馬雲:李嘉誠時代已過去

224 回覆
276 Like 85 Dislike
真心唔敢睇落去

一路睇一路喺度諗 elon musk呢啲level 華爾街狼人喺佢面前都含撚

對住件咁嘅柒頭...仲要不斷自圓其說...
網絡崛起係冇錯,佢講既野的確係客觀事實,我地連登既窮人係到笑有錢佬但老實講人地唔係盲串李嘉誠,咁斷章取義太支那feel啦,點解要做一個自己最憎既人鐘意做既野?睇完全文老實講人地都幾尊重李嘉誠啊,佢肯定佢既成功,只係講時代變啦,唔會再有人可以重複到佢既路。
馬仔出得黎行 預左要還 依家吹住水先
但係李嘉誠賺既錢係屬於自己既
馬雲賺既錢係屬於黨既
黨要你嘔出黎就嘔出黎
Come on guys its a joke.
李嘉誠已過去.....英國

馬雲都想去
老實講其實佢係冇講錯

啲人係扭曲佢嘅意思

但佢的確係柒頭
退左落黎都俾人搞,真係抵撚你死
唔撚係呀? 全個中國一齊泵水都係8000億?
難啲極大機會係連登戰士讀ive垃圾科 打下fifa過日子嗰種 連登應該好多呢啲 有嘅話麻煩揮個手

牙朗呢種應該做緊順豐仔 得閒屌下啲公屋人妻

結論:身高外型係你最大嘅資產 就算你首抽垃圾 高大靚仔你都有閪屌
佢點解會認為李+x旗下既公司無跟上時代?就我所見佢旗下零售果d搞網購都幾見得下人,投資全球新科技更加係龍頭之一

馬雲係發大左網上購物模式,但係我又唔覺佢係前原科技上面有乜搞作喎,老實講佢既成就就算到而家都唔一定高得過李+x
邊個係曱甴
老納:馬雲時代已過
Elon: 你只係個樣似火星人
只能講佢根本睇唔到李嘉誠都有與時並進 唔係淨係搞地產 投資人造肉 Spotify 海水淨化技術 賣走中環中心 最重要係識得係支那撤資
叫隻馬騮收收皮先啦
2013年新聞,當時李家誠開始撤資了
佢而家應該單純想教書
有能源有電訊有運輸有房地產有醫藥有科網有零售
業務全球都有
暴發户點同超人鬥?
香港玩運動慘過食屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞