其實班細路幾可愛,不過我都唔知隻雀最終會係點

70 回覆
47 Like 0 Dislike
禽流感

驚驚地,我feel到自己有D喉嚨很乾既感覺

突然諗番起一拳超人
香港人/細路 實望一望就走

利申:我都無咁好心 要反省下

老母一句有禽流感就拉走個仔

莫講話禽流感,街度見到狗都唔比個仔玩
禽流感

拋死佢都算係解脫 安樂死好多人想都唔做得

即係跳樓咁解咋喎⋯
心地好過好多連登仔

拎幾歲細路同連登仔比

大部分連登仔唔係幾歲細路咩
生命教育

教唔到D咩⋯亦學唔到D咩⋯

都唔一定既,睇佢自己有冇思考姐

就算係細路,都總有少少感覺既
心地好過好多連登仔

拎幾歲細路同連登仔比

大部分連登仔唔係幾歲細路咩

應該好多係精蟲階段,或者被精蟲操控大腦
生命教育

教唔到D咩⋯亦學唔到D咩⋯

都唔一定既,睇佢自己有冇思考姐

就算係細路,都總有少少感覺既

可能佢抛隻雀上天撻返落黎整死左隻雀之後會上左癮
禽流感

呢個就係我最後講既,好多人都覺得自己可以成為英雄,覺得自己可以拯救生命,決定人地條路點行先係最好。

我以前有個fd,响大陸長駐做野,識左條女,本身條女做美容之類既,佢就話人地人地份工好慘要受氣,比錢人學英文同會計,叫人辭左本身份工,屌那星好似英文同會計係三個月學成咁話學就識,學完就變左上等人做野唔洗睇人面色咁。結果最終條女就梗係學唔掂,佢就話人地又是蠢又懶,到最後咪又係散左。我就問佢,屌你你份工好撚高尚好撚唔洗受氣既咩?我問佢做乜唔辭左份工去考返個醫生律師牌返黎?佢自己都覺得自己戇鳩。
禽流感

呢個就係我最後講既,好多人都覺得自己可以成為英雄,覺得自己可以拯救生命,決定人地條路點行先係最好。

我以前有個fd,响大陸長駐做野,識左條女,本身條女做美容之類既,佢就話人地人地份工好慘要受氣,比錢人學英文同會計,叫人辭左本身份工,屌那星好似英文同會計係三個月學成咁話學就識,學完就變左上等人做野唔洗睇人面色咁。結果最終條女就梗係學唔掂,佢就話人地又是蠢又懶,到最後咪又係散左。我就問佢,屌你你份工好撚高尚好撚唔洗受氣既咩?我問佢做乜唔辭左份工去考返個醫生律師牌返黎?佢自己都覺得自己戇鳩。

咁都俾你用一個小故事總結
巴打好野
突然諗番起一拳超人

識個朋友屋企全部寵物都係執/領養返嚟

動物好少求死

除左街市D海鮮,佢地一個二個成日用懇求既眼神望住我,同我講「食我啦主人!!」

咁都俾你用一個小故事總結
巴打好野

過獎
突然諗番起一拳超人

識個朋友屋企全部寵物都係執/領養返嚟

唔爭在領養埋我,我無禽流感同瘋狗症
係咪咕菇固黎架?
係咪咕菇固黎架?

唔係灰鳩黎架咩??睇佢個樣灰鳩晒

估唔到咁都有寓意
似啲中小學短文
潮文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞