴,其後並接受腦部手術。
當時在港發展並不如意,最終亦因體重問題及支持不足而不獲續牌,但現時在歐洲練馬卻能闖出一片新天,並取得不錯成績

薛寶力

想當年我超初出頭兩次都係俾佢騎

禁藥輝

金秋配十三少 買少少支持下先
金秋配十三少 買少少支持下先

金秋成日似是而非咁真係心大心細

而家咁點 ?

而家咁點 ?

使唔使罰 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞